Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. CS Unirea Alba Iulia – două locuri I, în prima zi a Campionatelor Sud-Est Europene de Orientare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ionuț Alin Zincă și Paul Brăbiescu Călinescu, sportivi legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, au obținut, joi, la Chișinău, în prima zi a Campionatelor Sud-Est Europene de Orientare, două locuri I.

”Două locuri I, în prima zi, nu sunt doar un început excelent, ci spiritul de luptă al secției de orientare pe care sportivii l-au dobândit, fiind insuflat mereu de instructorul sportiv Marius Anghel. Îi felicit și le doresc baftă în continuare deoarece întrecerile sunt în plină desfășurare”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Campionatele Sud-Est Europeane de Orientare se desfășoară în perioada 22-25 august, în Capitala Republicii Moldova, Chișinău.

Delegația CS Unirea este formată din sportivii Ionuț Alin Zincă, Paul Brăbiescu Călinescu și instructorul sportiv Marius Anghel.

De asemenea, de menționat este că titluri de campion au fost obținute de Ionuț Zincă, la seniori, acesta fiind învingător și în etapa contând pentru clasamentul mondial (WRE), respectiv de Paul Brăbiescu la categoria M 35.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in cel mai scurt timp.
CS Unirea Alba Iulia

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea