FOTO: Caravana “Fii pregătit!” a ajuns, duminică, la Câmpeni. ISU Alba a organizat cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență

Paul Voicu - Primar 2020

Caravana “Fii pregătit!” a ajuns în această duminică în oraşul Câmpeni, iar pe durata a mai multor ore personalul ISU Alba a organizat cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Centrul mobil amplasat pe un autotren echipat special are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Cursurile oferite au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

ELIT

La Câmpeni, în paralel cu cursurile de pregătire susținute de plt. adj. – șef Cristian Nițescu, din partea ISU Alba a mai participat maiorul Tristan-Gheorghe Fogarași care a dat sfaturi trecătorilor și a împărțit pliante de informare, iar Stația de Pompieri Câmpeni condusă de căpitanul Virgil Petricele a asigurat personal pentru buna desfășurare a acțiunii. Aici, printre cei mai interesați de această caravană s-au dovedit a fi copiii, care au fost curioși să vadă filmulețe prezentate pe monitoare și chiar să facă manevre de resuscitare.

Conform ISU Alba, acesta este al doilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. După oprirea din Câmpeni, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna iulie la Târgu-Mureș, Reghin (22-23 iulie), Sovata, Sighișoara (29-30 iulie), iar în luna august la Reșița, Timișoara (5-6 august), Tulcea, Măcin (12-13 august), Constanța, Mangalia, Vama Veche (15-17 august), Sighetu Marmației, Vișeu de Sus (19-20 august) și Bistrița Năsăud (26-27 august). Anul trecut, Caravana “Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Mihail David - 2020

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...