Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSM Bucureşti – Volei Alba Blaj 3-2 | Dispută dramatică, prima înfrângere a campioanei!

Publicat

în

csm-bucuresti-volei-alba-blaj-2CSM Bucureşti a reuşit să producă prima înfrângere campioanei, impunându-se în derby-ul primei etape a returului Diviziei A1, cu Volei Alba Blaj scor 3-2 (25-21, 25-21, 23-25, 16-25, 15-10), după un meci dramatic decis în “tie-break”.

O confruntare nebună, în care pretendentele la titlu s-au aflat pe rând la timonă, rezultând un meci spectaculos, pe muchie de cuţit.

Deţinătoarea titlului a avut o revenire de senzaţie, a remontat de la 0-2, a egalat, dar a suferit întâiul eşec stagional, într-o partidă spectaculoasă, în care ambele combatante au trecut de la agonie la extaz.  S-a repetat practic istoria disputei  din runda inaugurală, când în Sala “Timotei Cipariu” a câştigat echipa condusă de Darko Zakoc cu acelaşi scor.

Electrica Furnizare Discount

În „meciul campioanelor”, în primele două seturi vioara întâi a fost CSM Bucureşti, echipă ce pierduse precedentele 7 dueluri directe cu oponentele din Ardeal. Se părea că Volei Alba Blaj va suferi o aspră corecţie, însă a revenit din pumni şi a dus jocul orgoliilor în setul decisiv.

Blajul se prezenta cu un moral excelent la ora meciului, după succesul de senzaţie de lângă Turnul Chindiei şi cele 11 victorii consecutive din Divizia A1. Dar ce diferenţă între cele două prestaţii, cel puţin în primele două seturi… Dacă la Tîrgovişte, echipa din „Mica Romă” a strălucit, în acest derby, dintre primele două clasate, Volei Alba Blaj a suferit la început, s-a ridicat, a relansat soarta confruntării, dar în cele din urmă a cunoscut gustul amar al eşecului.

După acest rezultat, lupta la titlu, ce putea fi tranşată deja, dacă Blajul învingea, s-a relansat, CSM Bucureşti (27 de puncte, la egalitate cu CSM Tîrgovişte) apropiindu-se la 6 puncte de liderul Volei Alba Blaj, ce are 33 de puncte. Pe poziţia secundă este Ştiinţa Bacău, cu 28 de puncte.

*Sergiu Ştefănescu: „Este bine că am luat un punct”

Atât am putut astăzi… Ar fi fost frumos să învingem, după acea revenire, dar trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că CSM Bucureşti a meritat să câştige. În primele două seturi, jocul nostru a fost modest şi mă gândeam că vom pierde în minimum de seturi. Am vrut să luăm trei puncte, ne-am ales numai cu unul, în compania celui mai puternic adversar al nostru în lupta pentru titlu. Nu-i pierdut însă nimic, rămânem cu capul sus, este important acest punct, întrucât CSM Bucureşti nu s-a apropiat mai mult în clasament”, a spus preşedintele Sergiu Ştefănescu.

*De nerecunoscut…

Blajul s-a aflat la conducere în prima parte a setului inaugural, prima egalitate înregistrându-se la 11. CSM-ul are însă o perioadă excelentă, face 5 puncte consecutive, distanţându-se într-un mod decisiv. Darko încearcă să regleze angrenajul, trimiţându-le în teren pe Berdilă şi Grbac, dar trădate de preluare, fetele lui Zakoc nu reuşesc decât să se apropie, 18-19 şi pentru prima dată în acest sezon s-au văzut conduse pe tabela de scor.

Dezamăgitor a început campioana setul secund, în care gruparea din Capitală, cu Jelena Alajbeg în zi mare, a avut un start în forţă, ajungând la 9-4 şi 12-5, moment în care simţind momentul critic, Darko Zakoc a solicitat time-out, pentru a opri iureşul advers, lucru imposibil, în ciuda revenirii. De la 9-16, Blajul s-a apropiat, a anulat prima minge de set din cele 4, dar a pierdut şi al doilea set.

*Revenire de senzaţie!

Degringolada a continuat şi în startul setului al treilea, în care elevele lui Nicola Negra au zburdat, având la un moment dat 9-2 şi 12-5! Campioanele au reuşit însă o revenire de forţă au recuperat incredibil şi când păreau căzute au reintrat în meci, egalând la 14. Duelul fostelor coechipiere, Alajbeg – Salaoru continuă la cote înalte. Blajul s-a agăţat de meci, a ajuns la 17-19,  Alajbeg şi-a continuat recitalul, dar Blajul nu a cedat, dimpotrivă, a recuperat miraculos, de la 17-21, egalând la 22 şi fructificând întâia minge de set.

*Instrucţie în setul 4, insuficient!

Soarta meciului a fost relansată, forţa Blajului a început să se vadă, campioana jucând la nivelul aşteptat trecând ea la timonă. Al 4-lea set nu a avut istoric, fiind dominat de vizitatoare, care nu au avut deloc emoţii, diferenţa fiind una confortabilă în permanenţă. Nu a fost suficient însă, întrucât în setul decisiv, oponentele au avut nervii mai tari.

*Statistică

Jelena Alajbeg (CSM Bucureşti) a reuşit cele mai multe puncte (26), fiind urmată de Adina Salaoru (18) şi Nadja Ninkovic (12). La capitolul preluări reuşite, Volei Alba Blaj a înregistrat o medie de 37% (Marina Vujovic 54%), faţă de 35% CSM Bucureşti (Andreea Ispas 53%). CSM Bucureşti a dominat statistica la blocaj, cu 18 blocaje reuşite (Nikole Koolhaas 7), faţă de 14 blocaje câştigătoare Volei Alba Blaj (Nadja Ninkovic 4). Campioana României a punctat de 12 ori din serviciu (Ana Maria Berdilă 4 aşi), gazdele reuşind 11 aşi (Lucille Charuk 4 aşi).

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat: Ana Maria Berdilă, Ana Grbac, Dubravka Djuric, Martina Samadan.

Miercuri, Volei Alba Blaj joacă întâiul meci din Liga Campionilor, în deplasare, cu Dinamo Moscova, pentru ca sâmbătă să întâlnească pe teren propriu pe Unic Piatra Neamţ.

Sursa foto: CSM Bucureşti

Publicitate

Sport

FOTO| Vasile Hârjoc, rezultat de excepție la BMW Berlin Marathon: Locul 4 pentru alergătorul cugirean

Publicat

în

Eveniment sportiv de masă, BMW Berlin Marathon, desfășurat în mod traditional în ultimul weekend din septembrie, a adunat și de această dată ( 25 septembrie) peste 40.000 de alergători din întreaga lume. Cursa de maraton realizată pe distanța oficială de 42,195 km s-a desfășurat pe un traseu aflat pe străzile din Berlin, iar în cadrul acesteia au luat parte atât sportivi profesioniști cât și amatori.

La grandiosul concurs a participat și cunoscutul atlet veteran Vasile Hârjoc de la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir, nelipsit de de foarte mulți ani, de la asemenea manifestări de anvergură.

Și de această data, Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani) a obținut un rezultat de excepție, situîndu-se pe poziția a IV-a, terminând cursa în 3 ore 24 minute 6 secunde. Potrivit lui Hârjoc, în fața sa au finalizat proba reprezentantul Irlandei de Nord, al Norvegiei și Elveției. El a fost urmat – (locul 5) de maratonistul Statelor Unite.

Electrica Furnizare Discount

,,A fost o luptă destul de grea, cu un număr record de participanți, iar locul IV înseamnă pentru mine un mare succes. Acum, mă gândesc la marile competiții care vor avea loc anul viitor și anume: Campionatele Mondiale de Maraton de la Londra (luna aprilie) și Tokyo (septembrie 2022)”, ne-a declarat atletul cugirean.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Sport

Viitorul Sântimbru a schimbat liderul după succesul net de la Daia Română | Viitorul Vama Seacă – prima victorie

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia este noul lider al Ligii a 4-a, după ce Viitorul Sântimbru a câștigat net, 3-0, la Daia Română, împotriva formației ce avea maximum de puncte după 4 runde! De asemenea, și Viitorul Vama Seacă a repurtat primul succe stagional.

Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag 2-1 (2-0)

Trupa din comuna Hopârta a spart gheața și și-a trecut în drept primul succes stagional (în precedentele două jocuri interne a strâns un singur punct. Viitorul s-a desprins după nicio jumătate de joc, golurile fiind marcate de Vaida (2) și I. Cociș (28), diferență cu care s-a intrat la vestiare. La reluare, C. Diaconu (75) a redus diferența dar nu a fost îndeajuns pentru nou-venita în Liga a 4-a ce a avut trei deplasări (toate înfrângeri) în aceste 4 runde.

Electrica Furnizare Discount

Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru 0-3 (0-2)

Imprevizibila formație din Galtiu a furnizat surpriza rundei: 3-0 la Daia Română, împotriva fostului lider ce avea maximum de puncte după 4 partide. A fost un meci al orgoliilor în condițiile în care antrenorul gazdelor Ștefan Fogoroși a colaborat cu familia Hulea în Liga a 3-a, ediția trecută, la Industria, despărțirea producându-se după o gluimă deloc gustată, de 1 aprilie. Defensiva dăiană, cea mai bună a eșalonului până la ora acestui meci, învinsă o singură dată, în prima rundă, cu Energia Săsciori, a fost răpusă de reușitele lui Biro (22), Cos. Olălău (41) și Mucea (88). Viitorul Sântimbur venea după trei eșecuri, însă a câștigat pe un teren greu și a schimbat liderul, CS Universitatea prelunând șefia

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare