Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Colindători din județul Alba, în port popular, cu viori și mandoline, la redacția ziarului Unirea

Ziarul Unirea

Publicat

în

colindatori la ziarul Unirea03Sute de colindători au călcat pragul redacţiei ziarului Unirea în aceste zile. Aşa cum e tradiţia în perioada sărbătorilor de iarnă, cei mici, însoţiţi de profesori, au pornit cu colindatul din ”casă în casă” pentru a vesti cu bucurie naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Ansamblul ”Hopârteanca” din Hopârta: Nu mai puțin de 20 de copii, îmbrăcați în port popular complet, ne-au bucurat sufletele cu colindele ”Colo sus, pe lângă lună” și ”Hoila”, ”dirijați” de preotul paroh de la biserica ”Sfântul Gheorghe”, Hopârta, Aurelian Tocheș și coordonatorul Samoil Oltean. Pentru frumoasa prestație, membrii ansamblului, fete și băieți provenind din cinci sate diferite, au fost răsplătiți, după datină, cu dulciuri și fructe. Sub vraja colindului lor, și cu speranța că, potrivit versurilor ”La case de oameni buni/Face Dumnezeu minuni!”, vom avea parte și noi de sărbători binecuvântate, le-am mulțumit frumos și i-am poftit să vină și la anul ce vine!

Mândre fete și-un fecior, cu colinda din Săsciori

Doisprezece eleve de la Școala Gimnazială Săsciori, conduse de profesorul Florin Hinția, ne-au încântat astăzi cu colinda lor. De la cosițele frumos împletite și portul popular îmbrăcat, la colindele tradiționale intonate, acest grup de colindătoare ne-au trimis, vreme de câteva minute, acasă la bunici, într-un alt timp și într-o vreme mai cuminte. Bucuroși am fost de oaspeți, și la anul iar mai haideți!

colindatori la ziarul Unirea01Regal de colinde din partea copiilor de la Căminul ”Steaua Speranței” Alba Iulia

”Adeste fideles”, ”O ce veste minunată!”, ”Gloria”, ”Noi umblăm a colinda”, sunt colindele cu care ne-au delectat copiii de la Căminul ”Steaua Speranței” Alba Iulia, conduși de Robert Saltelechi. Talentați, frumoși și cuminți, toți cei 18 colindători îmbujorați au primit o răsplată dulce, modică față de bucuria regalului oferit. Vă mulțumim și vă așteptăm și anul viitor!

Orchestra Bisericii Penticostale ”Salem” Petrești

Un număr de 41 de copii au făcut să răsune clădirea ziarului Unirea. Dotați cu chitare, viori, flaute și mandoline, veselii colindători au încântat auditoriul cu prestația lor minunată.

Bucuroși de oaspeți, mulțumim colindătorilor care ne-au trecut pragul!

[nggallery id=1471]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea