Rămâi conectat

Sport

FOTO: Campioana Volei Alba Blaj a cucerit, acasă, Supercupa României! Inaugurare de poveste pentru Sala Polivalentă din Blaj!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inaugurare de poveste a Sălii Polivalente din Blaj, într-o zi istorică pentru sportul din Alba: campioana Volei Alba Blaj a câștigat Supercupa României, acasă, într-un meci intens disputat într-o atmosferă incredibilă.

Ce poate fi mai frumos decât să cucerești un trofeu într-o asemenea zi, cu 2000 de spectatori în spate, învingându-ți coșmarul din sezonul trecut, scor 3-1 cu CSM Lugoj? Este al 13-lea trofeu adjudecat de gruparea din Alba, a doua Supercupă a României adăugându-se celor 7 titluri și 4 Cupe ale României.

Un spectacol de gală disputat într-o atmosferă incredibilă, o adevărată nebunie, aceasta a fost epopeea Supercupei României, eveniment de seamă care a marcat inaugurarea Sălii Polivalente „Blaj Arena”, partida încheindu-se după 126 de minute. Scorul a fost Volei Alba Blaj – CSM Lugoj 3-1 (25-21, 20-25, 25-22, 25-22). Andrei Butnaru (Arcada Galați) și Nneka Onyejekwe (Volei Alba Blaj) au primit premiile cuvenite MVP-urilor celor două întâlniri. Festivitatea de premiere a fost precedată de discursurile ținute de Gheorghe Rotar, primarul Blajului, Adin Cojocaru, președintele FRV, și Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

*Atmosferă de vis, într-o sală extraordinară!

Atmosferă extraordinară în Sala Polivalentă „Alba Blaj” la Supercupa României la volei feminin. La Intonarea Imnului Național, „tricolorul” din tribune a colorat și mai mult o atmosferă de vis. Totul a fost la superlativ, iar organizatorii merită aprecieri și felicitări pentru această zi memorabilă.

Peste 2000 de spectatori s-au bucurat de o zi istorică: „mândria Albei” și-a inaugurat noua casă cu un meci pentru un trofeu. Deplasările la Sibiu sau Tg. Mureș pentru partidele europene au devenit amintire, iar Blajul a dovedit că merită să respire volei de înaltă clasă. Galeria a dat tonul ca de fiecare dată, iar fanii locali au fost mereu generoși  cu încurajările și aplauzele. În replică, suporterii Lugojului au încercat să facă față, încurajându-și favoritele.

Noua echipă a Blajului, una extrem de tânără și cu două titulare din sezonul trecut, a început ezitant, dar și-a revenit treptat și a reușit să-și adjudece primul set 25-21. S-a produs egalitatea după un set secund controlat de gruparea din Banat, care s-a aflat mai mereu în față.

Al treilea parțial a stat sub semnul echilibrului, mergându-se cap la cap, până la 19-16. Lugojul mu a renunțat, a egalat la „20” și a preluat conducerea (21-20). S-a jucat intens, pe muchie de cuțit, cu 23-22 pentru gazde și o primă minge de set fructificată, 25-22.

*Setul 4, electrizant!!!

La 4-lea set începe în nota de dominare a Lugojului (9-4) și cu accidentarea gravă la genunchiul stâng a Loredanei Popa. Blajul nu renunță însă, revine miraculos cu 8 puncte la rând și se la 7-11 a ajuns la 15-11!!! Amfitrioanele se distanțează la 18-14 și 20-15, cu Nneka imperială la blocaj. A fost rândul oaspetelor să strângă scorul (21-19 și 23-21). A fost anulată o primă minge de meci, dar apoi totul s-a încheiat

După regalul sportiv de lângă fileu a urmat festivitatea de premiere și ziua se va încheia cu un concert al trupei Voltaj (ora 22.00). Cele două dispute au deschis practic sezonul voleibalistic, ediția 2023/2024, iar printre surprizele pregătite de organizatori s-au numărat spectacole de majorete, dar și  de lasere și lumini, plus prezentarea echipelor.

Volei Alba Blaj: Jovana Kocić – 5 puncte, Iarina Axinte – două, Bogumila Biarda – 15, Isidora Kockarević – 18, Drussyla Costa – 3, Nneka Onyejekwe – 13, Andra Cojocaru (l), au mai intrat Britt Rampelberg (l), Katarina Jović – 11, Lea Deak, Raisa Ioan, Anneclaire Ter Brugge – 3; Paula Partnoi. Antrenor Stevan Ljubičic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea