FOTO Cum arată cele 10 spații comerciale din Cetatea Alba Carolina care nu prezintă interes pentru investitori. A doua licitație, în 29 iulie

Primăria Alba Iulia a organizat, în 24 iunie, prima licitație publică pentru concesionarea a 10 spații comerciale din Cetatea Alba Carolina, care a fost anulată din lipsă de ofertanți. O nouă licitație se va organiza în 29 iulie, potrivit reprezentanților primăriei.

Spaţiile sunt incluse pe Lista Monumentelor Istorice. Destinaţia acestora este de spaţiu comercial şi/sau de alimentaţie publică, punct de informare turistică, spaţiu cultural polivalent, spaţiu pentru servicii turistice, iar spaţiul nr .13 are destinaţia de bistro ecologic. Durata concesiunii este de 25 de ani cu posibilitate de prelungire cu cel mult jumătate din perioada iniţială.

Elit ELIT

Pentru a doua licitație, din 29 iulie, cumpărarea caietelor de sarcini are loc în perioada 6-10 iulie, iar depunerea ofertelor în 20-24 iulie. Pentru a se putea organiza, legea prevede să existe trei oferte concurente pentru același obiectiv, ceea ce nu s-a întâmplat în 24 iunie când au fost doar doi ofertanți: Una dintre firme s-a înscris pentru Spaţiul 8, cel al fostului depozit de vinuri de pe latura de Vest, colţ cu latura de Nord, iar cealaltă pentru trei spaţii: Spaţiul 1, situat pe latura de Vest, vis-a-vis de Galeriile Trinity, Spaţiul 4 – vis-a-vis de Grădina Romană pe latura de Nord şi Spaţiul 13 – pe latura de Vest, în curba spre restaurantul Gothic.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a precizat că dacă nici la a „doua strigare” nu se ajunge la un rezultat pozitiv, atunci se va trece la negocierea directă cu investitorii interesaţi.

Vă prezentăm cum arată cele 10 spații comerciale cu precizarea că două dintre ele au putut fi fotografiate, deocamdată, doar din exterior.

*Spaţiul nr. 1 indicativ (M4B1), situat în Cetatea Alba Carolina – Bastionul Trinitarienilor

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 82 euro/lună
– Suprafața utila = 205,07 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 165,75 mii euro (sau echivalentul în lei)

Spatiu nr.1

*Spaţiul nr. 2 indicativ (M4C1), situat în Cetatea Alba Carolina – Contragarda Bastionul Trinitarienilor

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 521,6 euro/lună
– Suprafața utila = 521,59 mp
– Scrisoare de bonitate in valoare de 264,13 mii euro (sau echivalentul în lei)

Sp nr.201

*Spaţiul nr. 4 indicativ (M5R1), situat în Cetatea Alba Carolina – Ravelinul SF. Capistrano

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 59,9 euro/lună
– Suprafața utila = 85,6 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 54,17 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

*Spaţiul nr. 5 indicativ (M6C2), situat în Cetatea Alba Carolina – Bastionul SF. Elisabetha

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 524,4 euro/lună
– Suprafața utila = 476,75mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 233,46 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

*Spaţiul nr. 6 indicativ (M7C1), situat în Cetatea Alba Carolina – Contragarda Bastionul SF Michael

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 406,8 euro/lună
– Suprafața utila = 508,52 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 304,68 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

*Spaţiul nr. 7 indicativ (M7C2), situat în Cetatea Alba Carolina – Contragarda Bastionul SF. Carol

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 479 euro/lună
– Suprafața utila = 532,2 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 288,14 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

*Spaţiul nr. 8 indicativ (M7R1), situat în Cetatea Alba Carolina – Ravelinul SF Carol

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 163,8 euro/lună
– Suprafața utila = 204,81 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 123,53 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

*Spaţiul nr. 9 indicativ (M7R2), situat în Cetatea Alba Carolina – Ravelinul SF Carol

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 56 euro/luna
– Suprafața utila = 186,8 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 170,48 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

*Spaţiul nr. 10 indicativ (M7R3), situat în Cetatea Alba Carolina – Ravelinul SF Carol

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 229,3 euro/lună
– Suprafața utila = 254,8 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 138,3 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

*Spaţiul nr. 13, situat în Cetatea Alba Carolina Contragarda Bastionul – Trinitarienilor

– Preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 40 euro/luna
– Suprafața utila = 100 mp
– Scrisoare de bonitate în valoare de 63,2 mii euro (sau echivalentul în lei)

[Gallery not found]

Ofertele se redactează în limba romană si cuprind două plicuri unul exterior si unul interior şi se depun la sediul concedentului:

– plicul exterior va cuprinde obiectul concesiunii, o fişa cu informaţii privind ofertantul si o declaraţie de participare semnată de ofertant, copie certificat de inmatriculare a societaţii şi statut, declaraţie pe propria raspundere că ofertantul nu a fost condamnat in ultimii 5 ani pentru participarea la activitaţi ale unei organizaţii criminale, pentru corupţie, fraudă şi/sau spălare de bani, pentru fapte care au adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greşeli în materie profesională,precum şi faptul că nu se află in situaţia de a fi in faliment ori lichidare, că în ultimii 3 ani nu şi-a indeplinit in mod defectuos obligaţiile contractuale, certificat de atestare fiscală, bilanţ contabil, declaraţie privind cifra de afaceri pe o perioadă de 3 ani, scrisoare de bonitate, dovada plaţii garanţiei de participare şi a contravalorii documentaţiei, caiet de sarcini semnat si ştampilat, dovada existenţei unui cotract-antecontract încheiat cu o persoana fizică sau juridică atestată sau autorizată,înscrisă în registrele Ministerul Culturii şi Cultelor privind urmărirea in timp a spaţiului

– plicul interior conţine oferta propriu-zisă, numele (denumirea) ofertantului şi adresa acestuia, oferta propriu -zis trebuie să cuprindă detailat toate condiţiile prevăzute in caietul de sarcini, alte obligaţii pe care ofertantul şi le asumă, precum si date tehnice si financiare referitoare la investiţie. Valoarea redevenţei nu poate fi mai mică decât valoarea minimă stabilită de concedent

Cumpararea Documentaţiei de Atribuire (cu caietul de sarcini inclus) se face la spaţiul Primariei, Serv. Administrarea Domeniului Public si Privat situat in Alba Iulia str. Calea Motilor,nr.7, bl. S1, sc. E (vis-a-vis de BANCPOST), plata acesteia se face la Casieria Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat, în perioada 4-12 iunie 2015, achizitionarea acestora fiind condiţie pentru acceptarea la licitaţie a ofertanţilor.

Informaţii suplimentare, la Primaria municipiului ALBA IULIA cu sediul menţionat mai sus, sau la telefon0258/ 815367, persoane de contact – Bala Luminita, Pripon Mihai.

Soluţionarea litigiilor se face conform dispoziţiilor Legii Contenciosului Administrativ nr. 554/2004 cu completările si modificările ulterioare.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

17 Comentarii

Gheo 6 iulie 2015 at 19:13

Care Cetate,asta e o INCHISOARE HABSBURGICĂ care se va reactiva cu prima ocazie,STRĂJERI fiind la posturi …admirati de albanezi si turisti care ignora trista istorie a cestor locuri…

Ghita 6 iulie 2015 at 21:40

Inteleg ca „emigrantii”, mitici si moldoveni, dupa cate marsavii, au facut, in Alba si Alba-Iulia, au o frica animalica, ca daca au scapat de „Beciul Domnesc”, sigur nu vor mai scapa de „Beciul Imparatesc”! Din fericire fosta puscarie, se afla la subsolul Prefecturii si Curtii de apel din Alba-Iulia, si nu in Cetate!

Costel* 6 iulie 2015 at 19:19

Spatiile din fotografiile alaturate arata ca si Primarul nostru Hava cand iese din Hotelul Parc dupa „audiente”.

pilu 6 iulie 2015 at 19:28

Jenant cum arata aceste asazise spatii ! Pur si simplu jenant. Si mai vreti sa mai incasati si bani ??
Aceste asazise spatii ar trebui date in folosinta 5 ani gratis, pentru ca omul trebiuie sa faca mari investitii. S-apoi nu stie daca merge ca sunt desstul de izolate fata marea afluenta din Cetate.
Ba, nu vai mai legati de Habsburgi, ca cetatea asta a fost facuta de romani, cu material romanesc si e pe pamant romanesc. Habsburgii au disparut de mult, nu le mai purtati de grija.

Gigel 6 iulie 2015 at 19:57

Pilule habsburgi e peste tot, in banci , ei gestioneaza aurul negru,aurul verde , aurul aur, co 2 -ul din atmosfera si bani au venit de la viena …. dar din contributiile noastre ….tu ii fi un beneficiar, un fel de grof !

pilu 6 iulie 2015 at 22:44

Grofii n-au treaba cu Unirea ! S-au nu sti ce e ala un grof ?
Ramane cum vrei tu.

cristina 7 iulie 2015 at 9:27

Spatiile arata jalnic iar preturile/pretentiile sunt exorbitante. Daca faceau un pic rabat acum 4 ani de la pavajele multicolore erau terminate si spatiile astea, gata de dat in folosinta. Oricum, atata timp cat va exista bulevardul plin de terase nu vine nimeni prin santuri, poate sa stea administratia si in cap.

firica 7 iulie 2015 at 9:51

Asa arata spatiile restaurate din marea cetate ? De toata jena.
Unde-s banii europeni ? Pacat ca n-are primaru inca o firma la alea 4-5 cate-o avea, una care sa pape euro si sa scoata restauratii, ca le-aveam facute frumos atunci.

ullyse 7 iulie 2015 at 12:33

Ptr cetate au fost cheltuiti 80 mil euro, RETNETI CIFRA ,,,, 80 MIL EU RO, majoritatea banilor au ajuns la SABAU PRIN FIRMA CORIN GRUP, contracte oferite de HAVA cateva exemPle de bani furati,,,,,,,
-buda refacuta cu un mil euro,
-o alee cu 2 mil lei noi,
-asa a aparut o hala /numita MUZEUL PRINCIPIA /o hala ordinara / cu 14 mil lei noi
Mai sant cateva dar ptr cei doritori le pot prezenta separtat , am dovada contractelor atribuite , asa se fac bani ptr viitor de unii , nu din munca cinstita si salar de 800 lei , bv ptr cei care l-au ales pe HAVA, JOSANT ,

pentru Ghita 7 iulie 2015 at 14:19

Ce se intampla in Alba Iulia e rezultatul actiunilor celor de aici, nu al miticilor si moldovenilor. Recunosc…partial ai si dreptate pt ca suntem condusi de un oradean si un oltrean. asta ne e valoarea, nu avem un lider local nascut, crescut aici.

pentru Pilu 7 iulie 2015 at 14:24

Ardelenii si banatenii au ramas cu niste complexe de inferioritate de pe vremea cand ( de fapt din totdeauna) erau iobagi ai ungurilor. Bine ca v-ati alipit la patria muma ca acum erati minoritati in Ungaria si Serbia.

Ghita 7 iulie 2015 at 20:38

Panait Istrati, 1919:
“Ţăranii din Transilvania nu şi-au dorit niciodată să treacă sub sceptrul administraţiei noastre. Cei care cunosc ambele regiuni ştiu că în Transilvania nu vezi colibele troglodiţilor, zdrenţăroşilor şi bolnavilor de pelagră, care se întâlnesc la tot pasul în România.-I.I.C. Brătianu:
Tot ce se poate spune despre alipirea Transilvaniei, este concentrat in vorba ce i-a scapat „Marelui Bratianu”: -” Vreau Transilvania dar fara transilvaneni””
Mărturia mea e a unui brăilean şi un cetăţean al Vechiului Regat, neputând fi suspectată, aşadar, că ar pune în pagină văicărelile românilor ori minoritarilor din provincia decurând alipită”

Ghita 7 iulie 2015 at 20:40

Daca unui „iobag”, din Transilvania, i se inbolnavea, sau accidenta vaca, Groful Ungur, ii schimba vaca cu una sanatoasa, iar daca un mitic infumurat, sau moldovean betiv, se ducea la cules de vie, in Muntenia, sau M

Ghita 7 iulie 2015 at 20:42

,Moldova, boierul „autohton”, ii punea botnita pe gura, sa nu „scada productia”! Oare cine sunt „compexatii2, si frustratii?

ullyse 7 iulie 2015 at 17:13

Este alarmant ca si in acest loc se simte ce ura este intre romani si maghiari, cei care asa gandesc sant departe de notiunea civilizatiei universale, sant stapaniti de o xenofobie retardata, de un sovinism vizibil bolnavicios , desi sant convins ca nu cunosc istoria adevarata a celor 2 popoare , ei, retardatii sant si azi indoctrinati de nationalismul retardat, in loc sa invatam de la alte popoare cate ceva ne ascundem sub masca bolnavicioasa ca noi romanii santem buricul pamantului atunci cand santem pe ultimul loc la civilizatie, sanatate , invatamant , in folosirea batistei , a periutei de dinti, a apei ptr spalat /vezi modul de a se spala de cel aratat acum cateva zile , oare cand ne vom uita in oglinda sa vedem realitatea?

Ghita 7 iulie 2015 at 21:13

@ullyse, acesti „retardati”, nu sunt „indocrinati”, ci sunt „ultra-interesati”!

Ardeleanu' 8 iulie 2015 at 9:57

Spatiile arata cum arata, sumele solicitate sunt cele care sunt, problema apare la scrisoarea de bonitate. Va rog sa-mi spuneti ce societate o sa primeasca scrisoare de bonitate de 50.000 – 300.000 euro?
Sau conditiile astea sunt doar ca se ajunga la negociere directa si sa castige cine trebuie?

Comentariile sunt oprite