Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Rugby Alba Iulia – CSM Bucovina Suceava 31-17 (10-12) | Victorie istorică și bucurie imensă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

17 octombrie 2021 reprezintă o zi istorică pentru rugby-ul din Cetatea Marii Uniri, întrucât CSU Alba Iulia a realizat prima victorie în Divizia Națională de Seniori, pe „Cetate”, scor 31-17 (10-12), cu CSM Bucovina Suceava, meci contând pentru runda a 14-a a celui de-al doilea eșalon competițional.

Bucurie de nedescris în tabăra studenților, ce au spart gheața în acest campionat, abordat din postura de debutantă, tocmai din dorinta de a reînvia tradiția sportului cu balonul oval în Alba. Cu 11 insuccese din tot atâtea dispute, CSU Alba s-a agățat cu disperare de acest joc, mai ales că venea după două înfrângeri la „zero” pe teren propriu la precedentele reprezentații interne, cu CS Năvodari (0-67) și CSM Galați (0-50).

Mai întâi Călin Cristian Curta a transformat o penalitate și amfitrionii conduceau din startul meciului cu 3-0, însă moldovenii au replicat imediat printr-un eseu, iar până la pauză fiecare formație a mai culcat câte o dată balonul în terenul de țintă advers (albaiulienii prin Sorin Cerceș, transformare același Curta). La pauză s-a intrat cu 10-12, diferență ce a crescut la 7 puncte (10-17 printr-un alt eseu al vizitatorilor), actul inaugural fiind marcat de accidentarea gravă a lui Vasilică Ivanov (Bucovina), ce a suferit o fractură de tibie. Amfitrionii s-au descătușat în al doilea mitan, când au întors scorul de la 10-17, prin trei eseuri, toate transformate.

Ziua de grație a grupării albaiuliene s-a materializat prin trei eseuri marcate până la final, de Florin Coge, Tudor Legean și Bogdan Șoptirean, toate transformate de același Călin Curta.

În etapa viitoare, a 15-a, gruparea din Cetatea Marii Uniri evoluează sâmbătă, 23 octombrie, în deplasare cu RC Gura Humorului (ora 11.00), meci urmat de o lună de pauză și apoi ultima reprezentație internă, cu CSUAV Arad (20 noiembrie)

Nu doar pentru echipa noastră sau rugby-ol din Alba Iulia această victorie este fabuloasă. Ci pentru toți idealiștii, atâția câți au rămas, în sportul cu balonul oval de la noi. Fără acel strop de nebunie de a ne înscrie în DNS, după doar 3 antrenamente comune, n-am fi reușit niciodată. Am suferit mult până acum, iar unii au spus să ne retragem pentru că ne facem de râs. N-am făcut-o, pentru că știam că va veni și acest moment. Bucuria este enormă și sperăm că această victorie să fie doar prima dintr-un șir. Jucătorii au dat tot ce au putut pentru a câștiga. Îi felicit și recunosc că la final am avut lacrimi în ochi. Nu doar eu, ci și ei și spectatorii… Hai Alba Iulia!”, a transmis istoricul Marius Rotar, artizanul renașterii sportului cu balonul oval în municipiul reședință de județ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea