FOTO: După căderea zăpezii, „Moș Martin” și-a făcut apariția la nici 6 km de Alba Iulia. Urmele sale au fost surprinse în imagini

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
FOTO: După căderea zăpezii, „Moș Martin” și-a făcut apariția la nici 6 km de Alba Iulia. Urmele sale au fost surprinse în imagini

După ce zilele trecute, iarna a dat semne că dorește să-și reintre serios în drepturi, acoperind Alba Iulia cu o pătură de nea, „Moș Martin” a ieșit din bârlog, cel mai probabil în căutare de hrană. Urmele unui urs flămând au fost surprinse în imagini, în apropierea satului Henig. Potrivit cărților de vânătoare, mamiferul are raza de deplasare de zeci de kilometri.

Cele mai multe specii de urși sunt terestre sau arboricole și locuiesc în păduri mari și dese sau în ținuturi stâncoase, hoinărind pe suprafețe întinse.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Primăvara, urșii se hrănesc mai ales cu cadavrele sălbăticiunilor care n-au putut trece iarna, apoi cu cerbi, căprioare, mistreți și animale domestice (oi, vaci, porci).

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Imaginile au fost realizate de Felix Bogdan Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuţi vânători profesionişti din judeţul Alba. Dragostea sa pentru natură şi pasiunea pentru fotografie s-au îmbinat perfect în ultimii ani, acesta reuşind să surprinda in imagini unele dintre cele mai frumoase specii de animale sălbatice care trăiesc în zona judeţului Alba şi nu numai.

Surse foto: Felix Bogdan Dragomir

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei