Rămâi conectat

Sport

FOTO: După 4 luni de pauză ACS Karate Forever Alba Iulia a susținut o inedită competiție de karate online

Dan HENEGAR

Publicat

în

Clubul ACS Karate Forever Alba Iulia a reușit să organizeze primul turneu de karate online, punându-se punct astfel pauzei de 4 luni cauzată de pandemia de coronavirus.

Competiția de nivel internațional a avut la start 178 de sportivi din România, Olanda, Germania și Polonia, desfășurându-se în conformitate cu regulamentul Federației de Karate Nippon Budo-IMAF România, pe categorii de vârstă și grade. Reprezentanții clubului albaiulian, respectiv shihan Simion Băluță (7 Dan) și sensei Alina Băluță (3 Dan), au reușit astfel să depășească momentele critice din ultima perioadă în care activitatea sportivă a fost blocată, fără întreceri și cu antrenamente derulate numai în mediul virtual.

Din Alba au participat cluburi precum CSC Bistra (cele mai bune rezultate), ACS Karate Forever Alba Iulia, Gemina DBP Alba Iulia și Enso Dojo Alba Iulia. Clasamentul pe cluburi a fost următorul: *locul întâi – Clubul Sportiv Comunal Bistra (antrenor Viviana Pripon 6 Dan); *locul al doilea – CS Petrom & Petrofac Karate Oltenia (antrenor Simion Băluță 7 Dan); *locul al treilea – CS Mihai Dan Do Călan (antrenor Mihai Mecan 3 Dan). De asemenea au fost acordate titluri individuale pentru cel mai bun sportiv la kata, feminin și masculin, după cum urmează: Amalia Românaș – Grand Champion și Cătălin Pripon – Grand Champion (ambii CSC Bistra, clubul din Apuseni dominând întrecerea), respectiv Edina Gorbe (CS Okinawa Satu Mare) – titlul de popularitate.

“Ținând cont că singurul concurs din 2020 s-a derulat în martie, Cupa Scorpion, la Slatina, acest mod de reluare a activității a fost extrem de bine primit de toți participanții”, a transmis ing Ioan-Simion Băluță (7 Dan), primvicepreședintele FKNB-IMAF. Acesta este și președintele Comisiei de Arbitraj, organizând în acest an două stagii de pregătire în acest sens, primul în luna februarie (la Alba Iulia), iar al doilea la finele lunii.

Karateka de la Karate Forever Alba Iulia au în agendă un stagiu de pregătire la Eforie Sud, timp de o săptămână, 24-30 iulie, în vederea celui mai important concurs al acestui an: Campionatul Național susținut de Federația Română de Arte Marțiale Timișoara (una recunoscută), programat în 26 septembrie. De asemenea, Simion Băluță a fost invitat la începutul lunii octombrie la Congresul IMAF din Polonia, eveniment de marcă în cadrul căruia va susține un curs de arbitraj, lucru care vorbește de la sine despre consacrarea obținută la nivel european de către albaiulianul pasionat de karate.

[nggallery id=7965]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea