Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Comori din antichitate pe traseul Autostrăzii Sebeș-Turda – Mormânt roman descoperit de arheologii din Sibiu, pe Lotul 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 5 noiembrie 2016, arheologii prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca și dr. Gheorghe Natea, au descoperit un mormânt roman de inhumație, cu cistă realizată din cărămizi legate cu mortar, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentantul Muzeului Național Brukenthal Sibiu.

În data de 7 noiembrie, Gheorghe Natea, Florentin Perianu și Sergiu Chideșa au desfăcut și cercetat mormântul. Acesta conținea osemintele unei femei, inventarul fiind reprezentat de un colier realizat din sârmă de aur (pe unele segmente sunt prinse mărgele din sticlă), un cercel din aur ornamentat cu o piatră semiprețioasă și o perlă la capătul unei tije și o monedă din bronz.

mormant1

Materialele arheologice descoperite au fost predate în custodia Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Pe amplasamentul traseului de proiect al Lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, km 0+000-17+000 (Beneficiar: C.N.A.I.R S.A.; Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA Pomponio Constructii S.R.L) au fost identificate, în anul 2015, opt situri arheologice, în urma diagnosticului arheologic intruziv realizat de către arheologii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

FOTO: Muzeul Brukenthal Sibiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea