FOTO| Clubul Rotary a donat 4 lămpi UV-C Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pentru lupta împotriva COVID-19

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Incertitudinea și greutățile din această perioadă au fost o provocare pentru Rotary, care continuă să aducă speranță și sprijin comunității în lupta împotriva COVID-19, răspunzând nevoilor actuale urgente din sistemul medical.

În zilele trecute Clubul Rotary Alba Iulia a donat patru lămpi UV-C de dezinfecție aer in valoare de 7850 lei către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Lămpile vor fi folosite de către Serviciul UPU și Secția ORL a spitalului.
Echipamente donate au fost achiziționate în cadrul unui proiect Global Grant în valoare totală de 42.598 USD intitulat “GG2011588 – Support for the Healthcare System in the context of COVID-19 pandemic” inițiat și implementat de către Rotary Club Alba Iulia în parteneriat cu alte 13 cluburi Rotary din județ și județele învecinate.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Proiectul răspunde nevoilor actuale ale comunității în lupta pentru combaterea COVID-19 prin achiziționarea de materiale și echipamente prețioase pentru sistemul medical.
Prin intermediul proiectului, s-au achiziționat 90 de bidoane a câte 20 litri de dezinfectant de suprafețe și 25 de lămpi UV-C pentru dezinfecție aer. O altă achiziție prevăzută în proiect este un echipament de ventilare mecanică care urmează să fie livrat de furnizor și apoi să fie donat secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Pentru finanțarea și implementarea acestui proiect, Rotary Club Alba Iulia a avut alături un grup de cluburi partenere, astfel aducându-și aportul: Rotary Club Sebeș, Rotary Club Blaj, Rotary Club Cluj Hoia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, Rotary Club “Floare de colț” Abrud-Câmpeni, Rotary Club Aiud, Rotary Club Tg Mureș, Rotary Club Deva Castrum, Rotary Club Turda, Rotary Club Hunedoara, Rotary E-club Renașterea Tg. Mureș, Rotary Club Câmpia Turzii, Rotary Club Cugir Anima Mundi, suportul internațional venind din partea Rotary Club Lviv-Zamok (Ucraina).

Președintele Rotary Club Alba Iulia în mandatul 2020-2021, Florin Secasiu, le-a mulțumit tuturor cluburilor și sponsorilor care s-au implicat și care au contribuit financiar la acest proiect. O contribuție financiară semnificativă a avut-o și Districtul Rotary 2241 România și Republica Moldova.

Cluburile Rotary sunt organizaţii non-guvernamentale care de-a lungul timpului au iniţiat, dezvoltat sau sprijinit financiar un număr foarte mare de proiecte, în multe cazuri în parteneriat cu cluburi rotariene din alte ţări. Beneficiarul acestor proiecte a fost întotdeauna comunitatea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419