FOTO: Campanie de ajutorare a persoanelor vulnerabile din judeţ derulată de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale

Crucea Roşie Română Filiala Alba a derulat în perioada premergătoare sărbătorilor pascale o campanie de ajutorare a persoanelor vulnerabile din județ. Au fost sprijinite astfel 17 familii afectate de sărăcie din municipiul Alba Iulia şi alte 6 familii din localităţile Sebeş, Vinţu de Jos, Tibru, Ighiu şi Scărişoara.

Acestea au primit pachete alimentare de aproximativ 12 kg fiecare, constând în făină, mălai, orez, fasole, ulei, zahăr, conserve, gris, paste, cozonaci, precum si îmbrăcăminte si dulciuri. De asemenea, au fost oferite articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi dulciuri şi altor familii vulnerabile din judeţul nostru.

INFORMARE COVID-19

Activitatea a fost susţinută cu mare interes de către oameni darnici care au donat alimente în marketul situat în centrul comercial din municipiul Alba Iulia, în cadrul programului Banca de Alimente, şi prin intermediul Grădiniţei cu program prelungit nr. 9. De asemenea, părinţii copiilor de la Grădiniţa Licurici au donat îmbrăcăminte pentru copii şi jucării.

În calitate de organizaţie dedicată umanităţii, Crucea Roşie Română acordă asistenţă şi suport persoanelor vulnerabile prin programul Banca de Alimente. Acest program a fost lansat la nivel naţional ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse. Programul presupune colectarea de alimente greu perisabile în magazinele partenere ale Băncii de Alimente, sortarea şi ridicarea acestora de către reprezentanţii Crucii Roşii şi uterior, distribuirea acestora sub forma unor pachete alimentare de aproximativ 12 kg, către persoanele vulnerabile din comunitate.

Crucea Roşie îşi fundamentează activitatea pe reguli de conduită obligatorii, bazate pe raţiune şi pe experienţă. În esenţă ele se numesc PRINCIPII şi guvernează activitatea tuturor componentelor Miscării, în orice moment: umanitate, imparţialitate, neutralitate, independenţă, voluntariat, unitate şi universalitate. Umanitatea este valoarea supremă a organizaţiei noastre, în virtutea căreia Crucea Roşie este deschisă mereu pentru a preîntămpina nevoile oamenilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate.

În judeţul Alba, Crucea Roşie creează o legătură activă între generozitatea şi bunătatea unor semeni şi neputinţa altora cu o situaţie materială precară, şi construieşte deopotrivă amintiri frumoase, prin fiecare acţiune dedicată comunităţii.

PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE CRUCII ROŞII: UMANITATE, IMPARŢIALITATE, NEUTRALITATE, INDEPENDENŢĂ, VOLUNTARIAT, UNITATE, UNIVERSALITATE

”Aducem călduroase mulţumiri susţinătorilor programului Banca de Alimente, precum şi grădiniţelor din Alba Iulia, cu care organizaţia noastră colaborează tot mai des pentru a iniţia şi dezvolta proiecte în folosul comunităţii”, transmite directorul Filialei Alba, Adrian Ionel Duşa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...