Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Campania Poliţiei Române, „Paza bună trece primejdia rea”, a ajuns în municipiul Sebeş. Polițiștii au informat cetăţenii cum pot preveni furturile din locuințe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania Poliţiei Române, „Paza bună trece primejdia rea”, a ajuns în municipiul Sebeş. Poliţiştii au informat cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe.

Ieri, 17 ianuarie 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au desfăşurat o acţiune de informare privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, în municipiul Sebeş.

Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale „Paza bună trece primejdia rea”, derulată în perioada iulie 2018 – ianuarie 2019 de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

Poliţiştii au discutat cu peste 150 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au distribuit pliantele campaniei care conţin o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

 Iată câteva dintre sfaturile noastre:

  • Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă!
  • Când lipsiţi de acasă, nu lăsaţi ferestrele deschise!
  • Evitaţi să vorbiţi despre plecarea în concediu, atât în faţa necunoscuţilor, cât şi pe reţelele de socializare;
  • Dacă nu petreceţi noaptea acasă, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio pornit;
  • În cazul în care lipsiţi de acasă o perioadă mai lungă de timp, rugaţi-vă prietenii sau vecinii să treacă pe la dumneavoastră, să ridice corespondența;
  • Montaţi sisteme de alarmare şi încuietori performante!

[nggallery id=6677]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea