Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: CAR Credit Teiuş, la Adunarea Generală WOCCU din Belfast, Irlanda de Nord

Ziarul Unirea

Publicat

în

car redit teius04În perioada 16-22 iulie, a avut loc, în Belfast, Irlanda de Nord, Adunarea Generală a membrilor WOCCU, la care a fost prezentă şi FEDCAR –  singura federaţie a caselor de ajutor reciproc din România, membră WOCCU.

La conferinţă au participat peste 1700 pe persoane din 55 de ţări, iar printre acestea s-au numărat reprezentanţi ai CAR Credit Teiuş, CAR Iproeb Bistriţa Năsăud, CAR Prietenia Comăneşti, CAR PIM Sibiu, CAR Optim Cluj-Napoca, CAR Credit Haţeg, CAR Fokkus –Târgu Secuiesc şi CAR Proconcordia Brăila.

Ceremonia de deschidere a debutat cu o magnifică paradă  a steagurilor,  un grup de dansatori, care au prezentat dansuri specific irlandeze. Anne Cochran – preşedinta WOCCU, nativă irlandeză, a luat cuvântul pentru a ura bun venit celor prezenţi la conferinţă şi pentru a mulţumi celor 57000 de Credit Union – CAR-uri, care deservesc 233 milioane de membri în întreaga lume. Salutul ei  “Céad míle fáilte” (ceea ce înseamnă: o sută de mii de salutări) a rezonat în inimile celor veniţi să participe la cel mai important transfer de experienţă şi cunoştiinţe, transmite Cristian Florin Bota – CAR Credit Teiuș.

car redit teius05Unul dintre invitații speciali la ceremonie a fost Ministrul de Finanţe Máirtín Ó Muilleoir, care a vorbit despre două aspecte care fac mișcarea Credit Union diferită: ambiţia și solidaritatea. Brian McCrory, preşedintele Ligii Irlandeze a Credit Union, a apreciat că, „Diversitatea noastră este tăria noastră, suntem o mișcare globală, care este un răspuns la globalizare.

Fiecare uniune de credit în fiecare parte a lumii este o parte esenţială din comunitatea lor.În timpul ceremoniei de deschidere Marian Harkin, Europarlamentar independent pentru Irlanda, s-a alăturat lui Mark Durkan, prim-ministru adjunct al car redit teius03Irlandei de Nord, într-o dezbatere despre legislaţie şi credit unions. La Programul WYCUP – program de formare pentru tinerii lideri sub 35 de ani, a participat din partea CAR Credit Teiuş, doamna Costea Emilia Loredana, alături de peste 70 de persoane din țări din întreaga lume.

Participarea la peste 30 sesiuni  informative, precum şi posibilitatea unică de a relaţiona cu oameni de peste 55 de ţări pe teme legate de evoluţia şi mecanismul credit union – caselor de ajutor reciproc, vizita la un CAR important din regiune, au constituit doar câteva din oportunităţile oferite de participarea la această conferinţă. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea