Rămâi conectat

Sport

FOTO: Cugireanul Bogdan Borza, vicecampion european cu echipa României Under 18 de tenis de câmp

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Naționala României U18, băieți, formată din cugireanul Bogdan Borza (legitimat la Tenis Club Alba Cugir), Călin Manda, Nicolae Frunză și coordonată de căpitanul Ionuț Moldovan, a devenit vicecampioană europeană la tenis de câmp. Bogdan Borza Tenis Club Alba Cugir 1Competiția pe echipe a avut loc în perioada 3-5 august, în Franța, la La Rochelle.

Desemnată cap de serie nr. 3, echipa României a trecut, în primul tur, de Polonia (2-1), în semifinale, de Spania (3-0), iar în finală a cedat Slovaciei cu 1-2.

Citeşte şi: Cugireanul Bogdan Borza, inclus lotul de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea cu Slovacia

În grupa de calificări (care s-a desfășurat săptămâna trecută, la Piestany, Slovacia) România a terminat pe primul loc după ce a învins, în prima rundă, reprezentativa Moldovei (3-0), în semifinale pe cea a Germaniei (2-1), iar în finală a trecut de Slovacia (2-1).

*A jucat la dublu

Cugireanul a fost folosit la dublu, alături de Nicolae Frunză, România câştigând întâlnirile cu Polonia (6-4, 5-7, 6-3), Spania (7-5, 6-4), singurul meci pierdut fiind în finală cu dublul din Slovacia (1-6, 3-6)

Tenismanul cugirean Bogdan Borza (18 ani, legitimat la Asociaţia Clubul de Tenis Alba-Cugir) a fost inclus recent în lotul lărgit al României, pentru întâlnirea de Cupa Davis ce s-a desfăşurat la Constanţa, contra Slovaciei!

În 2011, tenismenul cugirean a devenit dublu campion european, la Under 14, pe echipe şi individual, iar în acest an a reprezentat România la Campionatele Europene Under 18, la individual, la Klosters în Elveţia (din 20 iulie) şi apoi, alături de Nicolae Frunză, la calificările europenele pe echipe, la Piestany (Slovacia, în perioada 29-31 iulie)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea