Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Copii din centrele educaționale ale Eparhiei Ortodoxe de Alba Iulia au desfășurat mai multe activități cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO| Copii din centrele educaționale ale Eparhiei Ortodoxe de Alba Iulia au desfășurat mai multe activități cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului

În perioada 22-31 mai a.c., copiii din centrele educaționale din cuprinsul Eparhiei Ortodoxe de Alba Iulia au fost implicați într-o adevărată aventură plină de provocări prin care și-au testat abilitățile și calitățile de mici aventurieri.

În cadrul acestei aventuri captivante, copiii au trebuit să-și folosească imaginația și inteligența pentru a descoperi tainele unei comori ascunse. Această experiență nu doar că le-a oferit oportunitatea de a se distra și de a învăța lucruri noi, ci i-au ajutat să-și dezvolte abilități importante, cum ar fi rezolvarea de probleme, colaborarea în echipă și perseverența.

În cele din urmă, după munca și efortul depus, copiii au reușit să găsească comoara ascunsă. Momentul în care au descoperit comorile a fost unul de bucurie și triumf. Fiecare copil a fost încununat, ca drept răsplată, cu titlul de aventurier pentru curajul, bucuria, grija și devotamentul avut în cea mai frumoasă aventură a comorilor.

De asemenea, cu prilejul Praznicului Înălțării Domnului, copiii au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie, fiind și mai aproape, cu această ocazie, de valorile și tradițiile spirituale. Acest moment de rugăciune și de recunoștință a adăugat o dimensiune spirituală experienței lor. Cei mici au avut ocazia să înțeleagă importanța credinței și să se conecteze cu valorile și tradițiile spirituale ale comunității lor.

Ultimelor zile din luna mai li s-a dat o semnificație specială în ceea ce privește muzica, dansul și buna dispoziție între prieteni. Pe 26 mai, este sărbătorită Ziua Mondială a Dansului Lindy Hop, un dans energic și plin de viață care a cucerit inimile pasionaților de dans, mulți dintre aceștia regăsindu-se în centrele educaționale. În următoarele zile, cei mici au celebrat Ziua Internațională a Burgerului, o ocazie perfectă pentru aceștia de a se delecta cu mâncarea lor preferată.

Ziua Copilului, sărbătorită anual în centrele educaționale, reprezintă un eveniment deosebit, care pune în valoare copilăria și importanța unei educații de calitate. Prin intermediul activităților artistice, a jocului și a colaborării între copii, se creează un mediu prielnic pentru creșterea și educarea lor.

Estera Rîșteiu, asistent social în cadrul Centrelor Educație spre Vocație, a relatat câteva din trăirile premergătoare zilei de 1 iunie: „Aceste zile au reprezentat un prilej de a aduce comunitățile împreună în sprijinul copiilor din centrele sociale și educaționale, arătându-le că sunt importanți și că merită să fie susținuți și încurajați în dezvoltarea lor. A fost un moment de solidaritate și generozitate, în care fiecare dintre noi a contribuit la crearea unui viitor mai bun pentru acești copii, oferindu-le șanse egale și dragoste necondiționată.”

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 15 Centre „Educație spre Vocație. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea