Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Echipa Colegiului Național HCC Alba Iulia și roboțelul XEO au câștigat premiul I la cea mai mare competiție de robotică din România și merg în Statele Unite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de Robotică XEO RO001 a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și roboțelul XEO au câștigat premiul I la cea mai mare competiție de robotică din România și merg în Statele Unite.

Echipa de Robotică XEO RO001 a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia, au câștigat premiul I la INSPIRATION AWARD, cel mai important premiu al concursului FTC și merge în Statele Unite.

Elevii de la colegiul albaiulian s-au aflat între alți 800 de elevi din 33 de orașe înscriși în BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone.

Echipele au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International.

În weekendul 25-26 martie  2017, la Sala Polivalentă din București au fost organizate jocuri complexe, în urma cărora au fost desemnați câștigătorii campionatului și echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie.

Cele 4 echipe care pleacă la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit:
Inspire Award 1 – XEO, Colegiul National Horea, Closca si Crisan din Alba Iulia
Inspire Award 2 – QuantumRobotics, Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti
Winning Alliance Captain – Qube., Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti
Winning Alliance 1st Pick – Technogods, Colegiul National Ecaterina Teodoroiu, Targu-Jiu

Publicul a avut acces gratuit la eveniment, între orele 08.00 și 17.00, în fiecare dintre cele două zile ale evenimentului.

”INSPIRE AWARD 1” este cel mai prestigios premiu al competitiei. El este acordat echipelor care excelează în performanțele robotului, complexitatea și calitatea realizării cărții echipei “engineering book” și spiritul de echipă, spiritul competiției FTC (FIRST Tech Challenge).

JURIUL SPUNE AȘA: “Această echipă a înțeles că spiritul FTC este mai mult decât a construi și a controla un robot. De la început până la sfârșit numărul 1 este greu de definit dar îl vom spune acum: Premiul 1, locul 1 care va merge în STATE este o echipă din Transilvania. Este echipa RO 001 COLEGIUL NAȚIONAL HCC ALBA IULIA TEAM XEO” spusese DANA RĂZBOIU, organizatoarea competiției la înmânarea premiului.

Competiția a început joi 22.03.2018 cu amenajarea standurilor echipelor în holurile Polivalentei din București. Standul Xeo a promovat în principal Centenarul și Unirea din 1918, concomitent cu robotul echipei “Ela”. Spre seara am fost la Politehnica din București la hubul de robotică să finisăm perioada de joc autonomă de la începutul meciurilor. Meciurile au 2:30 minute, 30 de secunde perioada de început în care robotul trebuie să execute sarcini singur fără să fie controlat de șoferi. În următoarele 2 minute roboții se luptă asupra cuburilor din centrul terenului, pentru a le stivui în raftul echipei lor. Roboții mai pot sa ia un totem si sa îl plaseze în afara terenului pentru a face punct.

Vineri este ziua rezervată inspecțiilor tehnice ale roboților, care se asigură ca roboții pot concura în condiții de siguranță sau ca nu încalcă normele impuse. Tot vineri au avut loc interviurile cu echipele, în care este prezentată cartea echipei. Cartea echipei este rezultatul și povestea echipei scrisă negru pe alb și trebuie sa conțină date tehnice, procedeul de contruire a robotului si descrierea “călătoriei” parcursă de echipă în realizarea acestuia. Sambătă este prima zi de meciuri. Am câștigat primele 3 meciuri fără probleme, însă la al 4-lea meci am întâmpinat probleme de conexiune între robot și telecomanda de control și nu am reușit să identificăm cauza sigură a problemei însă presupunem că se datora numarului mare de retele de wireless din zonă care interferează cu robotul.

”Totul s-a terminat! Nu mai avem ce face!” a exclamat șoferul echipei când prin pierderea meciului am retrogradat echipa de pe locul 2 pe locul 7 în divizie. Am terminat ziua cu 4 din 5 meciuri castigate, supărați de problemele de comunicare. Duminica am reușit să ajungem pe locul 3 în divizia noastra din 45 de echipe după multe meciuri grele și ne-am calificat în semifinale. Din păcate robotul s-a deconectat în a doua semifinală și nu am reușit să ajungem și în finale.

”Nu am pierdut nimic, doar am castigat” a spus programatorul echipei și am luptat până în ultima clipă. Dupa mult suspans, în momentul de decernare a premiului, Marele Premiu al competitiei a fost revendicat de Team XEO – INSPIRE AWARD 1St PLACE ! INSPIRE AWARD 1St PLACE referă toate calitățile și comportamentul echipei pe tot parcursul concursului și-n deosebi cele de comportament în relația cu echipele concurente ! FIRST USA Detroit, venim !!

Echipa de robotică XEO RO001 HCC din Alba Iulia Elevii claselor de informatică:

Alex Drăguș – driver

Mermezan Mihai – coach

Corpodean Darius – driver

David Bogan – mechanic

Cioancă Răzvan – mechanic

Denisa Florea – 3D modelling

Alexandra Jurca – 3d modelling

Şofrac Robert – programator

Claudiu Neamțu – programator

Pop Cristian – programator

Ionuț Hada – programator

Ghişa Alexandru – assembly

Alex Leterna – grafician

Roxana Popeiu Maria Antoanello Serafino Mădălina Rusan

Profesori mentori: Prof. info. Grad I Carmen Palcu, Prof. info. Grad I Laura Mureșan, Prof. info. Grad I Sebastian Onac.

[nggallery id=5349]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea