Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Avântul Reghin 1-0 (1-0), gol Al. Giurgiu | Victorie pe „Cetate” și studenții au urcat pe podium!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a câștigat disputa de pe “Cetate”, la limită, scor 1-0 (1-0), cu Avântul Reghin și a urcat pe treapta a 3-a a podiumului Seriei 9.

Golul lui Al. Giurgiu (32, din penalty) a adus toate punctele în chimirul studenților, care au o serie de 4 victorii în ultimele 5 dispute, impunându-se în ultimele două confruntări, în stil italian, din două penalty-uri, fără a primi gol.

Confruntarea, una săracă în faze de poartă, a fost controlată de amfitrioni, care puteau majora avantajul în actul secund la ocaziile lui Pîntea și Vasinc, în vreme ce vizitatorii s-au apropiat arareori de buturile lui Gal. Chiar dacă la limită, succesul universitarilor este justificat, după aspectul întâlnirii.

Ne bucurăm să fim pe podium și cred că puteam avea câteva puncte în plus. Trebuie să reglăm faptul că avem situații și le ratăm cu ușurință. Jocul de azi l-am controlat, adversarul nu și-a creat ocazii. E important succesul, fie și din penalty, unul clar, la prima vedere”, a spus Bruno Vienescu.

*1-0, MIN. 32: gol Al. GIURGIU, din penalty, după henț Bugnar la centrarea lui Val. Boldea, prima reușită în eșalonul terț pentru studenți

Actul secund este lipsit de ocazii în primele 20 de minute, Gal reținând șutul lui Potra (65). Vasinc (67) a trimis peste din 11 metri. Intervenție excelentă Bucin (71) la șutul lui Pîntea, iar Vasinc a șutat peste! Gazdele cer un nou penalty, tot pentru henț, la Suciu (77)

R. Popa (4) a trinis în bara dreaptă. Serebe (12) – șut în diagonală din poziție favorabilă. Asistență redusă, în jur de 250 de spectatori.

În formula gazdelor debutează apărătorul Badra Cisse (20 ani), ultimul nou-venit, fotbalistul din Coasta de Fildeș înlocuindu-l pe Niakate, suspendat, în defensivă.

CSU: Gal – Kilyen/ cpt, Cisse, R. Popa, Val. Boldea – M. Șerban (83, Kouadio), Al. Giurgiu – Pîntea (77, C. Anghel), Vasinc (77, Bucurică), Bidulescu (57, Gilyen) – Serebe (83, Todoran); rezerve Al. Șerban, Cunțan, Trifu, Ed. Vlad. Antrenor Bruno Vienescu.

Avântul: Bucin/ cpt – Bugnar, R. Suciu, S. Chirilă (46, P. Luca), M. Bucur – Panga, S. Luca, D. Dan, Potor (77, M. Pop) – Murar, Chirlejan (70, Al. Ghiță); rezerve Grosz, Sipoș, Bujor, Enescu, B. Csaba. Antrenor Vilmoș Stoica

Arbitri C. Iacob (Craiova), Petruța Iugulescu (Ploiești), Ramona Udrea (Tg. Jiu) Observatori L. Țiții (Sibiu), V. Szasz (Ormeniș)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bridge Apulum Alba Iulia, rezultate excelente în acest an! Cupa Unirii, important concurs internațional, în perioada 8-10 decembrie

Dan HENEGAR

Publicat

în

În dreptul clubului Bridge Apulum Alba Iulia, în acest an s-au strâns rezultate excelente, o parte dintre acestea urmând să le prezentăm în cele ce urmează.

Cea mai importantă performanță a fost cucerirea medaliei de bronz în cadrul Campionatului Mondial disputat la Marrakech (Maroc). Echipa României a fost compusă din Bogdan Marina (căpitan), Marina Stegăroiu, Marius Robert Ioniță (toți Apulum Alba Iulia), Andreea Boboc (BC Iași), Geta Mihai și Radu Mihai (ambii Locomotiva București.

Suntem mândri că jumătate din echipa României este formată din sportivi legitimați la clubul de bridge Apulum Alba Iulia”, a transmis albaiulianca Monica Gârneață, secretar general al Federației Române de Bridge.

La Campionatul Național de Tineret, Elena Enache (legitimată la clubul din Cetatea Marii Uniri) a devenit campioană națională. La Campionatul Național de echipe, Bridge Apulum Alba Iulia, în alcătuirea Radu Grădinariu, Marina Stegăroiu, Bogdan Marina și Marius Robert Ioniță, a cucerit medaliile de argint. De asemenea, la Campionatul Național de Perechi, axa formată din Florin Filip și Marius Robert Ioniță (legitimați la clubul albaiulian) a urcat pe treapta a 3-a a podiumului.

*Cupa Unirii, concurs internațional

În perioada 8-10 decembrie, la Alba Iulia se va disputa concursul internațional de bridge Unirii, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din țară. Odată cu ajungerea la maturitate, în anul 2005, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii la Alba Iulia, clubul a demarat proiectul concursului Cupa Unirii. S-a reuşit atragerea de jucători din întreaga ţară, concursul fiind unul reuşit şi care a beneficiat de o largă mediatizare în rândul jucătorilor, astfel s-a născut ideea permanentizării acestuia, fiind înscris în calendarul competiţional naţional în fiecare an în luna decembrie, legând acest concurs de sărbătoarea naţională. Acest concurs a crescut de la an la an, ajungând astfel la a 18-a editie și deja în cercurile bridge-istice se știe că… „în decembrie e Alba Iulia”. De-a lungul timpului, Cupa Unirii a devenit cel mai mare concurs de bridge din țara organizat de către un club. Doar festivalul internațional de la Mamaia, organizat de către Federația Română de Bridge are o participare mai mare decat Cupa Unirii. La concursul din acest an, care va avea 3 sesiuni, sunt așteptați să participe aproximativ 160 de jucători, dintre cei mai buni din țară si din Europa, printre aceștia și Nazik Serap Elliati din Turcia, vicecampioană mondială în 2023. În 8 decembrie, după ce competitorii vor vizita orașul, în seara aceleiași zile va fi un concurs special, format dintr-o singură sesiune, Cupa 1922, ediția a 5-a (15 octombrie 1922 este data la care Ferdinand și Maria au fost încoronați ca regi ai României Mari la Alba Iulia). Prima sesiune a Cupei Unirii va începe în data de 9 decembrie în cursul dimineţii, după care va urma o pauză de prânz şi se va continua cu sesiunea a doua. După fiecare sesiune se va face un clasament provizoriu, astfel că la sfârşitul primei zile se vor şti candidaţii la primele locuri. După încheierea celei de-a doua sesiuni se va organiza o masă festivă, în timpul căreia se vor acorda premiile obținute la Cupa 1922. Ultima sesiune va avea loc în data de 10 decembrie, în urma căreia se va stabili şi clasamentul final, competiția de tradiție încheindu-se cu premierea câștigătorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare