Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CS Ocna Mureș – CSU Alba Iulia 2-3 (2-1) | Studenții au dat lovitura, după un meci nebun! Ocnamureșenii, la al 5-lea eșec la rând

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș nu a izbutit minunea și și-a prelungit perioada critică, cu 5 eșecuri la rând și un singur punct în 7 partide, pierzând 2-3 (2-1) acasă cu CSU Alba Iulia, o confruntare electrizantă în care s-a trecut de la 0-1 la 2-1 și apoi 2-3.

Ocnamureșenii, cu gândul la marele duel de miercuri, de la Zlatna, în Cupa României, cu oltenii lui Mirel Rădoi, au visat frumos o repriză, în primul mitan când au întors de la 0-1 și au avut avantaj la pauză.

Cu Dan Roman în avanposturi, în criză de efectiv, “Soda dragă” a trăit iarăși un derby “de Alba” nebun, cu conjudețeana CSU Alba Iulia, universitarii aflați la rându-le în criză și cu antrenorul Cristian Pustai în tribună.

Startul jocului a fost perfect pentru elevii lui Mihai Manea, ce au deschis scorul relativ repede prin Budin (13), însă pentru vizitatori a venit un inexplicabil “black out”, iar în 3 minute gazdele au răsturnat tabela, avându-l în rol principal pe Florin Socaci (penalty scos la Adjani și transformat de Al. Giurgiu – 33 și gol senzațional – 35).

La reluare Manea, fostul antrenor al ocnamureșenilor, a reglat mecanismul, iar studenții au întors spectaculos, la rampă ieșind Liviu Herci, ce a scos un penalty (55, transformat de căpitanul Bucurică) și a creat o fază senzațională 9 minute mai târziu, servindu-l perfect pe Kilyen, profitând de căderea oponenților.

*Dan Roman: „Sunt foarte dezamăgit!”

Sunt foarte dezamăgit și nu înțeleg ce s-a întâmplat după pauză! Și la 0-1 noi controlam jocul, dominam… Cum să nu fie supărare când conduci și aproape meci de meci apar probleme defensive?Este un eșec dureros, mai ales că știam cum evoluează adversarul și ne-am pregătit în acest sens. Sunt lucruri inexplicabile, dispunem de un lot foarte subțire numeric, în plus nu toți jucătorii sunt la același nivel, unii sunt fricoși, iar la alții se vede lipsa de valoare„, a precizat Dan Roman.

*Mihai Manea: „Contează foarte mult că am învins”

Am spart gheața după 5 etape în care nu am câștigat. În acest meci echipa a arătat cu totul altfel, a avut atitudine. Nu pot să spun că este o bucurie, pentru că am antrenat la Ocna Mureș, dar la moment acesta contează foarte mult că am învins. Este importantă victoria pentru că intrasem într-o pasă proastă întrucât nu reușeam să fructificăm ocaziile create. La pauză le-am spus că dacă fac tot ce am lucrat la antrenament și au încredere în ei pot să întoarcă jocul„, a spus Mihai Manea.

 *0-1, MIN. 13: BUDIN a reluat cu capul din apropiere un balon respins inițiat de pe linia porții de antrenorul D. Roman, la o lovitură liberă executată din dreapta de Bucurică.

*1-1, MIN. 35: penalty transformat de Al. GIURGIU, după faultul comis de Adjani asupra lui Socaci, intrare imprudentă în lateral

*2-1, MIN. 37: SOCACI șut de la 17 metri în colțul, din voleu, cu boltă, suprinzându-l pe portar

*2-2, MIN. 55; BUCURICĂ egalează din penalty, faultat Herci de Al. Țăranu, faza în care în prealabil Herci a tras în transversală

*2-3, MIN. 64: KILYEN, cu călcâiul, din careul mic, după o fază creată de Herci, ce a driblat 4 adversari în flancul stâng

Al. Giurgiu (73) – șut pe lângă vinclul drept. Socaci (90) a tras de la marginea careului, alături.

Minutul 5: șutul lui Herci este respins în lateral de M. Lazăr. D. Ghiță (26) a tras din 14 metri în brațele lui Șerban. D. Roman (27) a tras milimetric pe lângă vinclul drept, balonul fiind deviat. La faza următoare gazdele solicită penalty pentru henț. Ocnamureșenii au preluat conducerea în 3 minute! Costiniuc (45) – reluare cu capul alături din 6 metri, ratând egalarea

În distribuția gazdelor a fost titular, în criză de efectiv, antrenorul Dan Roman, iar lovitura de începere a fost dată de fostul jucător al Sodei, Mitică Lăcătuș (n. 1958). Oaspeții nu au putut conta în atac pe Al. Bodea, o indisponibilitate de ultimul moment ce a dereglat planul tactic inițial. În tribună a fost antrenorul medieșean Cristian Pustai, ce a stat împreună cu Bogdan Duma, președintele albaiulienilor. Doar în jur de 350 de spectatori au asistat la acest duel, remarcându-se „Peluza albastră”, grupul de fani din tribună

Ocnamureșenii erau în picaj de 7 săptămâni, fără succes în campionat din 17 septembrie (4-3 cu Avântul Reghin), respectiv de 50 de zile, răstimp în care au luat un singur punct în 6 partide și au înregistrat 4 insuccese la rând (pe de altă parte, în respectiva perioadă s-au înregistrat victorii în Cupa României cu CSM Slatina și prim-divizionara Chindia Târgoviște).

Nici studenții, aflați la a treia deplasare consecutivă, nu se aflau departe din acest punct de vedere, ultimul succes fiind realizat o săptămână mai târziu (24 septembrie, 3-1 la Sănătatea Cluj) și doar trei remize în 5 jocuri.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: M. Țăranu – Gorba, Cimpoieșu, Al. Țăranu, D. Mic (65, Căt. Creț) – Cioargă (83, Guț), Al. Giurgiu/ cpt, Socaci – G. Goronea (83, Ad. Coman), Roman, D. Ghiță; rezerve R. Stângă, Bucșa, Oprinca, Cadar. Antrenor Dan Roman.

CS Universitatea: Fl. Șerban – D. Cunțan, Ionică, V. Popa (74, Al. Albu), Bucurică – Al. Costea, Kilyen/ cpt, Adjani, Herci – Budin (46, Ad. Hăprian), Costiniuc (46, M. Toma); rezerve Spînu, Cos. Năcreală, Amihăesei, V. Domșa, V. Truță,  Ad. Șulea. Antrenor Mihai Manea.

Arbitri Cs. Papp (Luduș), Cr. Bumb (Băcia), R. Svatsinka (Reșița) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), V. Hrițac (Simeria)

Avertismente: Ionică (39), Ad. Hăprian (50), Bucurică (62), Fl. Șerban (90+2)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea