FOTO: Crucea Roşie Filiala Alba, alături de persoanele vulnerabile în preajma sărbătorilor de Paşte

Paul Voicu - Primar 2020

Crucea Roşie Filiala Alba a derulat în preajma sărbătorilor de Paşte, o campanie de ajutorare a peste 50 familii cu o situaţie materială precară din municipiul Aiud şi din alte zone ale judeţului.

”În baza colaborării deosebite dezvoltate cu Primăria Municipiului Aiud, organizaţia noastră a distribuit în data de 05.04.2018, pentru 25 de familii vulnerabile, pachete alimentare a 12 kg fiecare, conţinând alimente de bază necesare unui trai zilnic decent. Totodată, Crucea Roşie a selectat din baza de date a Departamentului de Asistenţă Socială, persoane/familii cu copii, cu venituri reduse, vârstnici cu probleme socio-medicale, persoane singure care nu au resurse suficiente, din Judeţul Alba. Alimentele sunt un necesar care se află la baza trebuinţelor umane şi fără de care un om cu greu poate să lupte pentru a-şi depăşi condiţia şi pentru a face faţă necesităţilor din comunitate”, spune Ionel Adrian Dușa, directorul filialei.

ELIT

Crucea Roşie Română a lansat programul Banca de Alimente ca răspuns la această nevoie stringentă a familiilor sărace. Programul presupune implicarea oamenilor din comunitate, care pot dona alimente neperisabile, constând în făină, zahăr, orez, ulei şi alte produse care se înscriu în categoriile băcănie şi conserve, în magazinele partenere.

Alimentele sunt preluate de către voluntari şi împărţite în pachete a câte 12 kg fiecare, fiind distribuite ulterior familiilor nevoiaşe.

Mihail David - 2020

În judeţul Alba, Crucea Roşie are două supermarketuri partenere, în Centrul Comercial din Alba Iulia, respectiv în municipiul Sebeş, unde în mod frecvent cumpărătorii întâlnesc voluntari care-i informează cu privire la acest program şi care îi îndeamnă să doneze, fie şi un kilogram de făină sau o conservă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...