Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Deschidere a circulaţiei cu „bâlbe” (electorale?) pe lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu. Ioan Rus:”Eu cred că astăzi deschidem după ce ne dumerim asupra tuturor aspectelor”(SIC!)

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lot 3 Autostrada Orastie-Sibiu04Inaugurare cu bâlbe pe lotul 3 al Austostrăzii Orăştie-Sibiu. Deşi deschiderea circulaţiei a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe pe 14 noiembrie, se pare că, „sus-puşii” au venit cu „tema nefăcută” la faţa locului. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şi şeful CNADNR, Narcis Neaga, au dorit să inspecteze terenul înainte să se pronunţe, pe motiv că „trebuie să se dumirească” în ceea ce priveşte siguranţa şoferilor, având în vedere că lucrările nu sunt încă terminate.

UPDATE, ORA 15.30. Circulaţia  pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie Sibiu a fost deschisă, fără tăieri de panglici şi alte cele.

ponta 1UPDATE, Ora 13.30. La faţa locului a ajuns şi premierul Victor Ponta.  După o tură cu autocarul, acesta a părăsit zona fără a da vreo declaraţie.

Întrebat de ce premierul Victor Ponta nu a oprit la Sălişte pentru declaraţii de presă, ministrul Ioan Rus a răspuns: „Premierul are programul lui. S-a declarat mulţumit de ce a văzut şi mi-a urat sănătate”.

UPDATE, ora 13.00: După o „plimbare” în inspecţie ministrul Ioan Rus se pare că s-a „dumerit”. Acesta s-a arătat mulţumit şi consideră că deschiderea circulaţiei pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu nu pune în pericol siguranţa rutieră.

Reprezentanţii CNADNR s-au oprit şi în zona viaductului de la Aciliu, unde ar fi probeme cu alunecările de teren. Aceştia au dat asigurări că se vor lua măsurile necesare pentru ca zona să fie supravegheată video 24 din 24 de ore, pentru identificarea eventualelor probleme. În cazul în care acestea vor exista,  Ioan Rus a declarat că cel care va suporta pagubele va fi constructorul.

La rândul său, şeful CNADNR, Narcis Neaga, a promis că va monta plase de siguranţă, dacă vor exista alunecări de teren. Întrebat fiind de cât de sigur este drumul, acesta a declarat că „e la fel de sigur cum sunt şi alte drumuri din România, precum DN7, pe Valea Oltului”.

Totodată, Ioan Rus a declarat că până la sfârşitul anului  vor fi organizate licitaţii pentru benzinării pe acest tronson, Cunţa-Sălişte.

ORA 12.00: Ministrul Transporturilor, Ioan Rus: „Eu cred că astăzi deschidem după ce ne dumerim asupra tuturor aspectelor”, a declarat Ioan Rus.

Acesta a precizat că din cauza faptului că a fost informat că se vor executa şi alte lucrări, vrea să aibă siguranţa că nu este  afectată circulaţia rutieră şi verifică tot traseul. Iar dacă va fi convins atât de constructori cât şi de Narcis Neaga că totul este respectat şi că deschiderea circulaţiei nu pune în pericol siguranţa rutieră a şoferilor, de astăzi accesul va fi liber pe distanţa dintre Cunţa şi Sălişte.

În momentul de faţă se inspectează traseul.

Fiind întrebat dacă îşi va respecta promisiunea că cetăţenii vor merge la vot  pe autostradă, ministrul a spus „Da, eu tot timpul îmi respect promisiunea!”.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus şi şeful CNADNR, Narcis Neaga, vor participa şi la semnarea contractelor  de execuţie pentru autostrada Sebeş-Turda, loturile 1 şi 2. Ei vor prezenţi la Centrul de întreținere şi coordonare de pe autostrada Orăștie-Sibiu, acolo unde se vor semna contractele.

În comunicatul de presă, transmis de Ministerul Transporturilor încă de la primele ore ale dimineţii, se anunţa doar  o nouă vizită de verificare a stadiului lucrărilor la lotul 3, cuprins între Cunţa – Sălişte.

Vă prezentăm mai jos comunicatul transmis de Ministerul Transporturilor astăzi, la ora 10.00:
Astăzi, 14.11.2014, Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va face o nouă vizită de verificare a stadiului lucrărilor la lotul 3 (Săliște-Cunța) al autostrăzii Orăștie-Sibiu.
Totodată, la ora 13.30, va fi prezent la Centrul de întreținere și coordonare de pe autostrada Orăștie-Sibiu, unde se vor semna contractele   de execuție pentru autostrada Sebeș-Turda, lotul 1
( KM 0+000 – KM 17+000) și lotul 2 (KM 17+000 – KM 41+250).
Licitația pentru executarea lucrărilor la lotul 1 a fost câștigată de Asocierea Impresa Pizzarotti SpA&Pomponio Constructii SRL, iar pentru lotul 2, de către Asocierea Aktor și Euroconstruct Trading 98 SRL.
Durata contractului pentru ambele loturi este de 70 de luni, din care proiectarea și executia – 22 de luni, iar perioada de garanție, de 48 de luni.
Valoarea lucrărilor este de 541.739.137,21 pentru lotul 1, iar pentru lotul 2 – 549.332.393,62, ambele loturi sunt finanțate prin Fondul de coeziune (85%) și din Bugetul de stat (15%).

Colegii noştri se află la faţa locului si vom reveni cu amănunte îndată ce aflăm detalii.

După o astfel de inaugurare cu bâlbe, Ministrul Ioan Rus şi-ar putea da demisia.

FOTO-VIDEO: Dragoş SUCIU

[nggallery id=2593]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea