Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Drumurile naţionale de ieşire din municipiul Alba Iulia spre Teiuş şi Şard sunt aproape finalizate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Drumuri Naţionale07Lucrările de modernizare de la drumul naţional 1 – 81, (ieşirea spre Teiuş) de pe strada Alexandru Ioan Cuza, care se întind de la podul peste râul Ampoi până la intersecţia giratorie cu varianta ocolitoare municipiului Alba Iulia sunt aproape de finalizare. Totodată pe acest tronson vor fi create încă două sensuri giratorii. Lucrările de modernizare de la ieşirea din municipiul Alba Iulia spre Şard (DN 74), se vor finaliza tot în cursul acestui an.

Lucrările de modernizare la drumul DN 1 – 81, care au început în octombrie 2011, vor fi finalizate în acest an, la începutul lunii august, iar lungimea drumului la care s-au făcut reparaţii şi modificări este de 2.700 metri. La tronsonul de drum, de la podul Ampoiului până la magazinul Ambient s-au efectuat lucrări de canalizare tehnică, lucrări de alimentare cu apă şi lucrări la infrastructură şi suprastructură. Tronsonul de drum de la magazinul Ambient până la intersecţia giratorie cu varianta ocolitoare municipiului Alba Iulia, a fost mărit de la două la patru benzi de circulaţie, s-au amenajat trotuare pe ambele sensuri şi piste de biciclişti pe partea stângă. După cum se poate vedea, tronsonul de drum arată mult mai bine, iar circulaţia se desfăşoară deja în condiţii mai bune. Pe ambele părţi s-au montat parapeţi ornamentali şi direcţionali.

Sensul giratoriu de la variantă este realizat cu avizul drumurilor naţionale şi va fi terminat tot pe la începutul lunii august. Pe acest tronson de drum vor mai fi create două sensuri giratorii, unul în dreptul magazinului Ambient şi încă un micro sens giratoriu pe lângă staţiile OMW şi Petrom. Costul integral al acestor lucrări este de 15.284.727 lei + TVA.

Lucrările de modernizare continuă şi la Drumul Naţional 74, pe Calea Zlatnei, iar de curând s-a turnat ultimul strat de asfalt. Şi în fostul sat Miceşti, strada s-a mărit de curând de la două la trei benzi de circulaţie, iar traficul se desfăşoară în condiţii foarte bune.

După doi ani de lucrări, într-o zonă în care s-au suprapus mai multe proiecte: extinderea şi modernizarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, realizarea canalizaţiilor pentru mutarea în subteran a cablurilor care „ornamentează” stâlpii de pe marginea drumului şi modernizarea drumului însuşi, intrarea dinspre Munţii Apuseni în municipiul Alba Iulia are de la o săptămâna la alta un aspect tot mai atrăgător, lucrările fiind realizate în proporţie de 85%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea