Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, CSU Alba Iulia – BC Sirius Tg. Mureş 80-64 | Prima victorie stagională pentru formaţia universitară condusă de Manuel Rodriguez

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La prima apariţie în faţa fanilor în Liga Naţională de baschet feminin în acest sezon, CSU Alba Iulia a repurtat întâiul succes, cu BC Sirius Tg. Mureş, scor 80-64 (23-11, 23-20, 19-16, 15-17), meci contând pentru etapa a treia.

Presiunea eșecurilor anterioare a fost îndepărtată după această victorie atât de așteptată de CSU Alba Iulia, obținută la capătul unei prestații reușite, cea mai bună din această stagiune, de până în prezent, împotriva unui adversar invincibil până la acest joc. De remarcat și întâiele puncte înscrise pe prima scenă de Diana Ignat, talentata baschetbalistă în vârstă de numai 15 ani.

Amfitrioanele au început tare, au condus ostilitățile de la un capăt la celălalt, la un moment dat diferența fiind de peste 20 de puncte. Cu nou-venitele Morrissete și Ana Radovic în prim plan și cu un antrenor energic ce a schimbat în bine jocul universitarelor, echipa din Cetatea Marii Uniri a dominat prima jumătate a întâlnirii, mai ales întâiul sfert, la pauza mare diferența fiind una liniștitoare: 46-31.

*Diana Ignat a marcat în elită la numai 15 ani!

În distribuţia adversă s-a regăsit şi albaiulianca Andreea Beldian (5 puncte), iar sub comanda antrenorului spaniol Manuel Rodriguez a debutat Ashley Morrissette, baschetbalista din USA, ultimul transfer al universitarelor.

Săptămâna viitoare CSU Alba Iulia are întâiul joc în CEWL, contând pentru Grupa A. Astfel, se va juca o dublă externă, la Braşov, cu Olimpia, miercuri, 18 octombrie (meci în devans din etapa a 4-a) şi joi, 19 octombrie (prima etapă din Liga Europei Centrale), în competiţia continentală urmând o altă deplasare, la Viena, pentru disputa cu Flying Foxes SVS Post (26 octombrie).

CSU Alba Iulia: Ashley Morrissette – 20 de puncte, Ana Radovic – 17 p, Jessica January – 14, Tyshara Fleming – 11, Marta Fodor – 8, Cristiana Cutaş – 6,  Lejla Omerbasic – 2 și Diana Ignat – două; în lot Mădălina Geleriu, Andreea Fleşer, Tania Agache (s-a accidentat în sfertul secund). Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=4704]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea