Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Circa 100 de cadre didactice au protestat, la Alba Iulia, acuzând abuzuri ale IȘJ Alba. Reacția conducerii

Publicat

în

Circa 100 de cadre didactice din județul Alba, care fac parte din Federația Sindicatelor Independente din Educație (FSIE), au protestat, vineri, în curtea IȘJ Alba, acuzând conducerea acestei instituții de abuzuri și discriminări în raport cu alte sindicate din învățământ.

protest profesori alba03Protestul a fost organizat, în principal, ”pentru nerespectarea procedurii acordării gradațiilor de merit, sesiunea 2016”, a spus președintele FSIE, prof. Petru Damo.

Protestatarii au cerut conducerii IȘJ Alba să fie invitați ca observatori la procedura legală de acordare a gradaţiei de merit sesiunea 2016 pentru a putea apăra drepturile şi interesele membrilor,  FSIE să fie invitat la toate şedinţele Consiliului de Adminsitratie ale IŞJ Alba, IŞJ să manifeste deschidere catre calea Dialogului Social, sa incetati actelele evidente de sfidare a FSIE si sa nu mai incalcati Legea in vigoare aplicabile si Hotaririle Judecatoresti favorabile FSIE.

Elit - Gustul Desăvârșit

Petru Damo a precizat că la protest au participat 99 de cadre didactice din Aiud, Alba Iulia Ocna Mureș, Blaj, Abrud, Cugir, Teiuș, Zlatna.

protest profesori alba09FSIE a făcut publică lista de revendicări: 

– FSIE să fie invitat ca observator la procedura legală de acordare a gradaţiei de merit sesiunea 2016 pentru a putea apăra drepturile şi interesele membrilor de sindicat FSIE; să înceteze “abuzurile şi discriminarea FSIE în raport cu alte sindicate prin interpretarea eronată şi profană a legii şi hotărârilor judecătoreşti favorabile FSIE”;

– FSIE să fie invitat la toate şedinţele Consiliului de Adminsitratie ale IŞJ Alba

– FSIE să fie invitat la toate şedinţele Comisiei Paritare organizate de ISJ Alba cu sindicatele reprezentative din judet

– IŞJ să respecte “promisiunea făcută în scris cu ocazia întâlnirii FSIE – IŞJ Alba din 28.12.2015 de a transmite o adresă oficială tuturor directorilor aflaţi în subordinea Dvs directă şi nemijlocită, prin care să le dispuneţi imperativ în vedere să respecte legea în vigoare aplicabilă, i.e. Art. 30 din Legea Nr. 62/2011 coroborată cu Art. 10, Art. 11 si Art. 12 din OMEN Nr. 4619/2014, coroborată cu Hotărârea Civilă Nr. 273/CC/F/2015, executorie, definitiva şi legalizată, pronunţată în Dosar Nr. 3071/107/2015, prin care Tribunalul Alba a constatat faptul că FSIE este Federaţie Sindicală reprezentativă la nivel de grup de unităţi din sectorul de învăţământ preuniversitar de stat; în concret să îi obligaţi să invite FSIE prin observatori proprii să participe la toate şedinţele Consiliilor de Administraţie din cele nu mai puţin de 69 (şaizeci şi nouă) de unităţi de învăţământ, din totalul de 132 (una suta treizeci şi două) existente în judeţul Alba, în care FSIE are reprezentativitate”;

– IŞJ să răspundă in scris in termenul Legal “tuturor Reclamatiilor FSIE formulate si depuse impotriva unor Directori aflati in subordinea Dvs si sa procedati la sanctionarea acestora pentru incalcarea Legii cu Rea-Credinta si aducere atingere Drepturilor si Interselor Legitime ale FSIE, cit pentru aducere de atingere prestigiului si imaginii ISJ Alba”;

– IŞJ să manifeste deschidere catre calea Dialogului Social, sa incetati actelele evidente de sfidare a FSIE si sa nu mai incalcati Legea in vigoare aplicabile si Hotaririle Judecatoresti favorabile FSIE;

– “să vă achitaţi toate datoriile financiare restante derivate din neplata cheltuielilor de judecată aferente hotărârilor judecătoreşti definitive şi executorii pe care le-aţi pierdut în faţa organizaţiilor sindicale componente ale FSIE, datorii acumulate prin neglijenţa, lipsa de profesionalism şi reaua-credinţă a şefilor departamentului contabil IŞJ Alba şi departamentului juridic IŞJ Alba aflaţi în subordinea Dvs. directă şi nemijlocită, în caz contrar urmând să fiţi executaţi silit ca rău-platnici cu obligaţii nestinse”.

Federaţia Sindicatelor Independente din Educaţie (FSIE) are peste 2000 de membri în 74 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din totalul de 132 din judeţul Alba.

Punctul de vedere exprimat de conducerea ISJ ALBA:

Inspectoratul Școlar Județean Alba, a solicitat un punct de vedere către MENCS, referitor la reprezentativitatea la nivel de sector de activitate învățământ a Federației Sindicatelor Independente din Educație (FSIE) și dacă aceasta poate participa în calitate de observator la lucrările de acordare a gradațiilor de merit, sesiunea 2016. Astfel vă informăm punctul de vedere oficial al MENCS, DIRECȚIEI GENERALE JURIDIC ȘI DIRECȚIEI CONTENCIOS și Inspectoratului Școlar Județean Alba, astfel:

Tribunalul Alba a constatat în temeiul art.51, alin(1), lit. B, teza a II-a din Legea nr.62/2011 reprezentativitatea FSIE, la nivel de unități, pentru un număr de 69 de unități din sectorul învățământ preuniversitar de stat.

Potrivit art.8, alin. (4) din Metodologia din 27 octombrie 2015 și criteriile privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat, sesiunea 2016, aprobată prin OMECS nr.5557/27.10.2015.

“(4) Reprezentanții organizațiilor sindicale afiliate la federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate în învățământ în județ/municipiul București participă în calitate de observatori la toate lucrările, au dreptul de acces la toate documentele comisiei și au dreptul să solicite consemnarea în procesul verbal a propriilor observații. Neparticiparea observatorilor nu viciază procedura ”.

Drept urmare, din documentele FSIE înregistrate la sediul ISJ Alba, nu reiese că FSIE a făcut dovada încadrării în prevederile art. 8, alin (4) din Metodologie.

Vă asigurăm că ISJ Alba, potrivit art.16 din Constituția României privind “egalitatea în drepturi”, aplică unitar și nu face discriminare între membrii de sindicat (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic) indiferent de apartenența acestora la organizația sindicală, aplicând în mod unitar prevederile metodologiei emise de MENCS, privind acordarea gradațiilor de merit, sesiunea 2016.

Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate se aplică tuturor salariaților din învățământ.

FOTO Robert Ghergu 

[nggallery id=2061]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Publicat

în

25 mai 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, miercuri, 25 mai 2022, s-au înregistrat 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Raportul prezintă și incidența actualizată și cazurile active de coronavirus pe localități.

Citește și situația cazurilor din Alba, de ieri, 24 mai 2022, COVID-19 în Alba. 2 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces, în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate rămâne la 53867 de persoane confirmate, 52506 persoane vindecate, 1.290 decese.

Luni, în județul Alba au fost prelucrate în total 281 teste, 133 PCR, 148 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 468000 mai exact, 357697 de teste PCR și 110303 de teste rapide.

Localitățile din care provin cele 8 noi cazuri de coronavirus:

ALBA IULIA – 5
BLAJ – 1
CUGIR – 1
STREMT – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:
Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
POŞAGA 892 1.12 1
POIANA VADULUI 1041 0.96 1
VALEA LUNGĂ 3119 0.96 3
CIUGUD 3295 0.91 3
RĂDEŞTI 1273 0.79 1
CETATEA DE BALTĂ 3063 0.65 2
ŞONA 4365 0.46 2
LOPADEA NOUĂ 2497 0.4 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76681 0.37 28
METEŞ 2749 0.36 1
LUPŞA 2838 0.35 1
ŞUGAG 2856 0.35 1
MUNICIPIUL BLAJ 20603 0.29 6
ORAŞ CUGIR 25348 0.28 7
GALDA DE JOS 4410 0.23 1
MUNICIPIUL AIUD 25110 0.2 5
SĂSCIORI 6474 0.15 1
ORAŞ TEIUŞ 7141 0.14 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 32854 0.12 4
ORAŞ OCNA MUREŞ 13781 0.07 1
ALBAC 1940 0 0
ALMAŞU MARE 1195 0 0
ARIEŞENI 1534 0 0
AVRAM IANCU 1412 0 0
BERGHIN 1886 0 0
BISTRA 4497 0 0
BLANDIANA 876 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2259 0 0
BUCIUM 1378 0 0
CÂLNIC 1932 0 0
CENADE 1044 0 0
CERGĂU 1630 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 230 0 0
CIURULEASA 1122 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 2141 0 0
CRICĂU 1964 0 0
CUT 1268 0 0
DAIA ROMÂNĂ 3119 0 0
DOŞTAT 1012 0 0
FĂRĂU 1473 0 0
GÂRBOVA 2133 0 0
GÂRDA DE SUS 1467 0 0
HOPÂRTA 1156 0 0
HOREA 1901 0 0
IGHIU 7111 0 0
ÎNTREGALDE 549 0 0
JIDVEI 5301 0 0
LIVEZILE 1146 0 0
LUNCA MUREŞULUI 2540 0 0
MIHALŢ 3212 0 0
MIRĂSLĂU 1946 0 0
MOGOŞ 742 0 0
NOŞLAC 1814 0 0
OCOLIŞ 496 0 0
OHABA 584 0 0
ORAŞ ABRUD 5141 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3742 0 0
ORAŞ CÂMPENI 7120 0 0
ORAŞ ZLATNA 7780 0 0
PIANU 3566 0 0
PONOR 575 0 0
RÂMEŢ 491 0 0
RIMETEA 987 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 1579 0 0
ROŞIA MONTANĂ 2688 0 0
SĂLCIUA 1368 0 0
SĂLIŞTEA 2332 0 0
SÂNCEL 2583 0 0
SÂNTIMBRU 3022 0 0
SCĂRIŞOARA 1485 0 0
ŞIBOT 2327 0 0
SOHODOL 1655 0 0
ŞPRING 2533 0 0
STREMŢ 2420 0 0
UNIREA 4815 0 0
VADU MOŢILOR 1266 0 0
VIDRA 1503 0 0
VINŢU DE JOS 5534 0 0


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare