Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Clubul „Gimn Star” Blaj a reprezentat România la „Joy of Europe” de la Belgrad

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gimn Star Blaj4La a 45-a ediţie a festivalului „Joy of Europe” (Bucuria Europei), ce a avut loc la Belgrad, au fost prezenţi şi sportivi de la clubul „Gimn Star” din Blaj. Festivalul a fost inspirat de sărbătorirea a 25 de ani de la semnarea Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi parafată până în prezent de 194 de ţări. „Joy of Europe” 2014 şi-a ales ca temă „Întâlnirile prieteniei”, fiind invitaţi copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din ţări precum Azerbaidjan, Albania, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Franţa, Germania, Letonia, Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi România. Urmare a coregrafiei trimise prin aplicaţia de participare, cât şi a spectacolelor susţinute în anii anteriori (2011, 2013) clubul din „Mica Romă” a reprezentat România cu o echipă formată din: Cosmina Barna, Simona Burduşel, Denisa Căpîlnean, Veronica Coman, Catinca Gizdavu, Adelina Mihu, Tabita Negrea, Nicoleta Pop, Miruna Rotaru, Sonia Rotaru, Ariana Schmidt (antrenor Letiţia Cornelia Mărginean).

Deschiderea festivalului s-a făcut prin parada echipelor invitate prin centrul oraşului Belgrad, urmată de patru zile de carnaval, spectacole de dans, muzică, expoziţii de pictură şi desen. Pentru a marca împlinirea a 45 de ediţii „Joy of Europe”, în a treia zi de festival, preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolic şi soţia sa, Dragica Nikolic, au oferit o recepţie tuturor copiilor invitaţi, la Palatul Parlamentului. Festivalul s-a încheiat cu Gala concertelor, eveniment susţinut la Centrul Sava, în faţa a 400 de spectatori, printre care şi soţia preşedintelui sârb, Dragica Nikolic, care a fost preşedinta comitetului organizator. Echipa Gimn Star Blaj a fost găzduită, ca şi în anul anterior de elevii Şcolii Baba Novac. Prietenia dintre şcolari a impulsionat conducerea şcolii Baba Novac şi a dus la crearea unui parteneriat internaţional cu Liceul tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj. Elevii sârbi, profesorii şi părinţii lor, dar şi voluntarii (studenţi, masteranzi, profesori universitari), au însoţit permanent sportivele blăjence, oferindu-le îndrumare, sprijin, dar mai ales o prietenie pe care şi-o vor exersa şi întreţine mai curând decât credeau, în luna decembrie la Blaj, când elevii sârbi vor fi invitaţii Gimn Star la Blaj, au mai precizat Letiţia Cornelia Mărginean şi Maria-Georgeta Sabău.

[nggallery id=2477]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea