Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cetatea Alba Carolina va fi onorată de prezenţa a şapte personaje noi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetatea Alba Carolina va fi onorată în curând de prezenţa a şapte personaje noi situate în faţa Catedralei Romano – Catolice Sfântul Mihail. Albaiulienii au un motiv în plus de mândrie, Oraşul Marii Uniri fiind singurul din România care găzduieşte pe un spaţiu redus, un număr atât de mare de personaje care au devenit o atracţie pentru turişti şi o provocare pentru fotografi.

Şapte personaje! Şase în miniatură şi un personaj matur care veghează parcă la buna desfăşurare a lucrurilor din Cetatea Alba Carolina. După cum putem vedea şi în imagini, noile statui sunt terminate, deci în curând vor fi puse la vedere.

Avem două personaje în Piaţa Cetăţii care s-au oprit la o „poveste”, trei soldaţi care „păzesc” permanent Porțile III și IV și intrarea în Fortificații. În aceeași zonă găsim, pe o bancă un domn, pe o altă bancă, din Piața Cetății, se odihnește o țărancă alături de un copilaș, la câțiva metri mai departe găsim o florăreasă, iar în apropiere de Sala Unirii putem găsi o contesă care, în plimbarea sa este salutată galant de un conte.

[nggallery id=125]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea