Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Cugir: Simulare de incendiu la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” şi campanie de informare preventivă, în domeniul situaţiilor de urgenţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conducerea Colegiului Tehnic „I D Lăzărescu” Cugir a organizat miercuri, simularea unui incendiu cu evacuarea clădirilor instituţiei, acţiune înscrisă în cadrul programului derulat în perioada 1-5 aprilie „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Simularea a început la ora 9.30 şi a avut două componente: stingerea unui mic incendiu prin forţe proprii şi evacuarea din clădire a unei persoane rănite şi acordarea primului ajutor, solicitarea intervenţiei  Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Cugir, pentru stingerea unui incendiu mai mare ce a necesitat intervenţia formaţiei locale de pompieri care s-a deplasat la locul incendiulu cu o autolitara specială.

Acţiunea la care au luat parte toţi elevii liceului, precum şi unele cadre didactice a fost coordonată de către directorul colegiului tehnic ing. Alexandru Micaciu, prof. ing Florin Toma, responsabilulul Comisiei PSI din cadrul colegiului, jurist Arion Florin-sef SVSU Cugir şi Mircea Zbutea, inspector în cadrul SVSU Cugir.La finalul simulării, elevii au fost informaţi cu privire la respectarea unor norme generale de prevenire şi stingerea incendiilor.

Cel de-al doilea moment al zilei s-a petrcut la Casa Orăşeneasca de Cultură, unde tot în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, reprezentanţi ai ISU „Unirea” Alba au realizat o acţiune având ca obiectiv principal informarea preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă, a elevilor din grădiniţe, şcoli generale şi liceele din localitate. Activitatea coordonată de către Maior ISU, Rodica Rogobete sprijinită de plutonier ISU Ovidiu Mureşan a fost una interactivă, în care s-a discutat despre: prevenirea incendiilor, a accidentelor chimice, cât şi despre cutremure şi inundaţii. Au luat, de asemenea, parte reprezentanţii SVSU Cugir Florin Arion şi Mircea Zbutea. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român Tinerii care se angajează vor primi stimulente acordate de Ministerul Muncii și Solidarității sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. În acest sens, doritorii vor primi o primă care se ridică la 1.000 de lei. Ministerul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea