Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Centrul Militar Județean Alba și-a inaugurat un nou sediu. Slujba de sfințire, oficiată de ÎPS Irineu

Publicat

în

centrul militar judetean alba24Joi, 1 octombrie, a fost inaugurat noul sediu al Centrului Militar Județean Alba. Este vorba despre clădirea de pe strada Regina Maria nr. 6, în care își desfășurau activitatea Centrul de cultură „Augustin Bena” şi Serviciul „Salvamont”. Noua locație a fost inaugurată cu o slujbă de sfințire oficiată de ÎPS Irineu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, la care au partcipat comandanți și oficialități.

Centrul Militar Județean Alba are, de joi, un nou sediu. Lucrările de reabilitare la clădirea de pe strada Regina Maria s-au desfășurat pe parcursul a doi ani de zile, iar centrul militar judetean alba93investiția se ridică la suma de 5 miliarde de lei vechi. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Alba, George Sinca, au fost făcute reparații capitale la două din corpuri și de refuncționalizare la un al treilea corp. De asemenea, s-au executat lucrări la rețelele electrice, de înaltă și joasă tensiune.

Clădirea de pe strada Mihai Viteazu nr. 11 (Poarta a III-a a Cetății), unde funcționa Centrul Militar se va amenaja ca sediu al Consiliului Judeţean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Birourile CJ Alba se află în momentul de față în clădirea Curții de Apel Alba.

Extras din  RAPORTUL de specialitate al Proiectului de Hotărâre apobat în sedinta CJ în 2013:

“În vederea asigurării spaţiilor necesare funcţionarii Curţii de Apel Alba Iulia, conform noilor dispoziţii ale Codului de procedură civilă, s-a impus mutarea sediului Consiliului Judeţean Alba, într-o altă locaţie în Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Minai Viteazu, proprietate publică a judeţului Alba, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Alba, în care funcţionează Centrul Militar Judeţean Alba, potrivit legislaţiei m vigoare.

Având în vedere că Centrul Militar Judeţean Alba, funcţionează ca o entitate la nivel judeţean, cu atribuţii speciale, singura locaţie în care poate fi mutat, este imobilul din Municipiul Alba Iiilia, str. Regina Maria nr. 6, proprietate publică a judeţului Alba, în care îşi au sediul Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba şi Serviciul Public Judeţean “Salvamont”, instituţii aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba.

Prin mutarea celor două instituţii din imobilul situat în str. Regina Maria nr. 6, într-o altă locaţie din Municipiul Alba Iulia, Centrul Militar Judeţean Alba va dispune de sediu, iar imobilul din Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 11, se va amenaja ca sediu al Consiliului Judeţean Alba.

În data de 30 octombrie 2012, Judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, a participat la licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba/AFP Contribuabili Mijlocii Alba şi a achiziţionat în favoarea domeniului public al judeţului Alba, bunul imobil „Teren şi clădire S+P+3 cu destinaţia de birouri şi sediu”, situat în Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68,

Cu această ocazie, s-a achiziţionat terenul, în suprafaţă de 911 mp şi clădirea edificata pe acesta, având suprafaţa construita la sol de 742 mp, imobilul fiind înscris în C.F. nr. 75437 Alba. Iulia, cu nr. top. 4354/7/1/1.

S-a stabilit destinaţia imobilului, ca sediu al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, ca sediu al Serviciului Public Judeţean “Salvamont”, precum şi ca sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

În cazul de faţă, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 198/2004, a fost înfiinţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, în subordinea Consiliului Judeţean Alba, iar sediul i-a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu nr. 20, ulterior prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 77/2007, sediul acestei instituţii a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 2.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, funcţionează la ora actuală, în două imobile din Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Bucureşti nr. 16 şi în imobilul din str. Mihai Viteazu nr. 2.

În locaţia din Municipiul Alba, Iulia, str. Bucureşti nr. 16, care va fi eliberată de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, urmează să fîe stabilit sediul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

FOTO: Robert GHERGU

[nggallery id=1065]

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Înșelătorie cu „magnet” la Alba Iulia: Ce este metoda „șmen” și cum au fost păcăliți mai mulți cetățeni. Țepar notoriu, condamnat la închisoare

Publicat

în

Înșelătorie cu „magnet” la Alba Iulia: Ce este metoda „șmen” și cum au fost păcăliți mai mulți cetățeni. Țepar notoriu, condamnat la închisoare

Un ţepar notoriu prin Metoda Şmen, condamnat în trecut pentru mai mult de zece astfel de fapte, a făcut victime şi la Alba Iulia. În final, a fost condamnat la închisoare cu executare.

L. Denes primit, prin hotârârea din 11 mai 2022, câte 9 luni de închisoare pentru două infracţiuni, pedeapsa fiind contopită în final cu altele mai vechi rezultând o condamnare la 3 ani şi 1 lună în regim de detenţie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Una dintre fapte a avut loc pe 3 martie 2020. Victima acestuia tocmai ce a scos suma de 900 de lei la de la un bancomat de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia. Imediat a fost abordată de escroc, care i-a solicitat schimbarea sumei de 500 lei, formată din bancnote de 10 lei, în bancnote cu o valoare mai mare.

”Persoana vătămată a fost de acord, a remis inculpatului suma de 500 de lei şi a primit în schimb mai multe bancnote în cupiură de 10 lei. În momentul în care persoana vătămată a numărat respectivele bancnote, a constatat că sunt doar 46 şi nu 50, câte ar fi trebuit să fie. În aceste condiţii, persoana vătămată a restituit inculpatului suma pentru a fi completată cu bancnotele lipsă, iar acesta din urmă a mai adăugat 4 bancnote de 10 lei şi a restituit suma de bani. În acest moment, profitând de neatenţia persoanei vătămate, inculpatul a reţinut suma de 190 de lei”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Victima nu a mai numărat suma de bani primită şi a plecat din vecinătatea bancomatului spre un magazin, loc în care a renumărat banii şi a constatat că lipseşte suma de 190 de lei. A mers la poliţie şi a depus plângere. Anchetatorii au vizionat imagini de pe o cameră video din zonă şi au constatat existenţa infracţiunii.

A ”rupt” suma de 210 lei

A doua ”lovitură” a fost dată la data de 16 septembrie 2020, într-un magazin din Alba Mall, prin acelaşi tipar: a cerut schimbarea sumei de 500 lei, formată din bancnote de 10 lei, în bancnote cu o valoare mai mare. Victima a fost de acord şi i-a remis suma de 500 de lei şi a primit în schimb mai multe bancnote în cupiură de 10 lei, pe care le-a numărat, ocazie cu care a constatat că suma primită este corectă.

”În acel moment, inculpatul a întrebat persoana vătămată dacă suma primită este corectă şi i-a cerut acesteia teancul de bancnote pentru a-l renumăra. Persoana vătămată i-a înmânat teancul de bancnote, iar inculpatul, sub pretextul renumărării acestora, a «rupt» suma de 210 lei”, se menţionează în hotărâre. Şi în acest caz au fost vizionate imagini de pe camerele de supraveghere care au indicat vinovăţia acestuia.

A ”rupt” suma de 210 lei A doua ”lovitură” a fost dată la data de 16 septembrie 2020, într-un magazin din Alba Mall, prin acelaşi tipar: a cerut schimbarea sumei de 500 lei, formată din bancnote de 10 lei, în bancnote cu o valoare mai mare. Victima a fost de acord şi i-a remis suma de 500 de lei şi a primit în schimb mai multe bancnote în cupiură de 10 lei, pe care le-a numărat, ocazie cu care a constatat că suma primită este corectă.

”În acel moment, inculpatul a întrebat persoana vătămată dacă suma primită este corectă şi i-a cerut acesteia teancul de bancnote pentru a-l renumăra. Persoana vătămată i-a înmânat teancul de bancnote, iar inculpatul, sub pretextul renumărării acestora, a «rupt» suma de 210 lei”, se menţionează în hotărâre. Şi în acest caz au fost vizionate imagini de pe camerele de supraveghere care au indicat vinovăţia acestuia.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate, astăzi în Cugir

Publicat

în

FOTO| Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate, astăzi în Cugir

„RISC – CURAJ – VIGILENȚĂ:  Trei virtuți principale în meseria lor! Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate desfășurată astăzi în orașul Cugir, localitatea Vinerea.

Aceștia au distrus 18 de elemente de muniţie rămasă neexplodată care a fost descoperită pe teritoriul judeţului Alba, după cum urmează:

Elit - Gustul Desăvârșit

– 1 bombă de aviație de 66,25 kg;
– 8 bombe de aruncător;
– 4 proiectile explozive;
– 1 grenadă de mână defensivă;
– 4 focoase pentru bomba de aruncător de diferite calibre.

De asemenea, pirotehniştii I.S.U. Alba reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

– Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
– Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
– Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
– Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
– Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;
– Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;
– Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. A transmis ISU Alba.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

21 mai. RESTRICȚII de circulație rutieră în Alba Iulia, cu prilejul dezvelirii statuii Principelui Gabriel Bethlen.  Ce străzi vor fi închise

Publicat

în

21 mai. RESTRICȚII de circulație rutieră în Alba Iulia, cu prilejul dezvelirii statuii Principelui Gabriel Bethlen.  Ce străzi vor fi închise

„Se restricționează circulația rutieră pentru autovehicule pe strada Unirii și strada Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, în data de 21.05.2022 în intervalul orar 09,00 — 16,00 pe durata desfășurării evenimentului „Sinodul General al Bisericii Reformate și dezvelirea statuii de bronz a Principelui Gabriel Bethlen ” organizat de Eparhia Reformată din Ardeal.

Citește și: Președintele Ungariei vine sâmbătă în Alba Iulia: Novák Katalin va fi prezentă la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen

Art.2. În perioada și intervalul orar menționat la art. 1, prin excepție se vor permite accesul autovehiculelor special autorizate și autospecialelor aparținând Poliției Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului Situații de Urgență, Ambulanță, organizatori, colaboratori și riverani.”, au transmis reprezentanții instituției.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare