Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Cele mai noi tendinţe în materie de mobilier, expuse, în acest weekend, la Târgul Mobilei de la Alba Mall

Publicat

în

Vineri, începând cu ora 12.00, la Alba Mall a avut loc deschiderea oficială a „Târgului Mobilei”, manifestare organizată de Consiliul Judeţean Alba, ajunsă în acest an la cea de-a patra ediţie. Peste 38 de expozanţi vă aşteaptă cu cele mai noi tendinţe în materie de mobilier şi decoraţiuni interioare.

La ceremonia de deschidere oficială au luat parte Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba, deputatul Alexandru Pereş, Sorin Bumb – administratorul public al judeţului Alba, consilieri judeţeni, şefi de instituţii publice dar şi numeroşi albaiulieni şi nu numai.

„Doresc să mulţumesc, în numele Consiliului Judeţean, expozanţilor, partenerilor, pentru că iată, o importantă ramură a economiei judeţene se descurcă chiar şi în perioada aceasta.(…) Sunt convins  că mobila va continua să reprezinte pentru noi, cei din judeţul Alba, o posibilitate de creere de locuri de muncă, de asigurare de venituri la bugetul local şi judeţean, şi în final, la a contribui la bunăstarea fiecărui cetăţean al judeţului nostru”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, în deschiderea târgului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Târgul Mobilei promovează produsele autohtone din industria de prelucrare a lemnului şi mobilei precum şi o gamă variată de piese şi accesorii destinate ambientării şi utilării moderne a spaţiilor de locuit sau a spaţiilor comerciale.

Aşadar, dacă vreţi să schimbaţi ceva în decorul casnic sau dacă vreţi să vă mobilaţi casa cu totul, sau chiar numai să vizitaţi şi să vedeţi cele mai noi tendinţe în materie de mobilier, nu ezitaţi să faceţi o plimbare până la Alba Mall. Piese ultramoderniste, precum mobilier pentru copii „Hello Kitty” sau „Formula 1”, sau piese clasice, lemn masiv sau plăci uşoare, piele sau înlocuitori, tapiţerii textile, covoare, obiecte deorative, uşi pentru exterior sau interior, mobilier şi acesorii de baie şi bucătărie, toate le găsiţi în acest weekend la Târgul Mobilei, organizat aici.

În plus, în cadrul târgului, organizatorii au pregătit un concurs de îndemânare, intitulat „Mâini dibace”, care va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 17.00, în cadrul căruia participanţii vor fi provocaţi să asambleze contra cronometru diverse piese de mobilier, un atelier de pictură pe sticlă (sâmbătă, 20 aprilie, pe tot parcursul zilei)  o tombolă, duminică, de la ora 12.00, precum şi licitaţia de mobilă nelipsită de la fiecare ediţie a târgului, ce va avea loc duminică, 21 aprilie, de la ora 17.00.

Târgul  poate fi vizitat de astăzi şi până duminică, în intervalul 10.00 – 19.00.

Târgul Mobilei este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Savini Due, Stratuscom Blaj, Thomas Fashion, Filiala judeţeană Alba a Asociaţiei „Amicii Rozelor” din România şi Mall Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

Publicat

în

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

O ordonanţă de urgenţă care obligă producătorii şi comercianţii din România să facă lunar rapoarte cu stocurile, ar urma să fie adoptată în perioada următoare.

Cei care nu vor declara stocurile – pot fi amendați cu sume între 500.000 și 1 milion de lei – iar cei care vor prezenta date incorecte sau incomplete riscă amenzi între 50.000 lei și 250.000 lei. Raportările trebui să ajungă la ministerul agriculturii pana pe data de 15 a fiecarei luni.

Trebuie trimise stocurile la produse precum legume, fructe, cereale, seminte, carne, lapte, conserve, apa, zahar sau miere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care au cantitati mici de marfa sunt scutiţi de raportare. Spre exemplu, magazinele cu o suprafata de sub 400 de metri patrati, sau cei care au sub 10 tone de legume si fructe sau sub 25 de tone de cereale.

Măsura este propusă din rațiuni de securitate alimentară, având în vedere războiul dus de Rusia în Ucraina și efecte sale secundare în domeniul alimentar și în cel agricol.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Publicat

în

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Referitor la măsurile anunțate aseară de Guvern, printre care se numără și aceea de a ingheța angajările în sistemul bugetar, Federatia Natională a Sindicatelor din Finanțe atrage atenția asupra faptului că o astfel de măsură, aplicată general, fără o analiză sectorială, este departe de a aduce rezultatele dorite.

Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus și în niciun caz o îmbunătățire a colectării veniturilor la bugetul statului!

În acest sens dorim să facem câteva precizări:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • In sistemul Ministerului Finanțelor, care cuprinde Ministerul Finanțelor – aparat central, ANAF – aparat central și unități subordinate, nu s-au mai făcut angajări din anul 2016
  • De la aproximativ 28.000 de angajați, numărul s-a diminuat de la an la an, ajungând la 22.000
  • 10% din angajați au vârste până în 30 de ani, 10% între 30 și 40 ani, 40% între 40 și 55 de ani și 40% peste 55 de ani – rezultă o îmbătrânire accelerată a sistemului
  • In fiecare an se vacantează în medie 800 de posturi, atât prin pensionări, cât și prin plecări din sistem și, din păcate, tot mai multe decese, datorate mediului stresant în care se desfășoară activitatea.

Pe cale de consecință, pentru a funcționa și a performa, sistemul fiscal are nevoie urgentă de infuzie de personal tânăr și în niciun caz de o măsură de inghețare a angajărilor, care ar echivala cu un colaps.

Se vorbește de ani buni despre digitalizarea sistemului fiscal, dar acest proces este de durată și nu-și poate produce efectele imediat. In prezent sistemul funcționează la cota de avarie, cu personal insuficient, programe informatice greoaie, fără baze de date interconectate. Colectarea nu poate fi îmbunătățită prin măsuri care nu țin cont de realitatea instituției.

Prin urmare, solicităm Guvernului ca, la elaborarea actului normativ care va reglementa măsurile anunțate, să țină cont de particularitățile sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor și să nu ia decizii care pot avea efectul invers celor preconizate.

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate

Publicat

în

Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate

Grupul hotelier Accor va deschide un nou hotel în România, la Alba Iulia. Noul proiect, Mercure Alba Iulia Cetate, va fi primul hotel din acest oraș afiliat unui lanț internațional și va fi inaugurat în al doilea trimestru din 2024.

Hotelul va funcționa în cadrul unui contract de franciză cu un investitor local, parte a grupului Dentotal, care a deschis deja două hoteluri în cadrul grupului: Mercure Bucharest City Center în 2014 și ibis Styles Bucharest City Center în 2020.

Amplasat la câteva minute de Cetate, hotelul din Alba Iulia va avea 112 camere și apartamente, dispuse pe trei etaje plus mansardă, un restaurant de 282 mp cu terasă exterioară, o sală de evenimente de 430 mp, un centru SPA, un loc de joacă pentru copii în interior și exterior și o parcare exterioară și interioară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Platforma booking.com listează în prezent doar zece hoteluri în Alba Iulia. Orașul Unirii, situat în inima Transilvaniei, este vizitat anual de mii de turiști români și străini. În topul destinațiilor preferate de turiști se află Cetatea Albă Carolina.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare