Rămâi conectat

Sport

FOTO: David Manu (TC Sun Alba Iulia) – vicecampion național la simplu și bronz la dublu, la Campionatele Naționale Under 12 | Tenismenul albaiulian va reprezenta România la European Winter Cup 2017!

Dan HENEGAR

Publicat

în

David Manu TC Sun Alba Iulia 5Talentatul David Manu (TC Sun Alba Iulia) și-a trecut în cont noi performanțe extraordinare, reușind să cucerească două medalii la recentele Campionate Naționale de iarnă Under 12, argint la simplu și bronz la dublu, competiție disputată la București.

Grație acestor rezultate excelente, tenismenul în vârstă de 12 ani va reprezenta în premieră România la European Winter Cup 2017, din Ucraina, alături de țara gazdă, Serbia, Belarus, Italia și Bulgaria. Jucătorul din Cetatea Marii Uniri este legitimat la TC Sun Alba Iulia și este antrenat de Zsolt Molnar (din Cluj), alături de preparatorul fizic Lucian Nicolescu.

Începând din 2014, David Manu a jucat în fiecare sezon finală de campionat național, fiind la al 4-lea sezon consecutiv în care se remarcă în competițiile juvenile din România, o constanță remarcabilă la nivel înalt.

La Campionatul Național de iarnă U12 desfășurat la București, David a reușit din nou o performanța meritorie clasându-se pe locul 2 la simplu si pe locul 3 la dublu împreuna cu Coman Alexandru ( CSM Craiova ) . David a trecut in primul tur de Popovici Tudor ( Asociația Clubul de tenis Alba Cugir ) 6-0;6-2; in turul doi de Stirbu Teodor ( Tenis Club STANICA Craiova); in turul 3 de Gheorghe David (Tenis Club București ) 6-0,6-0; in semifinale de Robert Gună ( CSM Craiova ) 7-5, 6-2; iar in finala după un meci frumos si extrem de disputat, demn de o finala de campionat național a cedat cu 4-6;5-7 in fata partenerului sau de dublu Coman Alexandru (CSM Craiova).

*În progres, pe hard

La dublu David împreuna cu partenerul sau au terminat pe locul 3. In comparație cu ediția din 2016 unde David a ajuns in sferturi la simplu si locul 3 la dublu, anul acesta reușește o performanta mai bună îmbunătățindu-și substanțial si jocul pe suprafața hard.

Menționez ca județul Alba nu dispune de nici un teren pe aceasta suprafața David fiind nevoit sa facă un mic stagiu de pregătire anterior turneului, la Târgu Jiu„, a declarat Adrian Manu, tatăl sportivului de excepție.

În urma acestui rezultat , coroborat cu locul 2 in clasamentul național si câștigător al Selecției Naționale de toamna David Manu va participa in perioada 27-29 Ianuarie 2017 la Kiev împreuna cu Coman Alexandru si Gună Robert pentru a reprezenta România la European Winter CUP 2017 . „Este o onoare si o mândrie pentru David să participe la aceasta competiție care va desemna Campioana Europeană de iarnă pe suprafața hard„, a conchis Adrian Manu.

[nggallery id=3291]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea