Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cetatea Alba Carolina, văzută dintr-un avion Hercules. Fotografii ”de impact” realizate în timpul unor exerciții de zbor ale Bazei 90 Transport Aerian

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

imagini aeriene04Imagini ”de senzație”, realizate în timpul unor antrenamente pentru ”zborul în formație” ale Bazei 90 Transport Aerian, au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook a Forțelor Aeriene Române, iar printre acestea se numără și o fotografie cu Cetatea Alba Carolina văzută dintr-un avion Hercules.

„Privesc atent și brusc, avioanele mari și verzi virează concomitent, unul pe stânga altul pe dreapta. În câteva minute, se regrupează iar și intrăm cu tunet peste oraş. Un vals graţios al acestor trei avioane. O experienţă memorabilă pentru noi toţi”, scrie Marian Coste alături de imaginea cu Cetatea Alba Carolina.

C-130 Hercules este destinat susţinerii tactice a trupelor prin executarea de misiuni de suport logistic, desant aerian şi evacuare medicală.

Având capabilităţi de transport pe distanţe medii şi lungi, a constituit în ultimii ani principalul mijloc de susţinere a trupelor proprii aflate în teatrele de operaţii, de intervenţie şi de ajutor în situaţii de calamităţi naturale, pe plan intern şi internaţional.

De-a lungul timpului, a participat la numeroase exerciţii şi aplicaţii desfăşurate în Europa (Marea Britanie, Portugalia, Germania, Grecia, Cehia, Polonia, Franţa, Bulgaria, Norvegia, Lituania) şi misiuni umanitare interne şi internaţionale (Indonezia, China, Turcia, Libia, Muntenegru).

„Misiunile de antrenament ale Bazei 90 Transport Aerian stau la baza tuturor suporturilor pe care aceasta o desfăşoară în folosul celorlalte categorii de arme. Fără aportul ei, deplasarea, forţa combatantă, sprijinul logistic şi, nu în ultimul rând, acţiunile umanitare s-ar derula cu mare greutate sau poate chiar irealizabile.

Cu gabarite diferite, având alţi parametri în ceea ce priveşte capacitatea lor tactică, necesită atenţie sporită, în special atunci cînd se desfăşoară zborul în formaţie. Inerţiile mari necesită un spaţiu mult mai amplu pentru manevrele aeriene iar lucrul constant al comenzilor precum şi reprizele de motor necesită o coordonare dusă la extrem, pe linia imaginară a perfecţiunii.”

sursa: Marian Coste – Antrenament pentru zborul în formaţie, foto Cetatea Alba Carolina –  Adrian Dulău

[nggallery id=474]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea