Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Două străzi ale orașului Cugir au intrat în modernizare: Se lucrează la îndepărtarea infrastructurii vechi

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Două străzi ale orașului Cugir au intrat în modernizare: Se lucrează la îndepărtarea infrastructurii vechi

Modernizarea străzilor Ion Creangă și Ioan Budai Deleanu au fost demarate în orașul Cugir. La momentul actual se lucrează pentru îndepărtarea infrastructurii vechi, urmând a fi turnat asfalt.

Alături de alte 11 străzi, cele două fac parte din rețeaua de transport public de călători care va fi modernizată în baza celui mai complex proiect al orașului Cugir, derulat cu fonduri europene-„Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

În momentul de față, se lucrează la îndepărtarea vechii infrastructuri stradale în locul căreia va fi turnat asfalt, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete și spații verzi. Tot prin proiect, vor fi amenajate stații de autobuz dotate cu sisteme e-ticketing, de afișaj a timpilor de așteptare şi de deplasare a autobuzelor.

Lucrări similare vor avea loc la nivelul tuturor străzilor pe care circulă autobuzele, și anume:Victoriei, Stadionului, Tineretului, Griviței, Rozelor, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Râul Mic, Mihai Viteazul, 1 Decembrie 1918 din Cugir și strada Principală din Vinerea. Conform proiectului, termenul de finalizare a investiției este stabilit pentru anul 2023.

Potrivit primarului, Adrian Teban, fiind vorba despre 13 străzi, a fost stabilit un grafic de execuție astfel încât să nu fie create blocaje și să existe întodeauna rute alternative. Lucrările au început cu I.B. Deleanu și I. Creangă, vor continua în curând cu străzile M. Viteazu și R. Mic, urmând ca ordinea executării să fie evaluată constant pentru asigurarea traficului rurtier și pietonal.

“Știm că în ultimii ani v-am spus de nenumărate ori despre acest proiect și despre schimbările majore pe care le va aduce asupra infrastructurii stradale şi de trasport public de călători. Faptul că am reușit să traversăm toate etapele- realizarea de documentații, depunerea de proiect, evaluări ale autorității finanțatoare, contractări și achiziții de servicii și lucrări- este o reușită pentru localitatea noastră, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect cu o valoare de 57.200.000 lei, de două ori bugetul de venituri proprii al orașului Cugir.” a declarat Adrian Teban

În baza proiectului, pe lângă modernizarea infrastructurii stradale, vor fi achiziţionate autobuze hibrid şi staţii cu sisteme e-ticketing, de afișaj a timpilor de așteptare şi de deplasare a autobuzelor. Totodată, vor fi implementate seisteme de management al traficului, inclusiv prin monitorizarea video al acestuia. Pentru încurajarea deplasărilor cu bicicletă, vor fi achiziţionate 70 de biciclete pe care cetăţenii le pot utiliza cu titlu gratuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea