FOTO: Câștigătorii concursului ”Istorie și cultură a Municipiului Sebeș – 8 Secole Sebeș – 8 Jahrhunderte Mühlbach”, organizat cu ocazia Zilei Limbii Materne

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ziua Internațională a Limbii Materne este o sărbătoare ținută anual în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. În acest sens miercuri, 28 februarie 2018, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, în colaborare cu Liceul German Sebeș și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș au sărbătorit Ziua Internațională a  Limbii Materne. Elevii Liceului German au participat la concursul școlar pe tema: Istorie și cultură a Municipiului Sebeș – 8 Secole Sebeș – 8 Jahrhunderte Mühlbach. Concursul a fost susținut în limba germană.

Câștigătorii concursului au fost: Premiul I: Ioana Cautiș, Robert Dănilă din  clasa a VII-a A și Isaac Șuteu, Alexandru Tamazlicaru din clasa a VI-a B; Premiul II: Maria Cheșculescu, Iulia Ispas, Damaris Hodoroabă, Antonia Păcurar din clasa a VIII-a A; Răzvan Bena, Ana–Maria Dobra din clasa a VI-a A;  Premiul III: Simina Vișan, Mihaela Muntean din clasa a VII-a B; Mențiuni: David Șuteu, Filip Streulea, Nicola Cetean-Fakner, Tabeea Trufelea din clasa a V-a A. Câștigătorii celor două premii speciale acordate elevilor din public au fost: David Fekete și Paul Stanichevici.

ELIT

Elevii care au participat la concurs au fost pregătiți de doamnele profesoare Verona Onofrei, Delia Răulea, Elena Damian, Violeta Bota, Ioana Neagu, Claudia Duca, Teodora Neagu.

Juriul concursului a fost format din: prof. Roxana Suciu de la Colegiul National „Lucian Blaga” Sebeș, prof. Delia Răulea și prof. Ioana Neagu de la Liceul German Sebeș. Câștigătorii au fost premiați cu cărți în limba germană și cu diplome.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 1 martie 2018 at 23:31

Parca limba oficiala in ROMÂNIA ESTE LIMBA ROMÂNĂ!

Comentariile sunt oprite