Ziarul Unirea

FOTO| Cea mai veche terasă de vară din Alba Iulia și poate din județ: Îngheţata are savoarea anilor interbelici, iar reţeta a rămas neschimbată din perioada cofetarului Katz!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Pentru că din când în când ni se mai face poftă de ceva dulce, savurat la răcoarea unei terase, zilele trecute am plecat în căutarea unui astfel de loc şi am dat peste ceva cu adevărat deosebit: prima terasă de vară din Alba Iulia şi poate din judeţ. Este locul în care tinerii şi nu numai îşi impresionau iubitele, înainte sau după o plimbare pe porţile Cetăţii. Seara, când se aprind felinarele, suntem introduşi într-o atmosferă de poveste, de linişte şi relaxare. Terasa Lazăr a rămas un loc care nu aştepţi minute în şir până să fii servit. Aici, îngheţata este punctul de atracţie, deoarece este produsă după reţete păstrate cu sfinţenie şi transmise din generaţii în generaţii, din secolul trecut.

  • Ne relaxăm, ne răcorim cu dulci bunătăţi în aer liber.

terasa Lazar19Îngheţata cu arome deosebite, care ne aminteşte de copilărie, este preferată deopotrivă de copii, cât şi de adulţi. Îngheţata este desertul răcoritor ideal pentru zilele călduroase. La gustul bun se adaugă faptul că înlătură stresul, energizează şi oferă o stare de bine. Aici îngheţata este cu adevărat un produs natural, ce se obţine din lapte proaspăt, frişcă, ouă şi fructe recoltate din livada proprie. Vestea bună este că această îngheţată, preparată după reţete moştenite, neindustriale, a rămas aşa cum o prepara şi cofetarul Katz în anii ’60, în Alba Iulia.

ELIT

Acest îndrăgit albaiulian vindea o îngheţată delicioasă, a cărei amintire a rămas vie în poveştile bunicilor şi părinţilor noştri. Producţia îngheţatei Lazăr a început în urmă cu un aproape 30 de ani, tocmai cu utilajele artizanale şi după reţetete din secolul trecut ale cofetarului Katz.

Sortimentele de îngheţată s-au diversificat în decursul anilor dar au fost ţinute la distanţă de coloranţi şi emulgatori. Îngheţata tradiţională, deşi bogată caloric, este mai sănătoasă, dar şi mai săţioasă. Ingredientele îngheţatei tradiţionale acţionează asupra centrilor plăcerii din creier, contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos şi înlătură stresul.

Terasa Lazăr este o adevărată oază de verdeaţă şi linişte, primitoare şi răcăroasă, într-o atmosferă relaxantă, ce îmbie la bucuria şi veselia zilelor de vară cu iz de concediu şi miros de aer curat. Merită să treceţi pe aici măcar o dată, să vă începeţi dimineaţa cu o cafea, sau cu o îngheţată, sub o impresionantă cupolă de viţă-de-vie. Terasa Lazăr este cochetă, îmbină elemente vechi cu altele noi, şi este situată, lângă aleea de promenadă, ferită de praf şi totuşi fancy.

Toate acestea sub priveliştea încântătoare a zidurilor cetăţii Vauban, care aduc în actualitate istoria acestor meleaguri. Zona turistică a oraşului ne oferă nenumărăte opţiuni, care mai de care mai tentante. Deci… este timpul pentru reuniuni cu prietenii la terasă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419