Curier Județean
FOTO| Două străzi ale orașului Cugir au intrat în modernizare: Se lucrează la îndepărtarea infrastructurii vechi
FOTO| Două străzi ale orașului Cugir au intrat în modernizare: Se lucrează la îndepărtarea infrastructurii vechi
Modernizarea străzilor Ion Creangă și Ioan Budai Deleanu au fost demarate în orașul Cugir. La momentul actual se lucrează pentru îndepărtarea infrastructurii vechi, urmând a fi turnat asfalt.
Alături de alte 11 străzi, cele două fac parte din rețeaua de transport public de călători care va fi modernizată în baza celui mai complex proiect al orașului Cugir, derulat cu fonduri europene-„Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.
În momentul de față, se lucrează la îndepărtarea vechii infrastructuri stradale în locul căreia va fi turnat asfalt, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete și spații verzi. Tot prin proiect, vor fi amenajate stații de autobuz dotate cu sisteme e-ticketing, de afișaj a timpilor de așteptare şi de deplasare a autobuzelor.
Lucrări similare vor avea loc la nivelul tuturor străzilor pe care circulă autobuzele, și anume:Victoriei, Stadionului, Tineretului, Griviței, Rozelor, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Râul Mic, Mihai Viteazul, 1 Decembrie 1918 din Cugir și strada Principală din Vinerea. Conform proiectului, termenul de finalizare a investiției este stabilit pentru anul 2023.
Potrivit primarului, Adrian Teban, fiind vorba despre 13 străzi, a fost stabilit un grafic de execuție astfel încât să nu fie create blocaje și să existe întodeauna rute alternative. Lucrările au început cu I.B. Deleanu și I. Creangă, vor continua în curând cu străzile M. Viteazu și R. Mic, urmând ca ordinea executării să fie evaluată constant pentru asigurarea traficului rurtier și pietonal.
“Știm că în ultimii ani v-am spus de nenumărate ori despre acest proiect și despre schimbările majore pe care le va aduce asupra infrastructurii stradale şi de trasport public de călători. Faptul că am reușit să traversăm toate etapele- realizarea de documentații, depunerea de proiect, evaluări ale autorității finanțatoare, contractări și achiziții de servicii și lucrări- este o reușită pentru localitatea noastră, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect cu o valoare de 57.200.000 lei, de două ori bugetul de venituri proprii al orașului Cugir.” a declarat Adrian Teban
În baza proiectului, pe lângă modernizarea infrastructurii stradale, vor fi achiziţionate autobuze hibrid şi staţii cu sisteme e-ticketing, de afișaj a timpilor de așteptare şi de deplasare a autobuzelor. Totodată, vor fi implementate seisteme de management al traficului, inclusiv prin monitorizarea video al acestuia. Pentru încurajarea deplasărilor cu bicicletă, vor fi achiziţionate 70 de biciclete pe care cetăţenii le pot utiliza cu titlu gratuit.
Curier Județean
Codul PORTOCALIU de furtuni din Alba: MĂSURI luate de reprezentanții ISU
Codul PORTOCALIU de furtuni din Alba: MĂSURI luate de reprezentanții ISU
Județul Alba se confruntă adesea cu diverse fenomene meteorologice extreme, iar siguranța cetățenilor este o prioritate pentru autoritățile locale.
CITEȘTE ȘI: Codul PORTOCALIU de furtuni din Alba: Cetățenii au primit mesaj Ro-Alert. Cât timp este valabil
În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a emis o serie de recomandări și măsuri preventive în vederea protejării populației și minimizării impactului evenimentelor meteo periculoase. În cazul unui cod portocaliu meteorologic, aceste recomandări sunt puse în aplicare pentru a asigura o intervenție eficientă și coordonată.
Pentru a gestiona situația în mod corespunzător, ISU Alba activează Grupa Operativă în perioada de valabilitate a Codului Portocaliu. Această grupă este formată din specialiști în domeniul situațiilor de urgență, care monitorizează evoluția evenimentelor meteorologice și iau decizii strategice pentru a proteja comunitățile afectate.
Unul dintre primele pași în cadrul măsurilor preventive este transmiterea unui mesaj prin sistemul RO-ALERT către populația din zonele vizate de avertizarea meteo. Acest mesaj are rolul de a informa oamenii cu privire la pericolul iminent și de a-i avertiza să fie precauți și să respecte indicațiile autorităților.
De asemenea, ISU Alba ia legătura cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale (UAT-uri) din zona vizată pentru a le comunica avertizarea meteo și a-i îndruma să ia măsuri de prevenire și pregătire a intervenției operative în caz de necesitate. Această coordonare între ISU și UAT-uri este esențială pentru a asigura o acțiune sinergică și eficientă în fața situațiilor de urgență.
Curier Județean
FOTO| Concurs de biciclete la Alba Iulia în cadrul proiectului SCUT: Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, cei mai buni după cele două probe ale competiției
FOTO| Concurs de biciclete la Alba Iulia în cadrul proiectului SCUT: Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, cei mai buni după cele două probe ale competiției
Ieri, 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia a avut loc una dintre activitățile prevăzute în cadrul Proiectului SCUT, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia.
La concursul aplicativ privind cunoașterea regulilor de circulație cu bicicleta au luat parte elevi din 9 școli gimnaziale din municipiul Alba Iulia, care au fost însoțiți și susținuți de profesorii coordonatori.
Competiția a presupus participarea la două probe, una de îndemânare în conducerea bicicletei pe un traseu special amenajat și una teoretică, care a constat în parcurgerea unui chestionar de verificare a cunoștințelor privind regulile de circulație rutieră aplicabile bicicliștilor și pietonilor.
Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, locul II a fost ocupat de echipa Școlii Gimnaziale Micești, iar pe locul III s-au clasat elevii din echipa Liceului Teologic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia.
Proiectul SCUT se adresează elevilor din clasele V-VIII, care studiază în unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia și are ca obiectiv creșterea nivelului de pregătire în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor, reducerea riscului de victimizare și optimizarea comunicării între școală, autorități și familie, în folosul siguranței tinerilor.
În cadrul acestuia, sunt organizate diverse competiții între echipele din unitățile de învățământ participante, urmând la finalul lunii iunie, odată cu încheierea proiectului, câștigătorii să beneficieze de premii și surprize.
Câștigătorii concursurilor care vor fi organizate în cadrul proiectului SCUT vor beneficia de premii și surprize.
Curier Județean
Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia participă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana Poveștilor”, de la Brașov cu piesa ”Regele supărat pe clovn”
Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia participă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana Poveștilor”, de la Brașov cu piesa ”Regele supărat pe clovn”
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Nume despre care nu știai că se sărbătoresc de RUSALII: Roxana, Rusalin, Ruxandra. Trimite un mesaj celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Mesaje de RUSALII 2023. Urări și felicitări de „La mulţi ani” pentru cei dragi
-
Ştirea zileiacum 11 ore
UPDATE| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Două persoane rănite după coliziunea dintre două mașini, pe Calea Moților, la Micești
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
Profesorii continuă greva, chiar dacă măririle salariale au fost adoptate prin OUG. Cât vor câștiga de acum înainte
-
Ştirea zileiacum 12 ore
FOTO| ACCIDENT rutier la Alba Iulia: Coliziune între două autoturisme pe Calea Moților
-
Actualitateacum o oră
Câți bugetari erau în România în luna februarie 2023? În ce domenii sunt cel mai mare număr de posturi?