FOTO| Casa mistuită de flăcări a unei familii din Alba, reconstruită în timp record: Mobilizare exemplară a unor oameni cu suflet mare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În doar 10 zile și o mobilizare exemplară a comunității locale din Gârda de Sus și nu numai, casa mistuită de foc în 26 octombrie este aproape gata. Vecinii, rudele, dar şi administraţia locală le-au sărit imediat în ajutor soţilor Paşca, o familie cu posibilităţi materiale reduse.

Primăria a contribuit cu materiale de construcţie, dar şi cu utilajele instituţiei. ”Am găsit un meşter din Gârda şi foarte mulţi oameni din comunitatea noastră, voluntari, au sărit să ajute. Am reuşit să adunăm o parte din ce mai au nevoie, am găsit sponsorizări”, spune primarul comunei Gârda de Sus, Marin Vîrciu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Familia Paşca se întreţine exclusiv din creşterea animalelor şi din munca prestată cu ajutorul celor doi cai pe care oamenii îi au în gospodărie. În ajutorul comunităţii locale au sărit şi membrii unui grup de Facebook, denumit Fapte bune din Alba, care vor dona produse electrocasnice şi haine. Casa a fost distrusă de un incendiu pe data de 26 octombrie. incendiul a fost provocat ca o consecinţă a încercării de a aprinde focul în sobă folosind benzină.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Mobilizarea a început de la mesajul unui tânăr din zonă, postat pe Facebook, în care acesta a prezentat situaţia familiei respective. ”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzăreşti, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viaţă, rămânând doar cu hainele de pe ei. Vă rog, ajutaţi aceşti oameni necăjiţi”, este mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Zeci de persoane au răspuns mesajului şi au donat fie bani, fie materiale de construcţii. Alţii au participat ca ”mână de lucru”, şantierul noii construcţii fiind timp de mai multe zile un furnicar de oameni. În 8 noiembrie a fost finalizat acoperişul, muncitorii trecând apoi la realizarea finisajelor. Familia are, însă, nevoie în continuare de bani pentru ca noua locuinţă să fie gata înainte de venirea iernii. Donaţii pot fi realizate în contul RO32BTRL00101201G14729XX deschis la Banca Transilvania Câmpeni, pe numele Paşca Traian.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Stefan 11 noiembrie 2020 at 19:44

Buna sunt din sebes si sunt dispus sa ajut si eu cu jgheaburi si alte elemente ce tine de tabla 0751/405/279

Comentariile sunt oprite