Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Crucea Roşie Filiala Alba, alături de persoanele vulnerabile în preajma sărbătorilor de Paşte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crucea Roşie Filiala Alba a derulat în preajma sărbătorilor de Paşte, o campanie de ajutorare a peste 50 familii cu o situaţie materială precară din municipiul Aiud şi din alte zone ale judeţului.

”În baza colaborării deosebite dezvoltate cu Primăria Municipiului Aiud, organizaţia noastră a distribuit în data de 05.04.2018, pentru 25 de familii vulnerabile, pachete alimentare a 12 kg fiecare, conţinând alimente de bază necesare unui trai zilnic decent. Totodată, Crucea Roşie a selectat din baza de date a Departamentului de Asistenţă Socială, persoane/familii cu copii, cu venituri reduse, vârstnici cu probleme socio-medicale, persoane singure care nu au resurse suficiente, din Judeţul Alba. Alimentele sunt un necesar care se află la baza trebuinţelor umane şi fără de care un om cu greu poate să lupte pentru a-şi depăşi condiţia şi pentru a face faţă necesităţilor din comunitate”, spune Ionel Adrian Dușa, directorul filialei.

Crucea Roşie Română a lansat programul Banca de Alimente ca răspuns la această nevoie stringentă a familiilor sărace. Programul presupune implicarea oamenilor din comunitate, care pot dona alimente neperisabile, constând în făină, zahăr, orez, ulei şi alte produse care se înscriu în categoriile băcănie şi conserve, în magazinele partenere.

Alimentele sunt preluate de către voluntari şi împărţite în pachete a câte 12 kg fiecare, fiind distribuite ulterior familiilor nevoiaşe.

În judeţul Alba, Crucea Roşie are două supermarketuri partenere, în Centrul Comercial din Alba Iulia, respectiv în municipiul Sebeş, unde în mod frecvent cumpărătorii întâlnesc voluntari care-i informează cu privire la acest program şi care îi îndeamnă să doneze, fie şi un kilogram de făină sau o conservă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea