FOTO: Doi bărbaţi, reținuți pentru braconaj cinegetic. Au fost depistaţi, în flagrant delict, după ce au împuşcat o căprioară

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au reţinut doi bărbaţi bănuiţi de braconaj cinegetic. Aceştia au fost depistaţi, în flagrant delict, imediat după ce au împuşcat o căprioară, pe fondul de vânătoare 43 Dobra.

În noaptea de 17/18 martie a.c., în jurul orei 02.15, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe DJ 106 E, pe raza localităţii Dobra, au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un bărbat de 62 de ani, din comuna Şugag.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În autoturism se mai aflau 3 persoane, de 43, 24 şi 28 de ani, 3 din judeţul Alba şi una din judeţul Giurgiu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit, în autoturism, o căprioară împuşcată şi o armă de vânătoare.

Cauza a fost preluată de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe periculoase din IPJ Alba, specializaţi în prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

În urma cercetărilor efectuate de aceştia, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 17/18 martie a.c., bărbatul de 24 de ani, din judeţul Giurgiu, în timp ce se afla pe fondul de vânătoare 43 Dobra, ar fi împuşcat căprioara, cu arma de vânătoare găsită în autoturism, ajutat fiind de un bărbat de  43 de ani, din comuna Şugag, judeţul Alba, administrator al unei pensiuni la care era cazat primul, care ar fi folosit un proiector pentru a identifica vânatul.

Vânătoarea a avut loc în afara perioadei legale, fără autorizaţie, cu o armă deţinută legal de către tânărul din judeţul Giurgiu.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj, faptă prevăzută de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar arma de vânătore a fost indisponibilizată.

Cercetările sunt continuate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419