Rămâi conectat

Sport

FOTO: Daniel Breaz, noul ministru al Culturii, fotbalist în Liga a V-a, la CS Universitatea Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel Breaz, noul ministrul al Culturii și Identității Naționale, are printre pasiuni și “sportul rege”, portofoliul ocupațional cuprinzând acum rector, senator, ministru și… fotbalist!

În vârstă de 43 de ani, rectorul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este legitimat la CS Universitatea Alba Iulia, echipă înființată în această vară, ce avtivează în Liga a V-a, ultimul eșalon fotbalistic al județului Alba.

CS Universitatea Alba Iulia este prima clasată în Seria a 2-a a Ligii a V-a și creditată cu șanse reale de promovare în eșalonul superior, formația universitară anunțându-și intențiile să devină o forță fotbalistică și să ajungă în următorii ani în Liga a 2-a. CSU Alba Iulia, ce mai are în efectiv nume grele precum Ionuț Neag sau Fabian Himcinschi (ce au evoluat în 2011 la Euro cu reprezentativa României Under 17), își dispută întâlnirile interne la Vințu de Jos și este neînvinsă după 12 jocuri, având 11 victorii și un egal.

*”Eurogol” cu Crăciunelu

Lui Daniel Breaz nu-i “cad galoanele” și se implică, în calitate de jucător, la CS Universitatea Alba Iulia, acceptând postura de rezervă a formației pregătite de Vasile Ursu și Răzvan Rusu. Doctor în matematică, declarat cel mai bun cercetător din lume în 2009, pentru teoria geometrică a funcțiilor, noul ministru al Culturii este un apropiat al sportului, fiind implicat și la echipa feminină de baschet CSU Alba Iulia, devenită un punct important al acestui sport în anii anteriori.

În acest tur, Daniel Breaz, care în trecut a mai fost și arbitru, a jucat în trei meciuri din Liga a V-a, toate câștigate de CSU Alba Iulia, intrând pe parcursul actului secund, în disputele cu Viitorul Răhău (4-2), AS Crăciunelu de Jos (9-0) și derby-ul cu Hidromecanica Șugag (1-0).

Și-a trecut în cont și o reușită de senzație, un “eurogol” partida cu AS Crăciunelu, un șut extraordinar, direct în vinclu, descris de apropiații echipei “drept cel mai frumos gol al sezonului”!

[nggallery id=6440]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea