Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și-a deschis porțile pentru un nou an școlar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și-a deschis porțile, luni, pentru noul an școlar, directorul instituției de învățământ, Dan Anca, a afirmat că, ”a fi astăzi elev la Economic” este o cinste dar și o responsabilitate.

Deschiderea anului scolar la Colegiul Economic Alba Iulia01
Festivitatea de deschidere a început la ora 9.30 și nu a durat mai mult de 20 de minute.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După cuvântul de deschidere al directorului Dan Anca, pr. Adrian David a oficiat o rugăciune de binecuvântare, iar apoi au fost transmise mesajele oficiale cu prilejul începerii noului an școlar din partea invitaților: inspectorul Cornelia Bedelean – Instituția Prefectului Alba, inspectorul școlar Ramona Cucea – IȘJ Alba, cadru didactic al liceului economic, sinsp. Iulian Danciu – Poliția Română.

Citește și Prima zi de școală, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, într-un cadru solemn și festiv. Elevii, încurajați de dascăli și oficialități

”Noi dorim să vă sădim în suflete încrederea și respectul pentru valorile umane fundamentale, speranță, muncă, încredere și responsabilitate. Colegiul în care învățați este o unitate de prestigiu în învățământul din județul Alba. A fi astăzi elev la Economic este o cinste dar și o responsabilitate: cinstea de a fi printre cei mai buni, responsabilitatea de a fi la înălțimea exigențelor și de a duce mai departe bunul nume al colegiului nostru”, a afirmat Dan Anca.

În noul an școlar, la Colegiul Economic ”D.P. Marțian” vor învăța 720 de elevi, repartizați în 26 de clase, din care 7 clase sunt de ”boboci”: 5 de liceu și două de școală profesională.

Anul de învățământ 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

Excepție fac clasele terminale din învățământul liceal,  pentru care anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie, după ultimele reglementari, in data de 3 iunie 2016.

De un an școlar mai scurt beneficiază si clasele a VIII-a, absolventii gimnaziului finalizand cursurile in 17 iunie 2016, dupa 36 de saptamani de scoala, ultima dintre acestea fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

 

FOTO Robert Ghergu

[nggallery id=990]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită Maria Lomânar, din Șugag, a participat luni, 6 mai, la ”Statu la vase”, obicei unic în țară ce are loc a doua zi de Paște. Femeia, împreună cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea