FOTO: Cinci medalii pentru sudenții Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia la universitarele de schi

Studenții Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au cucerit cinci medalii în cadrul Campionatelor Naționale de schi, întrecere ce s-a desfășurat, conform tradiției, la Poiana Brașov. Unsprezece instituții de învățământ superior din România au avut peste 70 de reprezentanți la această întrecere națională, universitatea din Cetatea Marii Uniri având 5 schiori. Cele mai bune rezultate au fost obținute de Horea Lazăr – dublu campion național universitar, zestrea fiind completată de medalia de argint cucerită de Alexandra Toma și alte două de bronz adjudecate de Bogdan Bogdan și Adriana Suciu.

Rezultate: *Bogdan Bogdan: locul trei în proba de snowboard masculin – medaliat cu bronz; *Alexandra Toma: locul doi în proba de snowboard feminin – medaliată cu argint; *David Daniel: locul 4 în proba de slalom uriaș masculin, categoria “schiori legitimați”; *David Daniel: locul 5 în proba de slalom special masculin, categoria ”schiori legitimați”; *Lazăr Horea: locul întâi în proba de slalom urias masculin, categoria “schiori avansați”, campion național; *Lazăr Horea: locul întâi în proba de slalom special masculin, categoria “schiori avansați”; *Suciu Adriana: locul trei în proba de slalom uriaș feminin, categoria “schiori avansați”, medalie de bronz.

În ierarhia generală, Universitatea “1 Decembrie 1918” a ocupat locul 4, cu 12 puncte, fiind devansată de Univ. din București, cu 14 puncte, Univ “Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, cu 21 de puncte și Univ “Transilvania” Brașov, cu 38 de puncte.

Suntem extrem de multumiți de evoluția studentilor nostri – toți înscriși la cursurile Facultății de Drept și Ştiinţe Sociale – Departamentul de Educație Fizică și Sportivă. Am plecat cu gândul de a reprezenta onorabil universitatea, și considerăm că ne-am îndeplinit scopul pe deplin. Au fost rezultate foarte bune, având în vedere nivelul ridicat al competiției la care au participat inclusiv sportivi calificaţi pentru Olimpiada de Iarnă din Korea, aici făcând referire la Raluca Ciocănel – Univ. «Transilvania» din Brasov, care a dominat autoritar ambele probe feminine de slalom, uriaș și special. De asemenea, la categoria masculină, ambele probe au fost câștigate de către Kerestes Zsolt de la Univ. Transilvania din Brașov. Probele de snowboard au fost câștigate de Mihaela Zegrean – UBB Cluj-Napoca şi Nedu Edvochin – Univ. din Craiova.  Felicităm câștigătorii, ocupanții podiumurilor și de asemenea toți participanții și in mod special cadrele didactice de la Universitatea «Transilvania» din Brașov care alături de reprezentanții Federației Sportului Școlar şi Universitar au organizat la superlativ competiția. Sperăm ca și pe viitor să ne prezentam la fel de bine și să arătam tuturor că putem să ne ridicam la nivelul unor universități de tradiție şi prestigiu în ceea ce privește sporturile de iarnă: Universitatea «Transilvania» Brașov, Universitatea «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca, Universitatea București. Felicit încă o dată studenții nostri care ne-au reprezentat cu deosebit succes la această frumoasă competiție”, a declarat asist. univ. drd. Gabriel Alexandru Petrovici, cel care a însoțit delegația albaiuliană la universitarele de schi.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...