Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Cei care vor merge la Târgul de Fete de pe Muntele Găina vor circula pe un drum impecabil. Lucrările la DJ 762 vor fi terminate până la începerea sărbătorii moților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Turiștii care vor merge la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, anul acesta, vor circula pe un drum impecabil. Drumul Județean DJ 762 Baraj Mihoiesti-Vidra-Avram Iancu va fi recondiționat în totalitate până la începerea sărbătorii moților.

„Așa cum am promis, DJ 762 Baraj Mihoiesti-Vidra-Avram Iancu va fi finalizat până la marea sărbătoare de pe Muntele Găina (17-18 Iulie).

S-au executat lucrări de turnat covoare asfaltice,tăiat vegetație, înlocuit semne de circulație și marcaje axiale și laterale pe o lungime de 20 km”, a scris Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM Târgul de fete de pe Muntele Găina. Spectacole de muzică și focuri de artificii

Târgul de Fete de pe Muntele Găina este o sărbătoare populară cu o vechime considerabilă fiind o dovadă vie a tradiţiilor noastre româneşti. Prima atestare documentare datează din 1816, însă specialiştii etnologi susţin că această frumoasă nedeie (n.r. petrecere populară) este mult mai veche.

Este atât o sărbătoare populară care dăinuie peste ani dar şi încercarea noastră de a susţine şi promova meşteşugurile tradiţionale prin târgul meşterilor populari, portul popular românesc prin parada care deschide an de an Târgul de Fete dar şi muzica populară autentică prin numele mari ale folclorului românesc invitate la fiecare ediţie.

CITEȘTE ȘI: Tradiţia fascinantă a Târgului de fete de pe Muntele Găina. Cum erau vândute fetele de măritat în secolul XIX în comunităţile din Munţii Apuseni

Toate evenimentele se vor desfășura pe Muntele Găina, într-un perimetru special amenajat, unde participanții vor avea obligația purtării măștii de protecție pe toată durata manifestărilor, vor fi termoscanați, se vor dezinfecta pe mâini la intrarea în spațiu și vor respecta distanțarea fizică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea