Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Democrat-liberalii din Alba desemnează astăzi un candidat pentru alegerile prezidențiale

Publicat

în

La organizațiile PDL din Alba și celelalte 5 județe ale Regiunii Centru se desfășoară astăzi scrutinul prin care democrat-liberalii își vor alege un candidat pentru funcția de președinte al României. În cursa internă s-au lansat prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu și vicepreședintele Gheorghe Falcă, primul fiind preferat de membrii PDL în cele două tururi de scrutin desfășurate până acum în Regiunile Nord-Est și Nord-Vest.

În județul Alba secțiile de vot s-au deschis la ora 9.00. Sunt așteptați la urne peste 8.000 de membrii de partid. La Alba Iulia printre primii alegători prezenți la vot s-a aflat prim-vicepreședintele organizației județene, Ion Dumitrel.

Membrii PDL din Alba pot să-și exprime opțiunea până la ora 17.00, în cele 13 secții de vot organizate în 10 municipii și orașe, și 2 comune mari din județ, respectiv în Alba Iulia: la sediul PDL de pe str. Basarabiei nr. 3; în Aiud: la sediul PDL de pe str. Transilvaniei nr. 66; Blaj: Piața 1848 nr. 16; Sebeș: Centrul Cultural Lucian Blaga; Abrud: sediul PDL de pe Aleea Plopului bl. N ap. 1; Baia de Arieș: sediul PDL de pe str. Arieșului bl. 18; Câmpeni: sediul PDL de pe str. Meșteșugarilor nr. 1; Cugir: sediul PDL de pe str. Victoriei nr. 9; Ocna Mureș: sediul PDL de pe str. Nicolae Iorga nr. 26; Teiuș: Căminul Cultural; Zlatna: str. Moților nr. 4A; Ighiu: sediul PDL de pe str. Principală nr. 369; Albac: Căminul Cultural.

Electrica Furnizare Discount

În cursa internă pentru desemnarea unui candidat PDL la alegerile prezidențiale s-au lansat inițial 3 candidați, pe lângă Predoiu și Falcă fiind prezentă și Simona Crețu. La primul tur de scrutin, organizat în Regiunea Nord-Est, Cătălin Predoiu a obținut 87,62% din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falca cu 10,38% din voturi și Simona Cretu cu 1,67% din voturi.

Sâmbătă, 2 noiembrie s-a organizat cel de-al doilea tur de scrutin, în Regiunea Nord-Vest, unde Simona Crețu nu a mai participat. După centralizarea tuturor datelor cîștigătorul competiției interne de aici a fost tot Cătălin Predoiu care a obținut un scor de 75,34%, Gheorghe Falcă fiind ales doar de 22,36% din membrii PDL prezenți la vot.

[nggallery id=618]

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

Bani pentru DIGITALIZARE pentru școlile din județul Alba: Elevii din zonele izolate de munte vor putea învăța în aceleași condiții ca și cei de la oraș, grație banilor europeni

Publicat

în

Bani pentru DIGITALIZARE pentru școlile din județul Alba: Elevii din zonele izolate de munte vor putea învăța în aceleași condiții ca și cei de la oraș, grație banilor europeni

În cadrul unei conferințe susținute la Bruxelles în Parlamentul European, eurodeputatul PSD Victor Negrescu a vorbit despre investițiile majore în educație și în turism de care județul Alba va beneficia în viitorul apropriat, datorită fondurilor europene pentru care acesta s-a implicat pentru a le obține.

Aflat în fața unei delegații prezente la invitația sa în capitala Uniunii Europene, europarlamentarul de Alba a prezentat un pachet menit să ajute la digitalizarea școlilor din județul nostru, atât din mediul rural cât și din cel urban. O parte al acestui pachet este compusă dintr-un grant de 60.000 de euro pentru comunele izolate, care ar trebui să asigure crearea unui mediu optim pentru cetățenii săi, în ceea ce privește accesul la tehnologie.

CITEȘTE ȘI: Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat de asemenea și câteva elemente care vor deveni posibile de a fi utilizate de către oamenii locului, grație acestui grant:

Electrica Furnizare Discount
  • Acces la internet
  • Tablete pentru copii
  • Posibilitatea pentru elevi de a învăța robotică, la un nivel similar unei școli din mediul urban
  • Pregătire specifică pentru profesori, astfel încât să nu fie copleșiți de modul nou de predare, specific cerințelor secolului nostru
  • Logistica necesară unei astfel de investiții

Printre criteriile de acordare ale acestui grant se vor număra gradul de izolare al localității, iar zonele montane vor fi o prioritate al acestui proiect, pentru a putea aduce educația de calitate oriunde, grație digitalizării prezente în școală. Eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat faptul că tinerii din țara noastră sunt recunoscuți la nivelul comunității noastre, printre europeni, pentru creativitatea de care aceștia dau dovadă și pentru performanțele lor nenumărate, din domenii variate și la competiții de prestigiu din lume.

Membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, europarlamentarul PSD a prezentat propunerea sa privind planul de relansare pentru județul Alba, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, din care o parte generoasă ar putea fi susținută din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), mai precis câteva sute de milioane de euro pentru cetățenii satelor, comunelor și orașelor din Alba.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare