Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Echipa de pentatlon – băieţi de la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” calificată la etapa națională de la Iaşi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru echipa de pentatlon – băieţi a  Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” vacanţa aceasta a debutat cu obţinerea locului I la faza zonală şi cu calificărea la etapa naţională, de la Iaşi, în perioada 5-7 mai a.c.

Desfășurată la Arad, în perioada 14-15 aprilie a.c, faza zonală a competiției sportive de pentatlon a presupus întreceri sportice specifice atât la fete, cât şi la băieţi. Echipa masculină a fost formată din elevii Andrei Dascălu, Adrian Avram, Ionuţ Onica, Cătălin Bădicel şi Gabriel Giubega, antrenată de către domnul profesor Sorin Secăreanu.

Pentatlonul este o competiție relativ nouă prevăzută în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În anul 2013, s-a desfășurat prima ediție a acestei competiții, o competiție care presupune o bună pregătire fizică la diferite probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă față unei alergări pe o distanţă de 60 m, să execute o săritură în lungime cu elan, să arunce o greutate de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță și, în final, să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul, ca și decatlonul, este cea mai complexă probă atletică. Elevii din colegiile militare s-au dovedit a fi buni sportivi, cu o pregătire fizică deosebită, fapt remarcat de organizatorii etapei finale la pentatlon atletic școlar din ultimii ani. ,,Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi” a fost aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iași din 2013.

Este o victorie valoroasă, obținută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoții, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este a doua participare la această competiţie şi a echipei de fete, după cea de anul trecut. Prin prestația avută, fetele au reuşit să ocupe locul III, fiind remarcate de către publicul spectator și echipele participante.

Valoarea echipei de fete a fost dată de Irina Gherheş, Oana Revnic, Mălina Avrămuţ, Luciana Frătean şi Bianca Pop. Suntem buni în măsura în care suntem o echipă adevărată! Felicitări!

 

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea