Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Centrul Militar Județean Alba și-a inaugurat un nou sediu. Slujba de sfințire, oficiată de ÎPS Irineu

Alexandra Mates

Publicat

în

centrul militar judetean alba24Joi, 1 octombrie, a fost inaugurat noul sediu al Centrului Militar Județean Alba. Este vorba despre clădirea de pe strada Regina Maria nr. 6, în care își desfășurau activitatea Centrul de cultură „Augustin Bena” şi Serviciul „Salvamont”. Noua locație a fost inaugurată cu o slujbă de sfințire oficiată de ÎPS Irineu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, la care au partcipat comandanți și oficialități.

Centrul Militar Județean Alba are, de joi, un nou sediu. Lucrările de reabilitare la clădirea de pe strada Regina Maria s-au desfășurat pe parcursul a doi ani de zile, iar centrul militar judetean alba93investiția se ridică la suma de 5 miliarde de lei vechi. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Alba, George Sinca, au fost făcute reparații capitale la două din corpuri și de refuncționalizare la un al treilea corp. De asemenea, s-au executat lucrări la rețelele electrice, de înaltă și joasă tensiune.

Clădirea de pe strada Mihai Viteazu nr. 11 (Poarta a III-a a Cetății), unde funcționa Centrul Militar se va amenaja ca sediu al Consiliului Judeţean Alba.

Birourile CJ Alba se află în momentul de față în clădirea Curții de Apel Alba.

Extras din  RAPORTUL de specialitate al Proiectului de Hotărâre apobat în sedinta CJ în 2013:

“În vederea asigurării spaţiilor necesare funcţionarii Curţii de Apel Alba Iulia, conform noilor dispoziţii ale Codului de procedură civilă, s-a impus mutarea sediului Consiliului Judeţean Alba, într-o altă locaţie în Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Minai Viteazu, proprietate publică a judeţului Alba, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Alba, în care funcţionează Centrul Militar Judeţean Alba, potrivit legislaţiei m vigoare.

Având în vedere că Centrul Militar Judeţean Alba, funcţionează ca o entitate la nivel judeţean, cu atribuţii speciale, singura locaţie în care poate fi mutat, este imobilul din Municipiul Alba Iiilia, str. Regina Maria nr. 6, proprietate publică a judeţului Alba, în care îşi au sediul Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba şi Serviciul Public Judeţean “Salvamont”, instituţii aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba.

Prin mutarea celor două instituţii din imobilul situat în str. Regina Maria nr. 6, într-o altă locaţie din Municipiul Alba Iulia, Centrul Militar Judeţean Alba va dispune de sediu, iar imobilul din Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 11, se va amenaja ca sediu al Consiliului Judeţean Alba.

În data de 30 octombrie 2012, Judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, a participat la licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba/AFP Contribuabili Mijlocii Alba şi a achiziţionat în favoarea domeniului public al judeţului Alba, bunul imobil „Teren şi clădire S+P+3 cu destinaţia de birouri şi sediu”, situat în Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68,

Cu această ocazie, s-a achiziţionat terenul, în suprafaţă de 911 mp şi clădirea edificata pe acesta, având suprafaţa construita la sol de 742 mp, imobilul fiind înscris în C.F. nr. 75437 Alba. Iulia, cu nr. top. 4354/7/1/1.

S-a stabilit destinaţia imobilului, ca sediu al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, ca sediu al Serviciului Public Judeţean “Salvamont”, precum şi ca sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

În cazul de faţă, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 198/2004, a fost înfiinţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, în subordinea Consiliului Judeţean Alba, iar sediul i-a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu nr. 20, ulterior prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 77/2007, sediul acestei instituţii a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 2.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, funcţionează la ora actuală, în două imobile din Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Bucureşti nr. 16 şi în imobilul din str. Mihai Viteazu nr. 2.

În locaţia din Municipiul Alba, Iulia, str. Bucureşti nr. 16, care va fi eliberată de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, urmează să fîe stabilit sediul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

FOTO: Robert GHERGU

[nggallery id=1065]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea