Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Căutările șoferului dispărut în râul Mureș continuă. Șansele ca bărbatul să fie găsit în viață sunt tot mai mici

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un accident grav (foto) s-a petrecut vineri, în jurul orelor 14.00 pe podul plutitor dintre localitatea Blandiana și Acmariu. O autoutilitară s-a răsturant în râul Mureș iar conducătorul auto a dispărut   în albia râului.

Pompierii militari ai ISU Alba intervin pentru salvarea bărbatului din apele învolburate ale Mureșului.

UPDATE: Victima, un bărbat de 50 de ani din localitatea Şibot, este căutat în continuare de echipa formată din polițiști și pompieri ISU Alba. Șansele acestuia de supraviețuire scad însă odată cu trecerea timpului. Se pare că acesta este fostul şef de post al  poliţiei din Şibot.

Potrivit martorilor, șoferul a fost văzut ultima dată în timp ce înota în râu încercând să se salveze. Cel care conducea brudina (podul plutitor) a fost salvat de polițiștii care au ajuns primii la podul rupt. Din primele cercetări ale polițiștilor la fața locului, motivul producerii  accidentului cablul care susţinea podul  s-a rupt, iar brudina s-a întors pe verticală, camioneta răsturnându-se în apă.

UPDATE IPJ Alba: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat prin 112 despre faptul că între localităţile Balomir şi Acmariu o autoutilitară de 3,5 tone s-a răsturnat de pe un pod plutitor în râul Mureş, iar conducătorul acesteia a sărit în apă unde a dispărut.

Potrivit IPJ Alba, “pentru verificarea evenimentului şi pentru a efectua căutările şi salvarea victimei la faţa locului s-au deplasat 16 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi un echipaj de căutare şi salvare format din 9 lucrători, dotat cu o barcă, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Alba.

Din primele verificări efectuate la faţa locului poliţiştii au stabilit că victima, un bărbat de 49 de ani, din comuna Blandiana a încercat să traverseze râul Mureş cu o autoutilitară de 3,5 tone, încărcată cu nisip, pe podul plutitor (brudină), situat între localităţile Balomir şi Acmariu.

Când a ajuns la mijlocul râului Mureş siguranţa de susţinere a mecanismului de antrenare a podului plutitor (un dispozitiv mecanic angrenat de un scripete şi un cablu) s-a rupt, fapt ce a determinat ca podul să se încline şi autoutilitara să se răstoarne în râu.

În acele momente de panică, pentru a se salva, victima a sărit în râul Mureş, unde a înotat pe o distanţă de câţiva metri în aval, după care a dispărut în apele învolburate ale Mureşului. Administratorul podului plutitor a reuşit să rămână pe pod şi astfel să fie salvat de către echipele de intervenţie.

Pentru găsirea victimei s-a declanşat o amplă acţiune de căutare care continuă şi azi 13.04.2013, la care participă poliţişti şi echipe de salvare constituite la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi Hunedoara.

În data de 12.04.2013, în jurul orei 20.00 s-a reuşit scoaterea din râul Mureş a autoutilitarei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor şi condiţiilor concrete producerii tragediei.

Foto Dorin Galdău facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea