Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: CÂȘTIGĂTORII Concursului Interjudețean de Matematică “Mircea Ganga” – ediția a X-a

Publicat

în

Ediția a X-a a Concursului Interjudețean de Matematică “Mircea Ganga” s-a desfășurat în data de 11 mai a.c. la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” – Blaj.

Concursul a fost inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2019 / nr. 46.
Au participat elevi din județele Alba și Sibiu pasionați de matematică.

Subiectele au avut în componență probleme din Gazeta Matematică veche și probleme originale. Punctajul maxim pentru cele patru probleme propuse la fiecare clasă a fost 28 puncte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Marele premiu al concursului – Premiul ”Mircea Ganga” a fost obținut cu punctaj maxim de către Munteanu Filip din clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud. (De precizat că acest premiu la ”ultimul concurs din viața de licean”, vine după mențiunea și medalia de argint obținută în acest an la Olimpiada Națională de Matematică.)

Comisia de concurs a acordat 26 de premii după cum urmează:

Nr.
crt. Numele și prenumele elevului Scoala de proveniență Premiul Profesor îndrumător
1. MUNTEANU FILIP COLEGIUL NAȚIONAL „TITU MAIORESCU” – AIUD Marele premiu VÂNTU IULIAN
2. DAICHENDT IOANA PATRICIA COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA” – SEBEȘ Premiul I TODOR PETRU
3. DEGEU VLAD COLEGIUL NAŢIONAL MILITAR „MIHAI VITEAZUL” –ALBA IULIA Premiul I FUIA ANAMARIA
4. MUNTEAN FLAVIA COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE LAZĂR” – SIBIU Premiul I GÎRJOABĂ MARIUS
5. MUNTEANU FILIP COLEGIUL NAȚIONAL „TITU MAIORESCU” – AIUD Premiul I VÂNTU IULIAN
6. GIURGIU TEOFIL COSTIN COLEGIUL NAŢIONAL “HOREA, CLOŞCA ŞI CRIŞAN” – ALBA IULIA Premiul II RUSU VALENTINA
7. TOMOIAGĂ CRISTIAN IOAN COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA” – SEBEȘ Premiul II TODOR PETRU
8. DOBRA NICOLAE ALEXANDRU COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA” – SEBEȘ Premiul II MOGA NICOLAE
9. COJOCARU ANDREI OCTAVIAN COLEGIUL NAŢIONAL MILITAR „MIHAI VITEAZUL” –ALBA IULIA Premiul II FUIA ANAMARIA
10. BOITOR DIANA COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” -BLAJ Premiul III GHIȚĂ IOAN
11. COMȘA DORIN IULIAN COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” – BLAJ Premiul III GHIȚĂ IOAN
12. TODOR ANDREI PETRU COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA” – SEBEȘ Premiul III MOGA NICOLAE
13. IENEI RAUL COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” – BLAJ Premiul III GHIȚĂ IOAN
14. DRĂGHICI ALEXANDRU IOAN COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA” – SEBEȘ Mențiune I TODOR PETRU
15. BOGDAN VASILE COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” – BLAJ Mențiune I GHIȚĂ IOAN
16. RADU – TODOR ALEXANDRU COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA” – SEBEȘ Mențiune I NICOLAE MOGA
17. PERȚA RAREȘ IOAN COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA”- SEBEȘ Mențiune I TODOR PETRU
18. CIRLEA MIHAI ALEXANDRU COLEGIUL NAŢIONAL “HOREA, CLOŞCA ŞI CRIŞAN” – ALBA IULIA Mențiune II RUSU VALENTINA
19. RUS RAREŞ CĂTĂLIN COLEGIUL NAŢIONAL “HOREA, CLOŞCA ŞI CRIŞAN” – ALBA IULIA Mențiune II SANDU CORNEL
20. VLAD MIRCEA DRAGOŞ COLEGIUL NAŢIONAL “HOREA, CLOŞCA ŞI CRIŞAN” – ALBA IULIA Mențiune II RUSU VALENTINA
21. PUIA GABRIEL COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” – BLAJ Mențiune II GHIȚĂ IOAN
22. FURCĂ DIANA COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” – BLAJ Mențiune III GHIȚĂ IOAN
23. MOLDOVAN ANDREI COLEGIUL NAŢIONAL MILITAR „MIHAI VITEAZUL”–ALBA IULIA Mențiune III FUIA ANAMARIA
24. VOIC ANDREI FLORIN COLEGIUL NAŢIONAL “HOREA, CLOŞCA ŞI CRIŞAN” – ALBA IULIA Mențiune III RUSU VALENTINA
25. CIBU CLARA COLEGIUL NAȚIONAL ”LUCIAN BLAGA” – SEBEȘ Mențiune III TODOR PETRU
26. BOITOR DIANA COLEGIUL NAȚIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” – BLAJ Premiul Comisiei GHIȚĂ IOAN

Au fost acordate 6 mențiuni speciale.

Participanții la concurs au primit tricouri și alte materiale promoționale. Au fost acordate cupe și medalii și alte importante premii, în obiecte oferite cu ajutorul sponsorului principal al concursului: Primăria și Consiliul Local Blaj, care va sprijini și editarea unei culegeri de probleme care va cuprinde subiectele date la concurs în cei 10 ani precum și rezolvările acestora. Cartea va fi editată în acest an calendaristic.

Momente pline de bucurie ne-a prilejuit reîntâlnirea cu trei studenți, foști elevi ai colegiului și laureați ai concursului care au participat la evaluarea lucrărilor: Bianca Avram și Sergiu Popa de la Facultatea de Automatică și Calculatoare (UT Cluj-Napoca) și Sergiu Megieșan de la Facultatea de Matematică și Informatică (UBB Cluj-Napoca). Suntem mândri de ei și le mulțumim pentru efortul făcut cu această ocazie.

Gratitudinea noastră și mulțumirile se îndreaptă spre domnul prof.univ.dr. Dumitru Acu – președintele concursului, care a acceptat cu generozitate să vină din nou la Blaj, pentru a coordona acest concurs în cele două zile de desfășurare: vineri în comisia de realizare a subiectelor și sâmbătă la concursul propriu-zis și la Festivitatea de premiere.

Mulțumim de asemenea: sponsorilor NicoLemn Art S.R.L., Montana Popa S.R.L, d-lui inspector Ionel Trifon, d-lui director Ioan Tomoiagă și d-nei dir.adj. Tarko Iulia, președintelui Asociației de Părinți IMC – domnul Munteanu Emil, colegilor profesori de matematică din comisia de evaluare a lucrărilor: prof. Rusu Valentina, prof. Fuia Anamaria, prof. Todor Petru, prof. Nistor Raluca, prof. Dulacioiu Lucian, prof. Pop Delia, prof. Antoniade Lucian, doamnelor prof. pentru învățământul primar care au asigurat supravegherea: Benchea Neli Gabriela, Furcă Felicia, Romonți Dana și Margină Ana și nu în ultimul rând voluntarilor : Cristea Dancu Raluca, Velicea Andreea, Cristea Răzvan, Ioica Darius, Cîmpean Andrada, Popa Carina și Lupean Ioana și tuturor celor care au fost implicați.

Organizatorii concursului: prof. Romanța Ghiță, prof. Cipariu Ciprian, prof. Ghiță Ioan, prof. Marian Anca, prof. Dana Maria Stan, prof. Adriana Zaharia, prof. Păcurar Cosmin, prof. Voina Daniel, mulțumesc Consiliului Local Blaj și Primăriei Municipiului Blaj – domnului primar ec. Gheorghe Valentin Rotar, doamnei viceprimar prof. Livia Mureșan, d-lui secretar Sergiu Ștefănescu, care prin implicare și sprijinul financiar acordat au făcut posibilă desfășurarea concursului și în acest an. Ne bucură și ne onorează să-i avem alături în susținerea micilor matematicieni de astăzi – viitorilor matematicieni sau informaticieni de mâine.

Felicitări participanților și premianților!

Coordonatorul concursului, prof. Romanța Ghiță

[nggallery id=7100]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare