Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Cursanții școlilor de șoferi din Alba, consiliați de polițiști și specialiștii Agenției Naționale Antidrog cu privire la riscul consumului de alcool și substanțe psihoactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiști și specialiștii Agenției Naționale Antidrog consiliază cursanții școlilor de șoferi din județul Alba cu privire la riscul consumului de alcool și substanțe psihoactive, pentru siguranța rutieră. Activitățile au loc în cadrul proiectului ”Alege corect!”.

Peste 20 de cursanți ai unei școli de șoferi din municipiul Alba Iulia s-au întâlnit ieri, 3 octombrie 2022, cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, în cadrul unei lecții de siguranță rutieră care a vizat conștientizarea riscului conducerii autovehiculelor sub influența drogurilor sau a alcoolului.

Participanții au avut ocazia să participe la demonstrații în care au fost folosiți ochelarii care simulează efectele induse de consumul de alcool și droguri și să conștientizeze că o persoană aflată sub influența alcoolului sau a drogurilor are o coordonare deficitară, capacitate diminuată de a urmări obiectele, capacitate de concentrare redusă precum și reacții întârziate în situații de urgență, care pot să apară oricând în trafic.

În plus, polițiștii le-au explicat consecințele juridice ale conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența substanțelor psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Activitățile au fost cuprinse în cadrul proiectului ”Alege corect!” desfășurat de Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

În perioada imediat următoare, astfel de acțiuni informativ – preventive vor fi organizate la școli de șoferi din Aiud și Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea