Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Dacii şi romanii de la Alba Iulia, invitaţi la celebra emisiune „Masterchef”. Concurenţii, provocaţi să le gătească reţete antice

Alexandra Mates

Publicat

în

masterchefDacii şi romanii de la Alba Iulia au fost invitaţi special în celebrul show culinar Masterchef, difuzat pe PRO TV. Concurenţii au fost provocaţi să le gătească reţete antice, astfel că reenactorii albaiulieni, ce compun trupele Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii de Fier ai Apoulonului şi Ludus Apoulensis, au fost cei care au decis ce echipă să meargă mai departe. Şi zona în care aceştia au fost serviţi este una încărcată de istorie. Totul s-a desfăşurat la Castrul Roman de la Porolissum, Zalău. Îi vom vedea pe micile ecrane, marţi, 2 Decembrie, de la ora 20.30.

Dacii, romanii şi gladiatorii de la Alba Iulia vor apărea în noul episod al celebrei emisiuni culinare „Masterchef”, difuzată pe PRO TV. După ce au gătit pentru vedete sau militari,  cei 8 aspiranţi la titlul de Masterchef, rămaşi în cursă, au fost provocaţi de juraţii Patrizia Paglieri, Adrian Hădean şi Florin Scripcă alias „Foa” să gătească pentru soldaţii din „cealaltă capitală” patru feluri de mâncare, bineînţeles, reţete din bucătăria romană antică. Locul în care aceştia au gătit pentru luptătorii gladiatori, dacii şi romanii de la Alba Iulia este unul special, încărcat de istorie, şi anume Castrul Roman de la Porolissum, Zalău.

Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii Apoulonului şi gladiatorii de la Ludus Apoulensis au trebuit să voteze în funcţie de cum le-a dictat papilele gustative. Ei au fost cei care au decis ce echipă de la Masterchef  a câştigat această probă.

Nici demonstraţiile de luptă nu vor lipsi din următorul episod Masterchef. Reenactorii albaiulieni,  care dau viaţă Legiunii a XIII-a Gemina şi Lupilor Apoulonului, dar şi Nimfele Dacice au  făcut, la rândul lor,  spectacol.

A apărut deja promo-ul de prezentare al episodului de marţi. Una dintre concurente declara că habar nu are de reţete antice, şi că de unele ingrediente puse pe masă pentru a fi folosite la preparate, nici nu a auzit.

Istoricul Liviu Zgârciu de la Muzeul Unirii Alba Iulia, în rolul lui Dio Cassius, a spus însă că mâncarea a fost foarte bună.

Ce echipă a gătit cel mai bine, pe placul albaiulienilor, vom afla în următorul episod Masterchef.  Urmăriţi cum se va desfăşura festinul culinar şi aflaţi reţete antice inedite.

[nggallery id=2664]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea