FOTO. CS Unirea Alba Iulia – două locuri I, în prima zi a Campionatelor Sud-Est Europene de Orientare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ionuț Alin Zincă și Paul Brăbiescu Călinescu, sportivi legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, au obținut, joi, la Chișinău, în prima zi a Campionatelor Sud-Est Europene de Orientare, două locuri I.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Două locuri I, în prima zi, nu sunt doar un început excelent, ci spiritul de luptă al secției de orientare pe care sportivii l-au dobândit, fiind insuflat mereu de instructorul sportiv Marius Anghel. Îi felicit și le doresc baftă în continuare deoarece întrecerile sunt în plină desfășurare”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine
Campionatele Sud-Est Europeane de Orientare se desfășoară în perioada 22-25 august, în Capitala Republicii Moldova, Chișinău.

Delegația CS Unirea este formată din sportivii Ionuț Alin Zincă, Paul Brăbiescu Călinescu și instructorul sportiv Marius Anghel.

De asemenea, de menționat este că titluri de campion au fost obținute de Ionuț Zincă, la seniori, acesta fiind învingător și în etapa contând pentru clasamentul mondial (WRE), respectiv de Paul Brăbiescu la categoria M 35.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in cel mai scurt timp.
CS Unirea Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei