Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cineplexul 3D din Alba Mall se deschide în mai. Cafenea cu tematică de studio de cinema şi mobilier colorat. DETALII despre program şi câte filme vor rula

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinematograful Alba Mall004Cel mult o lună şi albaiulienii vor putea vedea prima proiecţie de film în oraşul lor. Cinematograful 3D din Alba Mall este  amenajat şi se apropie de inaugurare. Doar câteva elemente de finisaj şi birocraţia mai ţin uşile închise în momentul de faţă, pentru că trebuie făcute probe şi se mai aşteaptă avizul Consiliului Naţional al Cinematografelor, pentru a obţine standardul şi calificarea. Administratorul Alba Mall, Voicu Vuşcan, a organizat vineri o conferinţă de presă, la care a participat şi repezentantul Colours Cinema, Adrian Cojocaru.

Candy bar, două săli ultra moderne şi cele mai recente producţii made in Hollywood, asta îi aşteaptă pe cinefili în noul cinematograf. Investiţia se ridică la peste 500.000 de euro fără TVA şi va crea în Alba Iulia circa 12 locuri de muncă.

“Urmează să facem, în perioada viitoare, toate probele tehnice şi tehnologice, la nivel de instalaţii şi aerisiri, pentru a funcţiona totul la parametrii optimi. Preferăm să facem lucrurile cu paşi mici, cu un supliment de precauţie, care să nu trebuiască să ne dea motiv de a ne întoarce din drum mai târziu când lucrurile sunt deja lansate iar schimbările, adăugirile sau completările să fie ireversibile”, au declarat reprezentanţii Alba Mall.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, în momentul de faţă se amplasează partea de incinte acustice în săli, săptămâna viitoare se vor amplasa şi seta echipamentele de proiecţie şi se vor începe probele, care durează aproximativ o săptămână. În paralel, staff-ul este în procentaj de 80% definitivat. “Va fi un proces de pregătire şi formare a angajaţilor, însă cel mai important factor consumator de timp este clasificarea şi înregistrarea cinematografului”, a precizat acesta.

Cinema digital cu aparatură de ultimă generaţie

Cinematograful este unul complet digital, iar echipamentele au fost achiziţionate tot ceea ce înseamnă „vârf ” de gamă pentru un astfel de cinema: videoproiectoare ce aparțin unei mărci lider în acest tip de echipamente,  sunet dolby surround, un procesor performant, sistem 3D Master Image, incinte acustice Tannoy. Acesta va avea o capacitate de 220 de locuri iar proiecţiile vor fi 2D şi 3D. Proiecțiile 3D vor fi pasive, respectiv vor fi folosiți acei ochelari speciali pe care îi refoloseşti. Albaiulienii îi vor primi la intrare şi îi vor păstra, până data viitoare când se întorc la cinema.

Cinematograful Alba Mall015Cinefilii nu vor suferi de căldură sau frig, pentru că cinema-ul are un sistem de climatizare,  complet automatizat. În plus vor sta confortabil. Scaunele viu colorate sunt destul de mari, au suporturi pentru sticle, iar unghiul de vizibilitate este unul full, oriunde s-ar aşeza. Ecranul pe care vor rula filmele are ca dimensiuni 8 metri lăţime pe 3, 80 m înălţime.

Vor rula 7-8 filme pe zi, în timpul săptămânii, şi 10-12 în weekend

Legat de filme, potrivit lui Adrian Cojocaru, se colaborează cu cei mai mari distribuitori din România, ceea ce va permite să aducă, exact în aceaşi zi în care este premiera unui film la nivel naţional, şi în Alba Iulia. Pe marele ecran vor rula aproximativ 7-8 filme pe zi, în timpul săptămânii, iar în weekend  între 10 şi 12 filme, prima parte a zilei fiind dedicată animaţiilor pentru copii, ulterior pentru adulţi.

Program, de luni până vineri între orele 13.00 – 24.00, în weekend 10.00 – 24.00

Într-o zi normală din timpul săptămânii, albaiulienii vor putea vedea prima proiecţie la ora 13.00, iar ultima la ora 24.00. În weekend programul începe la ora 10.00 dimineaţa şi continuă până la ora 24.00.

Preţurile pentru un bilet, de la 15 până la 20 de lei

Preţurile pentru bilete vor fi accesibile, începând de la 15  până la 20 lei, în funcţie de zi, film şi categorie de spectatori (elev, student, pensionar) cu promoție  de 1+1 în fiecare zi de miercuri. Adică cumperi un bilet iar al doilea îl primeşti gratuit. Un sistem de gratuitate va fi stabilit şi  pentru copiii defavorizaţi, care, potrivit administratorilor vor beneficia de intrare la film gratuită dar şi de produse.

Rezervări de locuri online

Spectatorii vor avea posibilitatea să-şi rezerve locurile pe care le vor în sală, pe internet sau telefonic. “Cel mai recomandat este pe internet, îşi aleg filmul, ora la care rulează, i se afişează sala şi locurile care sunt disponibile şi îşi aleg până la maxim 4 locuri de persoană”, a explicat Adrian Cojocaru.

Biletele vor trebui achiziţionate şi locurile confirmate înainte cu jumătate de oră de a începe filmul, altfel rezervarea se anulează.

Cafenea cu tematică de studio de cinema

Cinematograful Alba Mall013“Trecerea” cinefililor din lumea reală în cea, mult mai interesantă, a filmelor de box-ofiice se va face încă de la intrare, din foayer. La intrare este amenajat un candy bar cu toate “accesoriile” necesare unei vizionări nu doar plăcute ci şi… gustoase. Foayerul are o capacitate de aproximativ 80 de locuri şi va avea funcţionalitate multiplă. Va funcţiona atât ca şi cafenea în prima parte a zilei şi pauzele de film, cât şi ca bar efectiv de cinema, de unde spectatorii, pe lângă bilete şi ochelari, vor putea cumpăra sucuri, popcorn, nachos, alune, produsele generale pe care le cumperi când mergi la un film.  Foayerul are ca temă studio de cinema, sunt mese imprimate cu role de film, scaune asemănătoare celor de regizor dar şi colţare.

Locaţia va putea fi folosită şi pentru alte diverse evenimente

Administratorii s-au gândit ca locaţia să fie folosită şi pentru diverse evenimente, cum ar fi stand up comedy sau transmiterea în direct a unor evenimente, concerte, importante din ţară şi nu numai. Este un spaţiu propice de asemenea şi pentru festivalul de film ce se organizează anual la Alba Iulia, şi va putea fi folosit pentru proiecţii la standarde sau întâlniri cu artiştii.

“Acest cinematograf răspunde, înainte de toate, necesităţilor oraşului subliniate de atâtea ori de către comunitate, dar pe de altă parte este şi un punct de atracţie, pentru că tot ceea ce este perimetral municipiului şi chiar judeţului, putem să ne referim la Hunedoara, la Deva, la Sibiu nu există cinematografe la dotările şi la ceea ce va oferi acest cinematograf, care este la fel de competitiv ca oricare multiplex din Cluj, etc. O să aducă lume în plus”, au mai spus reprezentanţii centrului comercial.

Alba Iulia este al doilea oraş, după Craiova, unde s-a amenajat un cinema de top, marca Colours Cinema.  Potrivit reprezentantului companiei, Adrian Cojocaru, un alt cinematograf urmează să fie deschis la Focşani.

[nggallery id=1466]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea