Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Cine este românul ucis în atentatul din Germania: Tânărul avea 23 de ani și oprise să își ia mâncare. A fost împușcat în mașină sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a primit confirmarea că un cetăţean român se află printre victimele atentatului de la Hanau, din Germania. Românul ucis în atentatul din Germania este un tânăr din Giurgiu. Acesta era nepotul primarului din comuna Singureni şi se afla în maşina sa când a fost împuşcat de atacator.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autorităţile germane au confirmat, cu puţin timp în urmă, că un cetăţean român se numără printre victime”, a transmis MAE.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă”, a mai transmis MAE.

Românul omorât în atentatul din oraşul german Hanau era un tânăr în vârstă de 23 ani din Giurgiu. Vili Viorel Păun era nepotul primarului Marian Pătuleanu din comuna Singureni, Giurgiu.

Băiatul trăia în Germania cu părinţii săi şi lucra pe un post de curier. Joi seara se întorcea de la muncă şi se afla în maşină, în faţa unuia dintre cele două restaurante orientale. Viorel n-a mai apucat să coboare din maşină, fiind ucis pe loc de atacator. Fotografia cu care presa germană a ilustrat atentatul de joi seara este exact maşina lui Viorel.

„Copilul venind de la muncă s-a oprit în faţa unui chioşc, nu a apucat să se dea jos din maşină că a fost împuşcat“, au povestit îndurerate rudele băiatului.

„Maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară. Viorel era singur la părinţi”, a declarat la RTV Marian Pătuleanu, primarul din Singureni.

Repatrierea tânărului de 23 de ani de origine română, care a murit în urma atacului din Hanau, Germania, va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență”, potrivit sursei citate

Nouă oameni (turci, bosniaci, bulgari şi un român) au murit în atacul armat din Hanau, ucise de extremistul german Tobis Ratjen (43 ani), care s-a sinucis în cele din urmă, după ce şi-a executat mama în faţa tatălui său.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea