Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Democrat-liberalii din Alba desemnează astăzi un candidat pentru alegerile prezidențiale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La organizațiile PDL din Alba și celelalte 5 județe ale Regiunii Centru se desfășoară astăzi scrutinul prin care democrat-liberalii își vor alege un candidat pentru funcția de președinte al României. În cursa internă s-au lansat prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu și vicepreședintele Gheorghe Falcă, primul fiind preferat de membrii PDL în cele două tururi de scrutin desfășurate până acum în Regiunile Nord-Est și Nord-Vest.

În județul Alba secțiile de vot s-au deschis la ora 9.00. Sunt așteptați la urne peste 8.000 de membrii de partid. La Alba Iulia printre primii alegători prezenți la vot s-a aflat prim-vicepreședintele organizației județene, Ion Dumitrel.

Membrii PDL din Alba pot să-și exprime opțiunea până la ora 17.00, în cele 13 secții de vot organizate în 10 municipii și orașe, și 2 comune mari din județ, respectiv în Alba Iulia: la sediul PDL de pe str. Basarabiei nr. 3; în Aiud: la sediul PDL de pe str. Transilvaniei nr. 66; Blaj: Piața 1848 nr. 16; Sebeș: Centrul Cultural Lucian Blaga; Abrud: sediul PDL de pe Aleea Plopului bl. N ap. 1; Baia de Arieș: sediul PDL de pe str. Arieșului bl. 18; Câmpeni: sediul PDL de pe str. Meșteșugarilor nr. 1; Cugir: sediul PDL de pe str. Victoriei nr. 9; Ocna Mureș: sediul PDL de pe str. Nicolae Iorga nr. 26; Teiuș: Căminul Cultural; Zlatna: str. Moților nr. 4A; Ighiu: sediul PDL de pe str. Principală nr. 369; Albac: Căminul Cultural.

În cursa internă pentru desemnarea unui candidat PDL la alegerile prezidențiale s-au lansat inițial 3 candidați, pe lângă Predoiu și Falcă fiind prezentă și Simona Crețu. La primul tur de scrutin, organizat în Regiunea Nord-Est, Cătălin Predoiu a obținut 87,62% din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falca cu 10,38% din voturi și Simona Cretu cu 1,67% din voturi.

Sâmbătă, 2 noiembrie s-a organizat cel de-al doilea tur de scrutin, în Regiunea Nord-Vest, unde Simona Crețu nu a mai participat. După centralizarea tuturor datelor cîștigătorul competiției interne de aici a fost tot Cătălin Predoiu care a obținut un scor de 75,34%, Gheorghe Falcă fiind ales doar de 22,36% din membrii PDL prezenți la vot.

[nggallery id=618]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea