Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Colegiul Tehnic din Aiud, reabilitat! Peste 3 milioane de euro vor fi investiți în modernizarea sa

Publicat

în

Municipiul Aiud implementează în total șase proiecte REGIO, a căror valoare totală este de aproape 20 milioane euro, pentru investiții în infrastructura de transport local, în dezvoltarea zonelor verzi și a iluminatului public, precum și pentru creșterea calității vârstnicilor.

Două dintre aceste proiecte, având o valoare totală de peste 20 milioane lei, sunt destinate dezvoltării climatului educațional. Cel mai important dintre acestea, semnat recent, este contractul de finanțare nerambursabilă pentru ”Reabilitare și dotări Colegiul Tehnic Aiud”, a cărui valoare totală este de aproape 16 milioane lei și care va duce la modernizarea acestei importante unități de învățământ din oraș și din zonă. Peste 900 de persoane, elevi și cadre didactice, se vor bucura de rezultatele acestui proiect, care se va încheia în ultimul trimestru al anului 2023.

Investiția, prin care vor fi reabilitate patru corpuri de clădire ale acestei unități de învățământ, între care sunt cele două corpuri principale ale școlii, este încadrată în Prioritatea de investiții 10.1, dedicată educației și formării, în Programul REGIO 2014-2020, gestionat la nivel regional de ADR Centru. Prin proiect se dorește creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic din oraș, prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale.

Electrica Furnizare Discount

”Prima noastră preocupare este buna dezvoltare a comunității aiudene. În ultimii ani am pregătit proiecte în diferite domenii, pentru reabilitarea infrastructurii locale, cu fonduri proprii sau din surse guvernamentale, pentru creșterea mobilității și a calității învățământului, dar și pentru vârstnici, cu resurse europene. Valoarea totală a proiectelor gândite de noi în această perioadă, 2014-2020, se apropie de 100 milioane lei, din care peste 20% sunt dedicați educației. Ca dascăl, mă bucură orice demers care asigură condiții bune de studiu pentru generația tânără. Învățământul tehnic din orașul nostru a început să se dezvolte în anul 1967, atunci funcționând doar o școală profesională, care s-a dezvoltat în liceu în doar doi ani.

Aproape toți tinerii formați aici au lucrat la importantele uzine din Aiud. În urmă cu zece ani, administrația locală a sprijinit investițiile europene la un alt liceu emblematic din Aiud – Colegiul Bethlen Gabor – dar sutele de elevi ai Colegiului nostru tehnic așteptau cu nerăbdare această inițiativă a noastră. Acest proiect trebuie să susțină dezvoltarea învățământul tehnic și sperăm să putem realiza aici și o formă de învățământ dual, în sprijinul tuturor agenților economici din zonă. Acum, echipele tehnice de implementare a proiectelor au misiunea de a monitoriza investițiile și urmează să pregătim noi cereri de finanțare, pentru a crește calitatea vieții cetățenilor din oraș”, a declarat doamna Iulia Adriana Oana Badea, primar în municipiul Aiud.

Resursele financiare necesare proiectului ”Reabilitare și dotări Colegiul Tehnic Aiud” sunt alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale – Prioritatea de investiții: 10.1 – Investiții în educație și formare, inclusiv în formare profesională, asigură dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare. Proiectul va fi definitivat până în 30 noiembrie 2023, valoarea totală cererii de finanțare fiind de 15.915.858,86 lei, din care suma nerambursabilă reprezintă aproape 3,35 milioane euro (15.596.375,48 lei), diferența fiind reprezentată de contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile.

”Administrația publică locală din Aiud a luat un start foarte bun în această perioadă, derulând proiecte importante pentru comunitatea locală. Cele mai importante dintre acestea sunt cel de mobilitate ecologică și cel de modernizare a iluminatului public, dar această inițiativă pentru Colegiul Tehnic subliniază atenția acordată de edili domeniului educațional. Să nu uităm că, la Aiud, se reabilitează și Biserica Reformată din centrul urbei, dar și Spitalul de Pneumoftiziologie, prin proiecte europene REGIO, gestionate de Parohia Reformată și respectiv de Consiliul Județean Alba. Acesta este rolul fondurilor europene: să degreveze bugetele locale, astfel încât fondurile disponibile să poată fi folosite pentru alte inițiative de dezvoltare. În județul Alba, în total, vom vedea curând rezultatele a patru proiecte pentru licee tehnice sau tehnologice, cu o valoare totală de aproape 65 milioane lei. Prin întreaga Axă Prioritară 10, pe prioritatea de formare tehnologică gestionăm investițiile din 13 proiecte, a căror valoare totală este de circa 160 milioane lei”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Lucrările prevăzute pentru proiectul “Reabilitare și dotări Colegiul Tehnic Aiud” include intervenții la corpurile de clădire C1, C2, C3 și C9 ale Colegiului. Corpul C1 are funcțiunea de școală, fiind construit în 1978 cu regimul de înălțime P+2E. Corpul C2 are tot funcțiunea de școală, reprezentând corpul de clădire principal din incintă, edificat în 1901. Regimul de înălțime al acestei clădiri variază între P+E și S+P+4E, în cadrul turnului principal. Corpul C3 are funcțiunea de Anexă socială și se estimează că a fost construit la începutul secolului XX, iar Corpul C9 are funcțiunea de Casa poartă. În urma intervențiilor structura de rezistență a clădirilor menționate va rămâne aceeași, realizându-se doar reparații structurale, unde este cazul. În jurul clădirilor se va realiza un trotuar de 1.00 m lățime. Învelitorile vor fi realizate astfel încât să asigure colectarea și dirijarea apelor pluviale cât mai departe de clădiri. Lucrările de reabilitare și modernizare vor cuprinde reabilitarea termică, renovare, reparații la acoperișuri, înlocuirea învelitoarelor unde este cazul, reparații la pereți și tavane, zugrăveli interioare și exterioare, refacerea grupurilor sanitare, înlocuirea pardoselilor în sălile de clasă, pe holuri și pe casa scării, precum și înlocuirea tuturor rețelelor și instalațiilor (termice, electrice, sanitare). Se va construi o scară de evacuare în caz de incendiu, pe structura independentă. Întreaga instituție reabilitată va beneficia de dotări moderne și durabile, adaptate cerințelor noilor provocări de învățare și tehnologice, accesibilizată cu facilități TIC, pentru 30 de săli de clasa, 1 laborator TIC și 3 ateliere tehnice, care deservesc latura practică și profesională a învățării.

”Am văzut că municipalitatea din Aiud a demarat un amplu program de modernizare a localității. Acum oamenii văd străzi reabilitate și cu facilități moderne, văd preocupare pentru educație și cultură, pot să constate că și orașul lor se dezvoltă. Noi, Consiliul Județean, suntem implicați în procesul de reabilitare a fostului Spital TBC, dar investim pentru realizarea unor căi de transport moderne. Pe lângă drumul Aiud-Buru, reabilitat în perioada precedentă, vom definitiva cât mai curând și investiția de la ”Transalpina de Apuseni”, DJ107I, pe traseul Aiud-Ponor-Bucium-Abrud. Astfel, oamenii și tinerii vor putea ajunge mult mai ușor la Aiud, care deja este un pol de dezvoltare în zona de nor a județului. Ținând cont că noi susținem dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, pentru a pune la dispoziția mediului de afaceri oameni competenți și calificați, suntem convinși că demersurile edililor aiudeni vor completa oferta educațională a județului nostru,” a spus domnul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, vorbind despre semnarea acestui contract pentru Colegiul Tehnic din Aiud.

Publicitate

Ştirea zilei

Atenționare COD GALBEN de NINSORI și vânt puternic în județul Alba: Iarna vine în FORȚĂ în România

Publicat

în

Avertizare meteo: COD GALBEN de NINSORI și vânt puternic în județul Alba până miercuri seara. Iarna vine în FORȚĂ în România

Precipitaţiile sub formă de ploi şi ninsori vor cuprinde toată ţara, începând cu noaptea de luni spre marţi, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), arată Agerpres.

„Începând din noaptea de luni spre marţi (6/7 decembrie) aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul ţării treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă”, spun meteorologii.

Electrica Furnizare Discount

În intervalul 07 decembrie, ora 06 – 08 decembrie, ora 18, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantităţi de apă de 15 – 20 litri/mp şi izolat 30 litri/mp.

Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

În zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Măsuri de CARANTINĂ pentru cei care se întorc în țară în perioada sărbătorilor, stabilite de CNSU

Publicat

în

Măsuri de CARANTINĂ pentru cei care se întorc în țară în perioada sărbătorilor, stabilite de CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 6 decembrie 2021, Hotărârea numărul 111 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România valabile în perioada 10.12.2021 ora 00:00 – 08.01.2022 ora 24:00.

Principalele măsuri:

1. Se instituie măsura carantinei cu o durată de 14 zile la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu privire la persoanele care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, astfel:

Electrica Furnizare Discount

a)persoanele care sosesc din zona Verde sau Galbenă și nu prezintă dovada vaccinării, dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară ori dovada testării negative RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

b)persoanele care sosesc din zona Roșie și nu prezintă dovada vaccinării sau dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

2.Se instituie măsura carantinei cu o durată de 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori pentru persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană aflate în zona Roșie, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

3.Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită în condițiile pct. 1 și pct. 2, următoarele categorii de persoane:

a)copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani;

b)copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, indiferent de încadrarea țării în zona de risc, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

c)persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie și rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea direcției de sănătate publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României;

d)persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

e)lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria sau Bulgaria, precum și cetățenii români angajați ai operatorilor economici din țările menționate, care la intrarea în țară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi;

f)elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori;

g)membrii delegațiilor sportive, precum și artiștii și staff-ul acestora nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate;

h)conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional;

i) persoanele predate autorităților române în baza acordurilor de readmisie, returnate în procedură accelerată;

j)membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la București și posesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona Roșie și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

4. Se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu o durată de 14 zile cu privire la persoanele care sosesc din statele terțe și nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

5. Se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu o durată de 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori pentru persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din statele terțe, indiferent de încadrarea acestora în zona de risc dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

6.Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită în condițiile pct. 4 și pct. 5, următoarele categorii de persoane:

a)copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani;

b)copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

c)persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea direcției de sănătate publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României;

d)persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

e)lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, precum și cetățenii români angajați ai operatorilor economici din țările menționate, care la intrarea în țară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi;

f)elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori;

g)membrii delegațiilor sportive, precum și artiștii și staff-ul acestora care sunt nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, sosesc pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate;

h)conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional;

i) persoanele predate autorităților române în baza acordurilor de readmisie, returnate în procedură accelerată;

j)membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la București și posesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din statele terțe, indiferent de încadrarea acestora în zona de risc și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Feerie de Crăciun într-un sat din Alba: La lasarea serii mii de luminițe și colinde aduc magia Sărbătorilor

Publicat

în

VIDEO| Feerie de Crăciun într-un sat din Alba: La lasarea serii mii de luminițe și colinde aduc magia Sărbătorilor

Pentru a fi siguri ca Mosul le găsește mai ușor casa, sau pentru a fi cât mai multă lumină în noaptea cea mai luminată din an, oricare ar fi motivul, casa aceste familii din Sântimbru este împodobită cu beculeţe care se întind pe zeci de metri.

Proprierarul a reuşit să atraga admiraţia tuturor vecinilor din cartier. În curte casei, aproape că nu există loc care să nu fie împodobit cu beculeţe multicolore. Reni, cortine şi multe altele figurine, toate din beculeţe muticolore.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Electrica Furnizare Discount

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Imobilul este atât de luminoas, încât îl poţi vedea de la mare distanţă. La lasarea întunericului, casa se aprinde, sute de mii de leduri strălucesc în întuneric, iar casa arată ca în basmele cu Moş Crăciun.

Cu siguranţă locuinţa din imagini poate candita la top cele mai frumoase case decorate de Crăciun din județ.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare