Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Demersuri pentru transformarea zonei exterioare de pe latura de Nord a Cetății Alba Carolina, în spațiu de agrement

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Între proiectele pentru care se solicită aprobarea Consiliului Local Alba Iulia, în ședința programată pe data de 30 octombrie, se află documentaţia P.U.D. ”Reconversie funcțională șanț exterior – latura de Nord a Cetății Alba Carolina, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber”.

Documentaţia propune reglementarea detaliată a zonei pentru stabilirea unor acţiuni de îmbunătățire a mediului urban, cuprinzând propuneri pentru relaționarea urbanistică privind legătura cu oraşul.

Terenul este inclus în lista monumentelor istorice – Ansamblul fortificaţiei “Cetatea Alba Carolina”, cu toate componentele: ziduri, bastioane, porţi, curtine, raveline, contrăgarzi, terase bastionare, şanţuri interioare și exterioare, contraescarpe.

Se propun următoarele lucrări generale: amenajare spatii verzi de tipul „Grădina Urbană” (plantarea cu plante perene, gazonare, plantare copaci și arbuşti ornamentali); suprafeţe alei pietonale, piste biciclete, trotuare, zone amenajate pentru joacă, agreement și petrecerea timpului liber, fiind prevăzută demolarea construcţiilor parazitare; defrişarea vegetaţiei crescute necontrolat; acţiuni de modelare a terenului; amenajarea elementelor constructive de tip foișoare/pergolă, grupuri sanitare – cabine automate cu autocurățare racordate la sistemul de canalizare și electricitate (estimate 2 bucăți)-, spații pentru întreținere; dotare cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, suporţi pentru parcare biciclete, cişmele, împrejmuiri etc).

De asemenea, se propune realizarea sistemului de iluminat și sistemului de irigaţii; racordarea la sistemul de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică și reţele de comunicaţii; realizarea sistemelor de supraveghere și WI-FI; crearea de facilitate pentru zone de joacă pentru copii; modernizarea zonei de acces din străzile Unirii și Decebal; materializarea traseului alternativ de legătură urbană, pietonală și cu bicicleta, între 2 zone de importanță locală: oraşul vechi și oraşul contemporan, între Centrul Civic și cartierul Cetate, integrându-se în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al Municipiului Alba lulia.

Traseele de circulaţie vor fi conectate cu ansamblul de locuinţe existent, aflat în imediata vecinătate Se păstrează accesele auto și pietonale existente. Accesul auto și parcarea autovehiculelor se vor face în mod controlat.

În şedinţa Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistica și în şedinţa Comisiei tehnice de urbanism, ambele din data de 28.02.2018, s-a primit aviz favorabil, cu condiţia întocmirii documentaţiei de urbanism și a reglementărilor specifice pentru două etape de execuţie: Etapa 1 – realizarea aleilor în suprafaţă de maximum 10% din suprafaţa totală studiată; Etapa 2 – suplimentarea aleilor cu o pistă pentru biciclete.

[nggallery id=6273]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea